Ana içeriğe atla
10 Şubat 2011 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Yoksa burası "Atlantis"mi ?

Google Ocean programında, Atlantik Okyanusu’nun ortalarındaki bir deniz yatağında kayıp şehir Atlantis’in bulunduğu iddiası internette heyecana yolaçtı.

Programdaki görüntülerde, Atlantis Okyanusu’nda daha önce fark edilmeyen bir yapılaşmanın izlerine rastlandı.

Söz konusu “şehirleşme benzeri yapılar” yaklaşık olarak Galler büyüklüğünde. Dikdörtgen şeklindeki alan, Kanarya Adaları yakınındaki Batı Afrika kıyılarının 1000 kilometre açığında kalıyor. 

Programda, “31 15'15.53N 24 15'30.53W” koordinatlarında bulunan görüntüler, tepeden bakılan bir şehir izlenimi veriyor. 
Google Ocean’da tespit edilen görüntüler, Yunan filozof Platon’un bahsettiği efsanevi Atlantis şehrini akıllara getirdi. 
Platon’nun kayıtlarına göre, Atlantis, dokuz bin yıl önce yaşanan felaketler sonucu okyanusun dibine gömüldü. 

New York State Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Charles Orser, İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, Google Ocean programında rastlanan görüntülerin çok etkileyici olduğunu belirtti. 

Orser, “Programda belirtilen koordinatlar, kayıp şehir Atlantis’in bulunduğu iddia edilen bölgelerin başında geliyor…. Sadece coğrafi bir oluşum olduğu ortaya çıksa bile, kesinlikle yakından bakılmayı hak ediyor” dedi.

Yorumlar

Atlantis (Yunanca Ἀτλαντὶς νῆσος, "Atlas'ın adası", Platon'un Timaeus ve Critias kitaplarında bahsettiği efsanevi batık bir kıta ve uygarlık.
Platon'a göre Atlantis, "Herkül Sütunları'nın ötesinde" yer alan, Batı Avrupa ve Afrika'nın birçok kısmını fetheden ve Solon'un zamanından 9,000 yıl önce (yaklaşık M.Ö.9500) Atina'yı fethetmeye çalışan, ancak başarılı olamayıp bir gecede okyanusa batan bir uygarlıktır.
Platon'un diyaloglarında gömülü bir hikâye halinde olan Atlantis, genellikle Platon tarafından kendi politik teorilerini anlatmak için yaratılmış bir efsane olarak görülür. Birçok akademisyen için Atlantis hikâyesinin amacı belirgin olmasına rağmen, Platon'un hikâyesinin ne kadarının eski hikâyelerden derlendiği bir tartışma konusudur. Bazı akademisyenler Platon'un hikâyeyi Thera yanardağ patlaması veya Troya Savaşı'ndaki bazı öğelerle oluşturduğunu savunurken, bazıları ise M.Ö. 373'te gerçekleşen Helike'nin yıkımı veya M.Ö. 415-413 yılları arasında gerçekleşen Atina'nın başarısız Sicilya işgali gibi olaylardan esinlendiğini savunurlar.
M.Ö. 421 yılında Sokrates'in evindeki bir Felsefe sohbetinde Atinalı devlet adamı Kristias, dedesi Dropides'in kendisine naklettiği efsaneyi hikâye eder. Hikayeyi dede Dropides'e nakleden ünlü Yunanlı şair Solon'dur. Solon'un gösterdiği kaynak ise Mısır'da bulunduğu dönemde tanıştığı Mısırlı bir keşiştir ve Keşiş'e göre Atlantis 'e ilişkin olaylar M.Ö. 9000 yılında gerçekleşmiştir.
Plutarkhos'a göre Sais şehrinde Solon'a ders veren rahibin adı Sonchis idi. İskenderiyeli Clemens'e göre bu aynı zamanda Pythagoras'a ders veren Mısırlı rahibin adıdır. Platon'un hem Kritias, hem de Solon'la akrabalığı vardı. Ayrıca, kendisi de Mısır'ı ziyaret ederek birkaç yıl kalmış ve inisiye olmuştu. Onun için, bazı Atlantologlar onun Atlantis konusunu yazmadan önce, bu konuda bilgileri topladığı fikrindeler. Platon(eflatun)'a göre bu kıta çok zengindi ve soylu insanlar tarafından yönetiliyordu. Bir felaket sonucu okyanusun sularına gömülmüştü.
Kur'an'da "Ad kavmi" diye de geçer, Ad-land; Ad Ülkesi demektir. Kimi araştırmacılar İbranice’deki, ilk insanı belirten ve adama sözcüğünden gelen "Adem", Sanskrit dilinde “ilk, başlama” anlamına gelen ve Aryenler’in ilk konuşan insan türüne verdikleri ad olan "Ad-i", Frigler’in "Attis", Kafkasyalılar’ın "Adige", Polinezyada’daki "atea", Truva öyküsündeki "Ate", Aztek mitolosindeki "Atzlan" (ada) ve Türkçe’deki "ad", "ada", "ata" sözcükleri ile "Ad" kavminin adı arasında etimolojik bir bağlantı olabileceği düşünülmektedir.
James Churchward Atlantis'in efsanevi Mu uygarlığının bir kolonisi olduğunu belirtmiştir. İngiliz ordusunda görevli subay olarak Tibet'te bulunmuş, daha sonra dünyayı gezmiş ve araştırmalar yapmıştır. James Churchward 1883'de, Batı Tibet'te bir manastırda bu belgelerin en önemlilerini gün yüzüne çıkartmıştır. Tibet'te görevli olarak bulunan Churchward, eski dinlerin kökenleri hakkındaki araştırmaları doğrultusunda Tibet'teki manastırları dolaşırken, yolu Batı Tibet'te bir manastıra düşmüş ve bu manastırın, Büyük Rahipler Kardeşliğinin önde gelen üyelerinden olan baş rahibi Rishi, Churchward'a, günümüzden 15 bin yıl önce yazılmış Naacal Tabletleri ni göstermiştir.

ben bu kadar biliyorum..

Sayın uyeler  ;

önceki konuları okudum orada bazı ( uyeler)arkadaşlar  tahmini yeri bulmuşlar ege denizinde santarino ( doğrumu yazdım tam bilmiyorum ) açıklarında olduğunu düşünüyorum. zaten oralara kadar giderlerse, bazı araştırma gemilerini göreceklerdir. Bir dönem büyük bir olaydan dolayı ara vermişlerdi...tekrar araştırmalar devam etmeye başladımı bilmiyorum..

gündemi lütfen takip edin tüm bilgiler aslında gözünüzün önünde bakmasını bilirseniz..

mutlu günler...