Ana içeriğe atla
29 Ocak 2011 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Dünyayı sarsabilirler.

Dünyanın dört bir yanındaki yanardağlar canlanıyor.

Bu hafta içinde dünyanın en büyük süper volkanı Yellowstone’daki lav seviyesinin tarihindeki en yüksek noktaya ulaştığı açıklanmış, yanardağın faaliyete geçmesi halinde ABD’nin üçte ikisini yaşanamaz hale getirebileceği belirtilmişti. Yellowstone’un ardından, iki yeni korkutucu gelişme Endonezya ve Japonya’da yaşandı. Endonezya’daki Bromo ve Japonya’daki Şinmoedake yanardağları faaliyete geçerken, iki ülkede alarm durumuna geçildi.

Dünya yeniden aktif hale gelen yanardağların tehdidini yaşıyor. ABD, patlaması halinde çok büyük bir felakete yol açacak Yellowstone Yanardağı’nda lav seviyesinin tarihin en yüksek noktasına çıktığını belirtti.

Yanardağı, en son 640 bin yıl önce patladığı için, tekrar faaliyete geçmesi halinde ne kadar büyük bir felakete yol açacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak, uzmanlar böyle bir durumda Yellowstone’un, geçtiğimiz yıl bahar döneminde Avrupa'da hayatı felç eden Eyjafjallajökull yanardağının neden olduğu etkinin binlerce katını ortaya koyabileceğini belirtiyor.

ASYA’DA YANARDAĞ PANİĞİ

Bu açıklamanın sadece iki gün sonrasında, Endonezya’da faaliyete geçen Bromo Yanardağı, ülkede hayatı neredeyse felç etmiş durumda.

Ülkenin  tatil cenneti Bali Adası’na tüm uçuşlar iptal edildi. 

Endonezya'da, Kasım ayında Merapi Yanardağı’nın aktif hale geçmesi yüzünden yaşanan felakette, 138 kişi ölmüştü.

JAPONYA’DA NASİBİNİ ALDI

Bromo Yanardağı’nın faaliyete geçtiği aynı gün, Japonya’nın Miyazaki bölgesindeki Şinmoedake Yanardağı lav püskürtmeye başladı.
 
Yanardağın püskürttüğü lav ve duman yüzünden, Japonya'nın güneybatısında hava ve demiryolu trafiğinin durdu. 

Polis, 1421 metre yüksekliğindeki yanardağın, şu ana kadar herhangi bir can kaybına neden olmadığını açıkladı.

 

Acaba tüm bunların 2012 ile alakası varmıdır çünki 2012-ye yaklaşdıkca olaylar daha da ciddileşiyor.

Yorumlar

Sn kuzey paylaşım için teşekürler

 

 ben şahsen bunların 2012 ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. ancak bildiğiniz üzere dünyamız canlı gibi her an aktif ve hareketli yer kabuğuna sahip bu volkanlar ve yanardağlar olmasa, zaten dünyada yaşam diye bişi olmazdı.

 dönem dönem bunların aktivite si yükselip alçalabilir çünkü hepsi direk yada dolaylı olarak bir birini etkiliyor.

ama yinede yüzde yüz emin olmak mümkün değil bu konuda bekleyip göreceğiz.

 

saygılar.

 

tmm bunu inkar eden yokta neden şimdi :) neden 3 yıl sonra değil :))) kuzey herkesin sorduğu bu soru bu haberle birlikte çok acayip bir hal aldı. sn. palindromik dünyanın canlı olduğuna bilim adamları bile inanır :) fakat ben burada 2012 senaryolarını yada maya takviminin doğruluğunu savunmuyorum sadece bir izleyici olarak olayların ne boyuta geldiğini görmekteyim... kahin değilim bir şeyin olacağını yada olmayacağını savunayım değil mi... ama kuşkularımı artırdı. 

Herşey 2012 kardeşim :D

Sn. kuzey paylaştığınız konuları hep ilgiyle okumuşumdur bunuda öyle okudum ama 2012ye bağlanması hoşuma gitmedi bu kadar senaryo var yeter bence elimizdeki senaryolarla idare etsek artık :) yanardağ inş 2012de patlamazda görüşürüz :D yanardağ patlaması insan ölmediği sürece çoğunlukla doğa için faydalı olmuşdur insanlar hep yanardağların yanına yerleşmişlerdir çünkü yanardağ yakınındaki topraklar mineral zenginidir ve toprağı sıcakdır bitkisel olarak çok faydalıdır dünya için yanardağlar depremler olası şeylerdir 1999dan ve Endonezya tsunamisinden beri düzgün bi doğal felaket göremedik 1999depremi hepimizi üzmüş olsada artık neler yapmıcağımız konusunda bizi  bilgilendirniş oldu gelecekde ki kayıplarımızı engellemek için faydalı oldu. teşekkür ediyorum