Ana içeriğe atla
6 Şubat 2011 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Evrenin Bilinmeyen Sonu..

 

 

*  Evrenin'de bir sonu var ise,o halde bu sondan sonra ne var ? ..

 *  Evrenin bir sonu yok ise,bu sonsuzluk nereye kadar ve neden ? ..

 *  Evren bir yaratıcının eseri ise,neden bir sonu olsun ve yaratıcı evreni bir noktada sonlandırma ile insanlığa ne söylemek istesin,ve bu sonlandırmayı neden yapsın ki,asıl olan yaratıcının hiç bir şeyi boşuna yaratmamış olması değil mi ? .. 

 *  Evren kendi kendine oluşmuş ise ve sonu var ise,yine bu sondan sonra ne olabilir ve neden ? ..

 *  Güneşin batıdan doğuşu olayında güneş ışınları evrenin sonuna ulaşıp bu sona yani duvara çarptıktan sonra tekrar dünyaya geri dönecek olması teorisi,ve bu şekilde güneşin batıdan doğması evrenin sonlu olduğuna dair bir durum olabilirmi ? ..           

 *  Yoksa yaratıcı evreni daha doğrusu boşluk dediğimiz alanı hiçe mi sayıyor,ve bunu yaratmasının bir parçası olarak görmüyor mu ? ..

 *  Eğer böyle ise o halde evren sonsuzdur demek mümkün olabilir mi ? ..

 *  Eğer bunların cevabını verebiliyor isek,o zaman evrenin bir sonu varmı veya yokmu olayına açıklık getirmiş oluruz..

     Alıntı yapılmadı..

 

Yorumlar

arkadasim.. evren dedigimiz sey , biz insan oglunun halen daha kavrayamadigi bir kavramdir. Evrenin ne oldugunu cozemeyiz. Bir yaratici oldugu kesin, ama biz yaraticiyi bile kavrayamayiz.. Biz halen daha kendi sorunlarimizla yuzlesen varliklariz. " YARATICI " kavramini cozmemiz su anda imkansiz. Ancak teleskoplar ile orayi burayi gozluyoruz. Ufkumuzu acip dusunelim. Bu evren SUPER bir sistem. Bu sistemi yaratani hicbir sekilde tahmin bile edemeyiz.. Senin sorguladigin EVREN , HAYAT kavrami. Bunu cok kisi sorguluyor.. Ama herseyi bilmemize imkan yok. Bu yuzden sorgulamaya devam edecegiz.. Fakat olaylar bizim hic bilmedigimiz gibi de olabilir. Beynimizin algilamayacagi kavramlar olabilir. BIZ bu evren aleminde cok yeniyiz. Uzaya cikali cok olmadi. 50 60 sene oldu. Biz bu sorulara malesef cevap bulamayiz.. Teknolojimiz bilgimiz yetmez. Insanoglu , merakli ve heyecanli bir yaratiktir. Herseyi hemen cozmek isteriz. Ama bundan 100 sene sonra teknoloji simdiki gibi olmaycak. bundan 200 sene sonra teknoloji daha da fazla guclu olacak. Evreni daha iyi taniyip belkide isik hizini asip , daha yeni seyler kesfedecegiz. O yuzden su anda bu sorulara cevap bulmak imkansiz , Teori uretebiliriz ama yinede sacmalik olur.. kendi kendimizi kandiririz...............

arkadaşım,herşeye çok karamsar bakmışsın.sanki hiç bir şeyi çözebilecek zeka teknoloji hırs ve çalışma insanoglunda yok gibi.ama şunu söyleyebilirim insanoglu 100 yıl önce imkansız denilenleri buğün yapıyor.belkide 100 yıl sonra evrenin sonunun olmadıgını görecegiz.evrenin tüm sırlarını çözecegiz.biz dediğin gibi daha yeniyiz.ama insanoglundaki o heyecan var ya insanlığı nereye götürecek .ben o kadar ümitliyimki bir gün bizden gelenler herşeyi çözecekler.

Bakın, kesinlikle taraflı konuşmuyorum, yanlış anlamayın.Ama henüz bu soruları sormak için çok erken değil mi? Yüce bir yaratıcının olduğuna inanıpta ona hiçe saymak gibi insansı bir özelliği yükleyerek bu soruya cevap aramak şu an için biraz yanlış olur sanırım...Ama sadece "Şu an için!"...Bu yaptığımız yanlış yerde ve yanlış zamanda, kaybettiğimiz şeyi aramak gibi.

minakileseye katılıyorumda.yazılı tarihte binlerce yıl önce insanların sordugu sorulara cevap aradığını görüyoruz.gerçegi aramanın tek yoludur sormak.ha cevap alamazsın o başka.ama bir gün bir yerde cevabı bulunur.ama ya soru sorulmazsa neyin cevabını alacaksın.üzerimizdeki sis perdesini kaldırmak için perdenin üzerinde bu olabilir mi diye sormak için erken değil bence.nasa uzayda gezegen buluyor.yaşam olabilir diye.ve bunu direk gördüğü için degilde diğer gezegen veya güneş sistemlerinin birbirlerine etkisinden çıkartabiliyor.bizde bunu yapıyoruz.onun için hiç bir şey için erken degil.hatta geç bile kaldık.soru sorup cevap alıp daha ileriye gitmeye çabalayacagız.sonuçta burası zekasını kullanıp teori üretebilen insanlarla dolu.ne güzel bir şey düşünmek.onun için kendimizi sınrlamayalım.

Beni bir noktada yanlış anlamışsınız.Ben henüz erken derken tanrının varlığı ve bunun gibi konular hakkında kesin yargılara ulaşmak için erken dedim.Yoksa size %200 katılıyorum.Çok geç bile kaldık.Kesinlikle kendimizi sınırlamayalım.Sadece, henüz güneş sisteminin dışına çıkmadan büyük sorular sorup, kendi kendimize cevap vermeyelim dedim...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/6/60/200611091621…

Arkadaşlar evrenin sonu var evrenin dışında hiçlik var yani hiçbirşey yani en basit anlamıyla ne zaman nede mekan var hiçlik var üstede gördüğünüz gibi evren bu şekilde bir oluşumun içinde fakat belli bir çizgilerle bitiş yeri beelirtilmemiş yani halen genişlemeye devam ediyor resimde gördiğiniz her parlaklığın içinde galaksi kümeleri var, en solda big bangten beri yol alan patlama dalgası.(son yazdığımdan tam olarak emin değilm:) evrenimzin tahmini büyükliği 13, 7 milyar ışık yılı

O gökleri ve yeri yoktan var edendir... (Enam Suresi, 101)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

De ki: “Gerçekten siz mi yeri iki günde yaratanı inkâr ediyor ve O’na birtakım eşler kılıyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir.”
Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti.
Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: “İsteyerek veya istemeyerek gelin.” İkisi de: “İsteyerek (İtaat ederek) geldik” dediler.
Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti. Biz dünya göğünü de kandillerle süsleyip-donattık ve bir koruma (altına aldık). İşte bu, üstün ve güçlü olan, bilen (ALLAH)’ın takdiridir. (Fussilet Suresi, 9-12)

evrenin sonunun olduğu kanıtlanmıştı yanlış hatırlamıyosam yani kanıtlanmıştı diyosam buna cevap verilmişti demek istiyorum, big bangden beri sürekli genişliyor. galaksiler arası mesafeler sürekli artıyor. evrenin sonundan sonra ise boşluk yani "hiç" var. "hiç" kelimesini de gerçekten anlayabilmek uzun zaman alabilir çoğu insan için.. sorgulamaya gerek yok sanırım:)

Sevgili arkadaşlar burada zaten soruların ucu açık bırakılmış yani her zaman tahminlere,yorumlara açık kalacak şekilde soru işaretleri var,yani burada her hangi bir soru ve cevabı özellikle netleştırılıp yansıtılmamış,aksine sorular yoruma izin verecek şekilde dizayn edilmiştir..Evrenin sonunun ne ve nasıl olduğunu tam olarak bilmek insanların kavrayabileceği bir olay olmayıp sadece fikir beyan edebiliriz..Ama böyle zor bir konuya fikir beyan edebilmek te sanırım oldukça zor olacaktır ve soruları sorarken özellikle zor sordum ki bakalım kim ne ve nasıl düşünüyor diye..Teşekkürler.

Taklitlerinden sakınınız.. (Dikkat bu konunun patenti sadece Muzaffer adlı kullanıcıya aittir ve izinsiz kullanılması-çoğaltılması yasaktır)   :)

Arkadaşlar benim açtığım son konunun kapak resmi ile aynı resmi kapak yaparak,benim konunun bir benzerini yapmaya çalışmak nasıl bir his acaba?..Sadece kapak resmi ve bir başlık konmuş başka hiç bir açıklama yok, benim şimdi bunu, konu eğer saygı olacak ise nasıl algılamam gerekiyor bilemiyorum :))

O yüzden kapak resmini değiştirmek zorunda kaldım..

İnsanların hatalarını görmeleri ve kabul etmeleri ve bunun yanında toplum önünde bunu itiraf edebilmeleri zordur.

bunu yapabilmek güzel bir şey. saygı duyuyorum.

yaptığınız ilk yorum  bana atfen yapıldığı için ben bu özrü tek bir şartla kabul

ediyorum.

şartım şu ,

"bundan sonraki konu ve yorumlarda benim açıklarımı yada hatalarımı aramak ve ters yorum yapmaktan vazgeçeceğinize söz verirseniz( katılmadığınız konuları elbette yacazaksınız ancak saygı konusu ve uslup çok önemli) , konuları kişiselleştirmekten vazgeçip konuya ve fikirlere odaklanacaksanız.

bende bu özrünüzü  kendi adıma kabul edebilirim.

saygılar.

 

 

Benim bir açığımı yakaladığınızda bunu küçük bir çocuğa şeker veririm ama şartlarım var şeklinde yansıtmanız sizce ne derece doğru bir yaklaşım..Hatamı kabul ettim çünkü size bunu yapmamın doğru olmadığını bildiğim için..Haksızlık yapmak yani kul hakkına tecavüz etmek bize göre değildir özür dilemem gerekiyordu ve bende diledim ve bununla da gurur duyuyorum fakat sizin benim bu özür dilememi,

"""""bundan sonraki konu ve yorumlarda benim açıklarımı yada hatalarımı aramak ve ters yorum yapmaktan vazgeçeceğinize söz verirseniz( katılmadığınız konuları elbette yacazaksınız ancak saygı konusu ve uslup çok önemli) , konuları kişiselleştirmekten vazgeçip konuya ve fikirlere odaklanacaksanız.

bende bu özrünüzü  kendi adıma kabul edebilirim.""""

şeklinde yansıtmanızın doğru olmadığını söylemek istiyorum..

Benim bu yaklaşımımın doğru olmadığını düşünüyorsanız ileride demekki aynı hatayı yine yapacaksınız.

çünkü hata yapmanıza sebep olan konu ; benim sizden istediğim ve beklediğim yaklaşımdır.

sanırm yanılmışım hakkınızda. .bazı şeyleri farkettiğinizi sanmıştım

 

 ozaman bende biraz daha açık konuşuyim.

 

Sizin özür yazınızda bilmeden yaptım dediğiniz hata., aslında bilerek yani düşünerek , isteyerek ve kasıtlı yapılan hatadır.. yazınızı okuyun böyle bir hata bilemeden yapılamaz .uyeleri yanlış bilgilendirmeyin zaten yazılanları okuyunca onlarda anlayacaktır. kelimelerin ardına saklanmayın. özür dilerken bile bunu yapıyorsa insan demekki bazı erdemlere hala ulaşamamış.

yazınızda , amaç bağcıyı döğmekti beni ezmek ve küçük düşürmek ,dalga geçmekti.  ama hamd ettiğim Allah size bu fırsatı vermedi ve iftiracı konumuna düştünüz.

Bu nedenle her nekadr özür dilesenizde  bunun bir anlamı olmayacaktır. ben ozaman özrünüzü kabul etmiyorum.

 

madem doğru değilim.

eğer sizden , konulara odaklanmanızı istemem ve konuları kişiselleştirmemenizi istmemem yanlışsa ..

konuşacak bir konu kalmamış...

 

sizden dilemem gereken bir özür olduğunu ve bunuda dilediğimi sanıyorum..Özür dilendikten sonra bunu koz olarak algılamak istediniz ve bundan faydalanmak istediniz..Ve bakın hala bana neler dediniz ve ben evet ben sizden dilediğim bu özrü geri alıyorum ve sebebide yine siz oldunuz..Site arkadaşlarımdan özür dilerim ve gerekirse her zaman özür dilerim fakat sizden asla bir daha dilemeyeceğim..Çünkü siz özür dileyenden istifade etmeye kalkıştınız..

palindromik denilen terbiyesiz ve ahlaksız kişi burada bir kişinin hatasını yakaladım diye ve kişi sizden özür dilediği halde bunu hala eşek fıkrası vererek kişiyi aşağılamaya kalkışmanız büyük bir saygısızlık ve ahlaksızlıktır..

Fırsatı iyi değerlendirin her zaman ele geçmez demiştim ve siz bunu değerlendirmeye devam ediyorsunuz ve kişiliğinizin adiliğini ortaya dökmeye devam ediyorsunuz..

Bü sözlerim eğer benim üyeliğimin iptaline kadar gidebilecekse de gitsin fakat terbiyesizliğin ve ahlaksızlığın en üst sınırına çıkmanız burada beni görmediğinizden kaynaklanıyor eğer yüzyüze bir karşılaşmamız olsaydı bu ahlaksızlığınızı size yaptırmayacağımdan emin olabilirdiniz..

Bilemiyorum belki de benim bugün bir hata yapmam ve burada rencide olmam gerekiyordu ve ben böyle bir hata yaptım ve kendimden utanıp rencide oldum diyebilirim..Ben bu yaptığım hatayı olması gerekiyordu ve oldu şeklinde algılıyorum ve şu yazdığım

 

""Taklitlerinden sakınınız.. (Dikkat bu konunun patenti sadece Muzaffer adlı kullanıcıya aittir ve izinsiz kullanılması-çoğaltılması yasaktır)   :)

Arkadaşlar benim açtığım son konunun kapak resmi ile aynı resmi kapak yaparak,benim konunun bir benzerini yapmaya çalışmak nasıl bir his acaba?..Sadece kapak resmi ve bir başlık konmuş başka hiç bir açıklama yok, benim şimdi bunu, konu eğer saygı olacak ise nasıl algılamam gerekiyor bilemiyorum :))

O yüzden kapak resmini değiştirmek zorunda kaldım..

Bilmeden bu şekilde karşı tarafa haksız bir yazı yazıp kişiye haksızlık yaptığımdan dolayı burada herkesten özür diliyorum..

Ayrıca da sitedeki konuları okumaya çalışıp araştırırken ben bu haksız yazı yazdığım konunun tarihine bakmadım ve bunu bir koz olarak algıladığım ve haksız yazı yazdığım için tekrar herkesten ve konu ile ilişkili şahıstan yine özür diliyorum..

 

Forumda zaman zaman bilgilendirmeye dayalı hararetli bir ortamın olması ve rekabetin kızışması için ben ortam araştırır ve bulurum..

Burada eleştiriye ve rekabet ortamı hazırlamaya ve sadece ortamı biraz hareketlendirmeye dayalı yazımı, konunun gönderilme tarihine bakmadan bu kişinin konusuna baktım ve rekabet derecesinde tartışma ortamı hazırlamak için böyle bir yazı yazdım..

Amacım sırf karşıt görüşlerin bana gelmesini beklemekti fakat -şaşkın-kendini bilmez-vs..gibi terbiyesizce ve ahlaksızca yazılmış kelimelerle karşılaştım.Ve sonra konunun tarihinin benim konudan önce olduğunu anladım ve hatamı anlayınca kalktım adam gibi delikanlı gibi çıkıp bir kaç kez özür diledim..

Fakat sen misin özür dileyen,fırsat nasıl olsa yakalandı ya ee kolay kolay bırakılırmı define bulmuş kişi gibi sevince boğuldular ve benim bir anlık hatamı çok güzel değerlendirmeye kalkıştılar zaten değerlendirdiler..

Ben özrümün kabul edileceğini beklerken kalkıp bana ""kabul ederim ama şartlarım var""şeklinde fırsata dayalı bir teklif yapılıyor.Tamam özrünüzü kabul ediyorum diye bana sadece bir kelime ile cevap vermesi gereken fırsat düşkünü bu kişi bakın forumda nasıl bir bayram havası estirmeye kalkışıyor ve utanıp sıkılmadan da allahın her şeyi gördüğünü söyleyip bakın haa haklıyım mesajı veriyor..

Peygamberlerin hata yaptığı bir dünyada kişilerin hataları ve çıkıp delikanlı gibi cömertçe özür dilemeleri olması gereken ve herkesin yeri geldiğinde yapması gereken bir hareket olduğu için özür diledim fakat bu özür dilemem yakalanacak olan büyük bir fırsat olarak görülmüştür ne yazıkki..

 

Konudaki  * Yoksa yaratıcı evreni daha doğrusu boşluk dediğimiz alanı hiçe mi sayıyor ve bunu yaratmasının bir parçası olarak görmüyor mu ? ..

sorusunu buradaki -hiçlik-kavramına dikkat çekmek için yazdım.

Eğer bunu yaratıcı olmadan düşünürsek dahi yine aynı neticeye varmış olacağız,yani big bang ın bir güç tarafından değilde tamamen tesadüf olarak  evren oluşmaya başladığında, oluşmaya başlayan evrenin henüz oluşmamış olan bölgesinin durumu acaba ne ve nasıldı..

Stephen hawkinge hayran olmamızın sebeplerinden biride işte bu tarz konuları bizim düşündüğümüzün haricinde daha başka bir şekilde düşünebilmesindendir..