Ana içeriğe atla
5 Şubat 2011 tarihinde EpiSode tarafından gönderildi

Bilimde Son Nokta:Evreninde Bir Sonu Var

Arkadaşlar Evreninde bir sonu vardır son derken (Kıyamet) Falan değil   km.kare tarzında

ama  evren her geçen salise biraz daha büyüyor hatta şu saniyeler bile yani biz

evreni araştırıyoruz ama sonu olmayan bir yerde milyarlarca gezegenler vardır

Yorumlar

Arkadaşlar ;

 

Evrenin sonu var mı yokmu ayrı bir tartışma konusu olması bir yana ,

bazılarının yaptığı yorumlarda akıl şuurlarını gereğinden fazla sona yaklaştırdıklarını görmek üzücü :)

evrenin sonunu araştrııp düşünebilmek için önce insanın kendin bilmesi tanıması lazım. bilimsel araştrımalarla fizyolojik olarak az çok tanıyoruz. ancak bilmediğimiz daha çok şey var.

Birde manevi yönden tanımak lazım , bir kısım arkadaşlar daha kendini tanımadan evreni tanımaya araştırmaya çalışıyorlar. kendinden haberi olmayanın bırakın evreni çevresinden bile haberi olmaz . yazdıklarındada tutarlılık olmaz. çünkü her seferinde başka fikirler ortaya atacaklardır.kendine bile muhalefet olan önceki kendi yorumunu çürüten yorumlar yazarcaklardır.

yanılmıyorsam mevlana ya sorarlar ;

 o kadar okursun  yazarsın şimdiye kadar ne öğrendin..

mevlana ; "haddimi bilmeyi " ..demiş.  anlayana...

 

ayrıca  burada bir kez daha şu sözü hatırladım.. "insanlara anladıkları ölçüde konuşun"   yoksa şirazaleri kayar ..sanrıım örneklerini görmeye başladık

öncelikle forum kural ve kaidelerine uymak ve riayet etmek , başkalarını  hedef alan kinayeli ve alaycı sözler yerinde seviyeli ve knouya odaklı yorumlardan uzaklaşıldıkça , bu site amacından uzaklaşmaya başlar.

"bilyorsan konuş alim sansınlar , bilmiyorsan sus arif sansınlar" sözü burada en çok ibrek alınması gereken sözdür. ancak bilmedikleri halde konuşanlar , daha kötüsü bilmediklerinide bilmeyenler varki bu dahada kötü.

en güzeli ise

"söz gümüşse sükut altındır" ı anlayıp ona göre hareket etmek. eğer bu olgunluğa varabilmişsek.

 

 

sevgi ve saygılar

Sn dortmantboy ;

 

bu konu ve bu konu altında  yorum yapan hiç kimseyi kastetmiyorum . düşüncem geneldir. mesaj yerine ulşamıştır sanırım. üzerinize alınmayn tabiki herşey konuşulup tartışılmalı. saygı çerçevesinde olmak kaydıyla..