Ana içeriğe atla
24 Nisan 2011 tarihinde SiriusB tarafından gönderildi

İşte 2100’de yaşam!

2100 yılında insanoğlunu nasıl bir geleceğin beklediğini anlatan Amerikalı bilim insanları; insanların ölene kadar 30’lu yaşlarında kalacağını ve birçok sektörde de robotların iş gücünde kullanılacağını tasvir ediyor

ABD’li fizikçi Michio Kakui, 300 bilim insanı ile görüşerek yazdığı “Geleceğin Fiziği” adlı kitapta 2100 yılında insanlığı nasıl bir geleceğin beklediğini anlattı.

Bilim insanları 2100’deki dünyayı şöyle tasvir ettiler:

Yaşlanma genleri keşfedilecek ve yaşlanma 30’lu yaşlarda durdurulacak.,

-  Laboratuvarda üretilen organlar nedeniyle  kimse organ yetmezliğinden ölmeyecek.

-  İnternete bağlanabilen kontak lensler icat edilecek. Böylece yolda karşılaştığı kişiyi hatırlayamayan biri onunla ilgili tüm bilgiler anında gözünün önüne getirebilecek.

Sabah uyanıldığında, kafada bulunan sensörler ile kişi daha yüzünü yıkarken mutfaktaki robot fırına mesaj göndererek çayı ısıtıp, yumurtayı pişirmesini sağlayacak. Arabalar da aynı sensörler yardımıyla, kişi henüz evden çıkmadan garajdan çıkıp kapının önüne gelecek.

-  Robotlar birçok sektörde insanın yerini alacak

 

 

Yorumlar

30 lu yaşlarda dondurulmaya eşdeğer bir olaydan söz ediliyor,üstelik robotların çalışma hayatında insanların yerine geçebileceği ile birlikte bu iki konu diğer gündelik hayatı kolaylaştıran buluşların dışında tutulması ile düşünülürse tam bir kaotik yaşam proğramına giriliyor demek oluyor.Tabi bu yorumu günümüz sosyolojik yaşam formatına göre yapıyoruz.Eğer insanlığa sihirli değnekle birileri dokunurda nüfusun bir kısmı başka gezegenlere gönderilirse onu bilemeyiz.İnternete bağlanabilip göz üzerinden yapılan veri transferi ile ahmet beyin ssk dan emekli biri olduğu hemen çağrışım yaptırılabilir gibi icatlara her zaman beynimizde açık hayal kapımızda..bu gibi ürünler CERN'dende çıkacak önümüzdeki yıllarda nasılsa.Bu konuda uzun uzadıya spor yapmak kolay,Geleceği sadece icatlara bakarak yorumlarsak insan gerçeğini gözden kaçırıyoruz demektir.İnsan yani biz...ekrandan değilde aynadan görünen insandan bahsediyoruz.Unutmayalımki 1970 lerde 2023 de geçen bir çok bilim kurgu okuduk ve  seyrettik,yani önümüzdeki 11-12 senede başımız göğemi erecek..Keşke erse..sevgiler..

Tutarsız atmalar gibi geliyor bana bunlar. "3. dünya savaşı nasıl olucak bilmem ama 4. dünya savaşı taşlar ve sopalarla olucak" A.E. kısa zaman sonra dünya nükleer savaşa giricek insanlığın 3/1i ölücek 3/1i radyasyon dolayısıyla kanserle boğuşucak insanlık uzun bir zaman ilerleme kaydedemicek. Fotoraflarda jetgiller gibi :)))

jetgillere katılyorum ama tutarsız atmalar deyişin çok kaba hem görüşlere ve düşüncelere saygı diyorsunuz hemde böyle cevaplar veriyorsunuz bu görüşüne saygılıyım ama sizde bi yorum yaparken bi insanla normalde görüşüyormuşsunuz gibi hayal edin ve empati kurmanızı tercih ederim insanlara da biraz hak verin...

sayın uyeler ;

 

"  ilim insanları 2100’deki dünyayı şöyle tasvir ettiler:

1-  Yaşlanma genleri keşfedilecek ve yaşlanma 30’lu yaşlarda durdurulacak.,

2-  Laboratuvarda üretilen organlar nedeniyle  kimse organ yetmezliğinden ölmeyecek.

3-  İnternete bağlanabilen kontak lensler icat edilecek. Böylece yolda karşılaştığı kişiyi hatırlayamayan biri onunla ilgili tüm bilgiler anında gözünün önüne getirebilecek.

4- 
Sabah uyanıldığında, kafada bulunan sensörler ile kişi daha yüzünü yıkarken mutfaktaki robot fırına mesaj göndererek çayı ısıtıp, yumurtayı pişirmesini sağlayacak. Arabalar da aynı sensörler yardımıyla, kişi henüz evden çıkmadan garajdan çıkıp kapının önüne gelecek.

5-  Robotlar birçok sektörde insanın yerini alacak"

 

 1 maddde ;
 yaşın sabitlenmesi söz konusu değil. sadece biyolojik hüzre ömrü uzatılması ile ilgli çalışmalar olduğunu zaten biliyorum sadece biyolojik ömür 120 yıl olarak tespit edilmiş günümüz insanı için yapılan araştırmalarda belki ileriki zamanlarda dahada artar ama 30 yaşta sabit kalma durumu ...sallama...

 
2. 3 ve 4  maddeler.. bu teknoloj ile alakalı yapılması muhtemeldir. bişi diyemem

  5.. bu doğru bir adım daha ileri gidiyorum ileride biyonik insanlar olacak. muhtemel beklenen normal ve nukller savaşlar sonucunda bulunamayna organlar yerine mekanik yad teknolojik robot organlar olacak yada eklemler , filmlerdeki gibi  kolunuzu bir savşata kaybetmişseniz yerine biyonik bir kol takacaklar.. ve çok uzun yıllar hatta asırlar sonra çok yaygın olacak ..

 mutlu günler...