Ana içeriğe atla
12 Şubat 2011 tarihinde Ufoloji2T72J5D tarafından gönderildi

Geçmişe yolculuk olabilir...

 

GEÇMİŞE YOLCULUK VAR !

  Einstein izafiyet teorisini ortaya attığından bu yana, fizikçiler dünya üzerinde dört boyut bulunduğunu kabül ediyorlar.O zamana kadar bilinen ve kabül gören üç boyut olan uzunluk, yükseklik ve genişliğe ek olan diğer fiziksel boyut ise zaman olarak biliniyor. Matematiksel olarak da kabül gören 4'üncü boyut, diğer üç boyuta eşit değer taşıyor. Ancak insanlar dünya üzerinde üç boyutta, her yönde hareket edebiliyorlar yani, yukarı ve aşağı, sola ve sağa, ileri ve geri. Ancak zamanda sadece ileri doğru hareket edebiliyorlar, zamanda geriye doğru hareket hiçbir zaman gerçekleşmiyor.Fakat fizik kanunlarında, zamanın geriye doğru hareket edemeyeceğini söyleyen bir kural mevcut değil. Zaten Einstein'in bu konuda ispatladığı hareket denklemi  de zaman geriye döndürüldüğünde gayet iyi çalışıyor. Ancak henüz hiç kimse zamanda geriye seyahat etmeyi başaramadı.

timemachine_md_blk.gif (10498 bytes)Zamanın iki yönlü ya da tek yölü bir yolculuk olup olmadığı konusu, Aziz Agustin'in ''zaman geçici bir şey midir, yoksa her zaman mevcut olmuş mudur'' sorusunu ortaya atmasından bu yana 1500 yıldır insanların kafasını kurcalamayı sürdürüyor.Bundan tam 100 yıl önce H.G.Wells, The Time Machine/ Zaman Makinası adlı romanında bu konunun fizikçilere araştırılmasını önermişti.Mekanda (gerçekte mekan-zaman) istenen yönde yolculuk yapılabildiğine göre, acaba ''zaman içinde de istenen yönde seyahat edilebilir mi'' proplemi teorik fizikçilerin zihinlerini kurcalıyor.

 

Yorumlar

ama ben zamanda ylculuk yapılmasına karşıyım çünkü önceden her şeyi bilmek geçmiş tarihimizi değiştirmek isteyeceklerdir işte asıl o zaman kıyametimiz olur zaten olacağınıda hiç düşünmüyorum umarım olmaz zamanda yolculu ama ışık hızında gitmeye karşı değilim

herkez  Einstein diyo ama çogu kişi bilmiyor ki nicola tesla Einsteindan daha zeki idi .nicola tesla ainstaindan 50 yıl kadar önce zaman yolculugunu yanlışlıkla bulmuş olabilir.kendisi 3.5m wolt elektrik akımına kapılıyo ama hayatta kalıyo.şu anda bu bilim adamının bütün çalışmaları american gizli servisinde ve açıklanmıyo.ama  Einstein ın bütün çalışmları biliniyo.