Ana içeriğe atla
30 Ocak 2011 tarihinde rood tarafından gönderildi

NASA' nın Sitesinde UFO İtirafı ve Fotoğrafı!

 

 

Makaleyi okuduğunuzda, NASA personelinin 1972 yılında Apollo 16 mürettebatı tarafından bir UFO olduğu iddia edilen bir belge ile ilgili tartışma olduğunu göreceksiniz. Bu yazı NASA'nın sitesinde 19 Nisan 2004 tarihinde yayımlanmış. İlginç bir makale, fotoğraflanan UFO ve açıklama, bizim düşüncelerimizi doğruluyor.

 

Olaya değinirsek; Apollo 16 mürettebatı bir disk UFO Kendilerine yakın mesafede uçtuğunu söylüyor. Daha sonra 'UFO' nun NASA personeli tarafından analiz edilmiş bir fotoğrafı alınıyor. 

 

Öncelikle yazının ilk satırı ' UFO mutlaka yabancı uzay aracı değildir. Ve bazı sözde UFO olduğu iddia edilen görüntüler hiç UFO değildir. ' bu sözlerle oluşuyor. 

 

Yazının ilk cümlesinden anlıyoruz ki NASA yayınladığı fotoğrafların yabancı bir uzay aracı olma ihtimalini çok zayıf görmüş. Hava balonları, Çin fenerleri, kamera hataları, yatlar, kuşlar...vs olabileceğini akıllara getirmeye çalışmış, ama yayınlanan fotoğraflar söyleneni yalanlıyor!

 

'UFO mutlaka yabancı uzay aracı değildir. Ve bazı sözde UFO olduğu iddia edilen görüntüler hiç UFO değil 'demek tuhaf bir şeydir. Bazı UFO ya da uzaylı uzay aracı, derken bile bir itiraf göze çarpıyor. Ki Apollo 16 mürettebatının kamuoyuna yaptıkları açıklamalardan sonra bu yazının NASA sayfalarına konulması ve fotoğrafların yayınlanması başı başına olayın ifşa olduğu anlamına gelir.

 

"NASA' nın dünya dışı canlılarla hiçbir teması olmamıştır ve biz şimdi evrende yalnızız" sözlerini de biliyoruz. Ama bunların aksini iddia Eski NASA personelleri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Apollo 16 uzay aracında görev alan astronotların "dünya dışı yaşamla görüşülüyor" itirafı NASA' nın bu konudaki güvenilirliğini zedelemiştir. 

 

Ayrıca,  2004 öncesinde, astronotlar tarafından çokça UFO gözlemi yapıldığı ve UFO'ların fotoğraflarının çekildiği bilinmektedir. 

 

NASA, kamuoyunu yanıltmaya çalışsa da, kendi sitesinde yayınladığı bu yazı ve fotoğraflarla UFO'ların varlığını kabul etmiş oluyor. Ayrıca NASA' nın dünya dışı canlılarla iletişimde olduğunu Bob Lazar 1980'li yıllarda söylemişti. O tarihten günümüze değin birçok NASA astronotunun itirafları art arda gelmiştir/gelmeye devam etmektedir... 

 

NASA' nın sitesinde yayınlanan yazının ve fotğrafların linki : http://www.nasa.gov/vision/space/travelinginspace/no_ufo.html

 

Yorumlar

Merhaba,

Ingilizceniz yok galiba. Verdiginiz linki okuduktan sonra, NASA'nin vermis oldugu aciklama ile sizin yazdiklarinizin 180 derece farkli oldugunu gordum. Bakiniz, adamlar diyorlar ki, "Some very bright people recently worked hard to analyze that footage. Their conclusion was that the object wasn't at all what some observers thought it seemed to be. There is no indication the Apollo 16 crew ever thought the film showed anything special."

Bu demek oluyor ki, "ufologlarin" soyledigi gibi, dusunulen bir obje degil yani Ufo degil, ki ufo herhangi bir ucan bez parcasi bile olabilir uzayda, cunku, anlami "tanimlanamayan yabanci ucan OBJE"dir. En alttaki fotografta da ilkokul ogrencileri icin kanit fotografi koymuslar.

Adamlar, gayet dÜzgÜn bir sekilde savunmalarini yapmislar ve o fotografta Ufologlarin dusundugu zeki varliklarin surdugu arac olmadigini kanitlamislar.

Ben de Bizden baska zeki varliklarin olduguna inaniyorum, ancak, Nasa bu fotografta dogrulari konusmus olma ihtimali %99.

barısaslıer kardeşim yazsaydın o zaman!! ahkam kesip, paylaşımı baltalamayı kesip, konu ile ilgili yorum yapmanızı beklerdim! ha bu arada bu siteye onlarca yabancı siteden çeviri, makale yükleyen birisiyim. ayrıca yaptığım bir çeviri "cia ve ufo dosyası" sirius ufo da yayınlandı! herkes haddini bilsin!!! 

ayrıca yazmayayım yazmayayım dedim ama dayanamadım! barısaslıer, uzun zamandır paylaşımlarını birçok yabancı siteden -link vermeksizin- alıntıladığını biliyorum! tek ses çıkarmadım. sitede haftalarca paylaşım yapmamama rağmen, yapılan tüm paylaşımları okuyorum -ki bir çoğunun nereden alıntılandığını da bilerek- hedef kişilerin yaptıkları paylaşımları baltalamaksa bundan sonra dikkatli ol, derim! ama senin düşünce yapınla benim yapım bir değil! uzun zamandır yaptığım çevirileri de az buçuk okumuşsundur! sana son sözüm, sitede etkinliğin yüksek olabilir, ama insanların paylaşımlarını hedef alan vurucu sözler kullanmaktan kaçın! furky91 denilen kişi için de geçerli bu sözler! bu megoloman yapı ile paylaşım yapan insanlara zarar vermekten öteye gidemezsiniz!!!

ayrıca furky91 kardeşim sen ya benim açtığım konuyu anlamamışsın ya da bilinçli biçimde paylaşıma saldırıyorsun! ben olduğu gibi simultane bir çeviri yapmadım zaten! birkaç cümle içinden yıola çıkarak, apollo astronotlarının söylediklerini aktardım! önce şu yazdıklarımı bir oku sonra ahkam kes! 

 

syn. rood! öncellikle korumaya uğraş verdiğimiz ''seviye''mizi düşürmek adına, ellinizden geleni yaptığınız için sizi (tebrik) ediyorum.! İnanın bana, kimse size aferin demiyecek...Bu agresif tavırlarınızın muhtemelen benden değil, daha çok ''özel''inizden kaynaklandığını düşünüyorum...

bakın sayın rood, iş tercüme ise eğer, ben ekmeğimi bu işten kazanıyorum, ve hangi ''kelimenin'' doğru hangi ''cümlenin'' yanlış çevirilip veya yorumlandığını da iyi biliyorum... maksat burada ''bilgi-paylaşımı'' ise, bunu doğru yapalım...

ben şahsen sizi tanımam, size karşı hiç bir olumlu veya olumsuz düşüncede veya art-niyete bulunmam, ben sizin her paylaşımınızı ilgi ile takip ediyorum, ve özellikle bu sitenin en güncel konularını bize sunduğunuz için size her seferinde teşekkürü borç biliyorum, AMA ve Lakin bu son yorumlarınız gerçekten (sizin) ve (hepimizin) seviyesinin altında kalıyor, lütfen bu tür usluplara biraz daha dikkat edelim...

sonuç itibarı ile burası herkese açık bir bilgi-paylaşım platformdur!, ''er-meydanı'' değildir, ''doğru'' bilgi almak isteyen insanları da gereksiz ve saçma polimiklerle rahatsız etmek ne size ne bana yakışır... ben sizi ''hedef'' olarak görmüyorum, ve paylaşımınızı baltalamak gibi bir niyetide asla taşımam...

ama farkında olmadan sizi çok derinden yaraladığım için; bu vesile ile sizden, özür diliyorum... ii çalışmalar

 

beyler siz yazıyı amuda kalkıp mı okudunuz? hehehe başlığın sansasyonel yapısıyla oltaya gelmişsiniz hehehehe arkadaş siteden bir iki alıntı yapıp yorumunu patlatmış bunun ingilizce bilmenle ne alakası var. sen zekisin biz salakmıyız ki... bu yazınız ve yazmayıp yazanı tebrik etmekle komik bir durum yaratmışsınız. rood yazısında zaten nasanın yalanlamasını aktarıyor oda fikrini beyan etmiştir. bunun neresini anlayamadınız orjinal metni de okuyabilmenize rağmen kalkıp bütün yazıyı çevirmesinede gerek yok hep aynı teraneler, alıntılarda herkesin anlayacağı yapıda.  uçan şeyin ufo olmadığını herhangi bir şey olabileceğini rood da yazmış. eyw paylaşım için... haaa eksiği vardır. kardeşimize sorarsın nezaketen özelden hocam böle böle dersin düzeltirsen hani insanlar daha doğru bilgi alır... hani ahlaki anlamda diyorum yoksa senin bilgine diyecek lafım yok furky91 sadece bilmek anlamak ve karşımızdakinin bir insan olduğunu uçan kağıtla yeryüzüne inen bir kütük olmadığını hatırlayalım barış aslıer dostum... inanamıyorum hala böyle şeyler yazıyoruz birbirimize utanmamız lazım habire bilgi satıp duruyoruz birbirimize..... haydi hayırlı tıraşlar arkadaşlar ben siteden ayrlıyorum. kendinize iyi bakın

 

erhan pehlivan

 

 

Ben her üçünüzü de yani sayın rood ve sayın barışaslıer ve sayın erhan pehlivan kardeşlerimizi sitenin olmazsa olmazlarından görüyorum ve bunu abartılmış bir söz olarak algılamamanızı rica ediyorum..Burada her hangi bir konu yüzünden, her hangi bir şekilde birbirimizle basit bir şekilde münakaşaya girmek eminim ki belki bizlere değil ama tamamen iyi niyet ile hazırlanmış şu siteye olumsuz yönde yansıyacaktır..

Ve hepimiz dostuz hepimiz iyi niyetliyiz buna inanıyoruz..Ayrıca erhan pehlivan kardeşim sözüm sana :) hatırlarsan bir müddet önce burada şiddetli  atışmalar yaşamıştık ve siz durumu iyileştirici olarak bizlere nasihat değeri taşıyan sözler söylemiştiniz..Bizlere şöyle yazmıştınız..

""işte şimdi birbirimizi sevmek, hoşgörülü olmak, sabırlı olmak (sabır beklemek değil çözüm bulma aşamasıdır.) artık evrensel bir görev, bilinç yada ne derseniz deyin ama yapılması şart olandır. polindromik duyuyon mu beni yorum yapmıyon bak sıkıntı oluyor :D muzaffer kardeşim sende, barış konu açta tartışalım... ama ne olursa olsun saygıdan öteye birbirimizi severek sevgi olmazsa saygının sizce gerçekten bir önemi kalıyor mu? ""

Bizlere aynen bu şekilde söylemiştiniz ve ben şahsen sizin ve buradaki bazı aziz arkadaşlarımın sayesinde tekrar yazmamanın abes kaçacağını düşündüm ve tekrar yazmaya başladım.

Ve sizin bu günkü ben siteden ayrılıyorum sözlerinize üzüldüğümü ve üzüldüğümüzü hatırlatmak isterim ve aramızdan ayrılmamanız gerektiğini söylemek isterim..

Evet, dediğiniz gibi..

"ama ne olursa olsun saygıdan öteye birbirimizi severek sevgi olmazsa saygının sizce gerçekten bir önemi kalıyor mu? ""

Bunları anlayış ile karşılayacağınızdan eminim..Hepinize teşekkür ederim..