Ana içeriğe atla
26 Nisan 2011 tarihinde SiriusB tarafından gönderildi

Mars'a intihar görevi!

Mars'a yapılacak yolculuğa katılacak astronotların dünyaya dönemeyecekleri ve dünyadan gönderilecek erzakla yaşama tutunacakları belirtildi.

İnsanoğlunun en çok merak ettiği gezegenlerin başında gelen Mars’a gitmenin bedeli ölüm...

İngiliz uzmanlar kızıl gezegen Mars’a yapılacak yolculuğun ayrıntılarını açıkladı. Bilim adamları, en azından 8 ay sürecek Mars yolculuğuna gidecek astronotların büyük ihtimalle öleceğini ve dünyaya geri dönemeyeceklerini açıkladı.

İngiltere’nin önde gelen astronomu Lord Rees ve Amerikalı fizik profesörü Paul Davies, "Mars operasyonunu yapmak için uzay mekiğinin dünyaya geri dönüş enerjisini arttırmak gerek. Teknolojik gelişme olmadan Mars yolculuğu bir intihar görevi olur. Resmi ajanslar bir takım değişiklikler yapmalı" açıklamasında bulundular.

"Kâşiflere İhtiyaç Var"

Saygın bilim dergisi Prospect’te yazan Rees, “Robotlar, Mars operasyonu için çok önemli adımlar atıyor. Ancak insanoğlunun da bu sürece dahil olması gerekiyor. Yeni nesil kâşiflere ihtiyacımız var. Ölümle burun buruna kalacak olan astronotlar insanlık tarihinin yeni Kristof Kolomb’ları ya da Kaptan James Cook’ları olabilir” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda ABD Başkanı Barack Obama ve Avrupa Uzay Ajansı, uzay operasyonlarına insan göndermeme kararı almış ve robotları görevlendirmişlerdi. Fakat NASA’nın kızıl gezegene gönderdiği keşif robotlarıyla irtibat kesilmişti.

 

 

Yorumlar

Sayın uyeler ;

   mars ile ilgili bu haberlerin , gündemi saptırmak ve insanalrın marsla olan araştırmalarını yönlendirerek kendi çalışmalarını perdelemek olduğunu biliyorum.

   ölüm görevi tarzında açıklamalar tamamen dikkat çekmeye yöneliktir.... zaten marsta usleri var.. kimi kandırıyorlar..

   mutlu günler...

arkadaşlar 20-25 yıl önce okuduğum bir makalede amerikalıların suni bir mars atmosferi yaratıp içinde bitki deneyleri yaptıklarını hatırlıyorum.O zamanki deneylerin amacının mars yolculuğu olduğu yazıyordu.Bence bu intihar yolculuğu değil orada bir koloni kurmanın ilk adımları bizi sadece uyutuyorlar.Yeni bir dünya yeni kaynaklar düşünsenize sonuçlarını..

Mars'a tek gidiş bilet...İnsana birdenbire çok cazip geliyor,tası tarağı toplayıp dünyevi sıkıntılardan kurtulmak için iyi bir kaçış.Şimdilik pek ilkel halde sunumu yapılmış,belkide daha zaman erken ama bana cazip geldi doğrusu,keşke dünyaya yeni gelmiş olsaydım.Birgün bu yolculuklar çok ama çok gelişmiş makinalarla yapılabilse örneğin Avatar daki gibi.Yattığın yerden git marsta fink at...marsa gitmek tam bir bilim kurgu filmi gibi başrolde sen oynuyosun..sevgiler..