Ana içeriğe atla
1 Ocak 2011 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Atlantis Nerede ?..

Yeryüzünün her karışı adım adım taranırken ve okyanusların dibi ve alt tabakaları adeta didik didik edilirken ve okyanuslarda yaşayan en ilginç ve ender bulunan veya şimdiye kadar hiç görülmemiş garip hayvanlar keşfedilirken atlantis gibi bir uygarlığın izlerinin bulunamaması atlantisin hiç olmadığını ve insanlar tarafından hayal ürünü olarak meydana getirildiğini sanıyorum ve öyle de inanıyorum..

Okyanusların en derin yerlerinde yaşayan bazı farklı canlı türlerinin dahi çok küçük oldukları halde keşfedildiğini ve keşfedilmekte olduğunu düşündüğümüzde,Atlantisin neden hala keşfedilememiş olması sizce de bir muamma değil mi ?...

Şimdiye kadar bulunduğu söylenen Atlantis gerçektende bulundumu,bulundu ise o zaman kanıtlar nerede?..Okyanus altında olduğundan dolayı kanıtları gösteremeyiz veya kanıtları gizli tutmalıyız şeklindeki söylemler ve açıklamalar ne derece doğru olabilir?..Bütün dünyanın ardından koştuğu ve bulunması merakla beklenen Atlantisi bulduklarını söyleyenlerin böyle basit kaçamak cevaplar verebileceğini kim düşünebilir?..Ya da Atlantisi bulduklarını söyleyenler insanları ve bilim dünyasını, böyle bir kandırmacaya inanabileceklerini nasıl düşünebilirler?..

Ortada şimdiye kadar bir çok belge,fotoğraf ve bilgiler olduğu halde bunların hiç birinin Atlantise ait olmadığı, yine bu bilgileri ortaya çıkaranlar ve bilim çevreleri tarafından isbat edilmiş olup bu fotoğraf ve bilgilerin Atlantise ait olmadıkları anlaşılmıştır..Dünyada her kayıp uygarlığın bulunduğunu,her kayıp şehrin bulunup ortaya çıkarıldığını,hatta şimdiye dek bulunamamış küçücük bir böceğin bile bulunduğunu düşündüğümüzde Atlantis gibi devasa bir kıtanın hala bulunamaması sizce de garip değil mi?..

Kaldı ki yeryüzününün üst katmanlarını ve okyanus diplerini ve okyanus dibinin daha alt katmanlarını tarayıp nerede ne olduğunu tesbit eden teknoloji harikası cihazlar ve mükemmel tarayıcılar olduğu halde acaba Atlantis hala neden bulunamıyor?..

Bütün bu verileri göz önüne alarak Atlantisin bulunamamasını ve Atlantis adlı bir kıtanın aslında hiç olmadığını düşünebiliriz kanısındayım..

Alıntı yapılmadı..

 

Yorumlar

atlas okyanusunun cebelitarık çışında baklava tepsisine benzer geometrik şekiller var. acaba oradamıydı. birde atlantis ülkesiyle ilgili öyle çok tuhaf şeyler söylendiki güya lazer silahını icat etmişler ışınlanmayı başarmışlar. bunlar hiç inandırıcı değil. eğer binlerce yıl önce böyle bir teknoloji olsaydı atlantisliler bütün dünyaya hakim olmakla kalmaz ayda  marsta veya başka dünyalarda torunları yaşamaya devam ederdi.

İlk önce sizin fikirlerinize yorum yapmak istiyorum Muzaffer.Ben hiç atlantisle ilgilenmedim ama araştırdım.Yani olduğunu savunmuyorum ama yoktur diyenlere de sert bir cevap vermek istiyorum.

Bizler evlerimizden yada konferanslardan, araştırmalardan, ansiklopedilerden yani doğruluğu kesin ve güncel kaynaklardan yararlanan sivilleriz.Nasıl olurda bunu reddedebiliriz? Fark ettiyseniz teknoloji geliştikçe yeni keşifler ve yeni "böcekler" ortaya çıktı.Size teknoloji bu kadar gelişti , atlantıs bulunamadı , yoktur diyen oldu mu? Belki 2 yıl sonra daha büyük menzile sahip bir araç geliştirilir.BELKİ DE herşeyi bizden saklayan ve daha hala ortaya çıkmamış ve hazine değerinde tonlarca bilgi gizleyen devletler bunu biliyor da söylemiyor.Yanlış anlamayın, ben atlantis için söylemiyorum.Bu tavırla yaklaştığınız her teori için söylüyorum....Dünyamızda yıllardır felaket boyutlarında kabuk hareketleri oluyor.Atlantis kıtasının tonlarca basınç altında kayıp olup tozlaşmadığı ne malum? Bende var demiyorum ama yok da demiyorum....Ayrıca bu cevabımı Grandrock isimli arkadaşımız da okusun, onun için de sözler var....

Sevgili Minakilase,aslında sizde benim sadece teori olarak yazdığım bu bilgileri onaylamış görünüyorsunuz..Benim burada söylemeye çalıştığım, konuda da belirttiğim gibi neden hala bulunamadığına ait teoriler..Bende kesin bir dille yoktur diyemiyorum ama şimdiye kadar bulunamamış olması sebebi ile atlantisin hiç olmadığına inandığımı belirttim..

Araştırmaların konferansların söylediklerini düşündüğümüzde ise yine bu araştırma ve konferans benzeri açıklamaların neticesinde aslında atlantis adlı bir kıtanın hayal ürünü olduğu kanısı ortaya çıkmaktadır..Atlantisin tozlaşıp tamamen ortadan kaybolması fikrinize katılmıyorum,bilimsel mantıkla düşündüğümüzde böyle bir şey olamaz çünkü burada bir kıtadan bahsediliyor..Doğada kısa zaman içinde kaybolabilen bazı maddelerden değil..

Peki kuranda geçiyor ya diyenlere de..

Bunun kutsal kitaplarda geçtiğine dair bazı söylemlere de katılmıyorum..Özellikle kuranda geçiyor şeklindeki söylemlerin hiç biri doğru değil..Kuranda geçiyor diyenlerin bunu kuranda nerede ne şekilde geçtiğinide belirtmesi gerekir..Bana bunu isbat etsinler bende bu sitedeki üyeliğimi iptal ettireceğim :) bunu bu kadar açık ve net söylüyorum..

Bende var demiyorum ama yok ta demiyorum derken..evet bende var veya yok demiyorum ama şimdiye kadar elde hiç bir olumlu örneğin olmaması neticede beni atlantis yok demeye kadar götürdü..Teşekkürler...

atlantisin bir zamanlar var olduğu konusunda kesin birşey söylenemez. ama benim söylemeye çalıştığım öyle abartıldığı kadar yüksek bir medeniyet düzeyine ulaşmış olamazlar diyorum. eminim yazıyı bile bilmiyorlardı. bilselerdi emin olun dünyanın birçok yerinden onlarla ilgili kayalara oyulmuş yazılar bulunurdu.

      birde teorim var bir zamanlar hitit halkıyla ilgili tevrattan başka biryerde bilgi yoktu, tevrata göre hititler suriyede küçük bir halktı. yıllar sonra bulunan tabletlerdeki dil çözülünce anadoluya suriyeye ırağa hakim önemli bir uygarlık olduğu ortaya çıktı. ama sorun şu ki onlar kendilerine nesili  diyorlardı.

       acaba atlantisliler bizim farklı bir isim olarak bildiğimiz bir millete mısırlılar atlantis mi diyordu. yani aslında tanıdığımız bir halk olabilirmi.   örneğin sümer dediğimiz millete mısırlılar   atlantis mi diyorlardı. fenikeliler diye tanıdığımız millete mısırlılar atlantis mi diyordu. ne dersiniz.

Sayın GRANDROCK Bu sözünüz çok güzel bir tesbit....Çünkü geçmişte örneğin mısırlıları düşünelim,keşfettikleri her şeyi hiyerogliflerde resmetmişler ve kendi yazıları ile yazmışlardır..Eğer mısırlılar veya benzer medeniyetler petrolü bilselerdi petrol ile ilgili kayıtları mutlaka olurdu,bilmiyorum ben petrol ile ilgili hiç bir kayıta rastlamadım..


Atlantislilere zaten hiç değinmek istemiyorum,çünkü böyle bir medeniyetin hiç olmadığını savunuyorum..En önemli medeniyet olarak mısırlıları biliyoruz ama onlarında petrole dayalı bir bilgileri yok,olsaydı dediğim gibi zaten bilinirdi ve kayıtlarda geçerdi..Demek oluyor ki sizinde belirttiğiniz gibi geçmişteki medeniyetler petrolu bulamadı..


İlginç bir tesbit yapmışsınız..Aklınıza sağlık grandrock..

mısırlılar ampul kullanıyordu bunu resmetmişler bence mısırlıların teknoloji düzeyini konuşmak daha ilginç olur ( abartmamak kaydıyla tabii). bildiğiniz gibi ırakta 2000 yıllık pil bulundu. bu pilleri ne amaçla kullanmış olabileceklerini konuşmak bana daha ilginç geliyor. mısırlı bir rahip  kuyuya bir taş attı yıllardır insanoğlu konuşuyorda konuşuyor boşa enerjimiz tükeniyor.

sn. muzaffere bu konu için teşekkürler.

 

Sayın grandrock ayrıca daha öncedende yazmıştım..

Daha önce şunu yazmıştım ama kimse hala isbat edemedi..

Peki kuranda geçiyor ya diyenlere de..

Bunun kutsal kitaplarda geçtiğine dair bazı söylemlere de katılmıyorum..Özellikle kuranda geçiyor şeklindeki söylemlerin hiç biri doğru değil..Kuranda geçiyor diyenlerin bunu kuranda nerede ne şekilde geçtiğinide belirtmesi gerekir..Bana bunu isbat etsinler bende bu sitedeki üyeliğimi iptal ettireceğim :) bunu bu kadar açık ve net söylüyorum..

Atlantisin kuran da geçmesi.. ilginç... ve kurana yapılan bir saygısızlık,olmayanı varmış gibi göstermeye çalışmak aferin .....

 

Sevgili grandrock..Evet çok haklısın eğer atlantisliler bu kadar gelişmiş olsalardı teknolojik açıdan her şeyi yapabilirlerdi..Sahi şu anda dünyada atlantis ırkından gelen insanlar varmı,varsa bunlar kimler ve şu anda kim olarak biliniyorlar..Ben kesinlikle atlantis diye bir uygarlığın olmadığını defalarca yazdım ama hadi diyelim ki böyle bir uygarlık vardı peki şimdi nerede bunların soyları ?..Delillerle isbat edilirse sevinirim :))

Bu arada sitedeki yorumlarda biraz azalma görüyorum arkadaşlar mesela 10-12 günden beri neden acep :)

palindromik e bakarsan atlantisliler televizyonu ışınlanmayı keşfetti ama yerin altıyla yani petrolle hiç ilgilenmedi. uzaylılardan tanıdığı var atlantislilerden tanıdığı var. yok yok yani. yakında götürürler onu durmaz burda. bakmışsın uçmuş gitmiş. neyse fazla ileri gitmeyim. uzaylılara, benim reklamımı yaparsa benide alırlar mazallah.

petrol zaten harcanamazdı nüfus yoktu diyor. teknoloji nüfus artışı getirmedimi. 7 milyar olduk. 

 

niye dünyanın birçok yerinde atlantislilere ait kayaya oyulmuş yazılar mükemmel dev heykeller yok diye sorsan sana diyecek onlardan biriyle görüştüm bu gibi yapıları doğaya saygısızlık olarak görüyorlar ondan yapmadılar diyecek.

Televizyonu mu keşfetmişler,o zaman yayın istasyonlarıda vardır bunların..Yayın yapan istasyonlarından da kamera ile yayın yapıyorlardır muhakkak..o zaman da kamerayıda bulmuş oluyorlar demekki..Televizyon parçalarınıda keşfetmişler ki televizyon yapmışlar,hani bir televizyon yapabilmek için bunun fabrikasını bir düşün grandrock..ne muazzam bir teknolojileri varmış da kimse bilmiyormuş..Ama ben şu petrol işine taktım ya..Televizyon parçalarını acaba hangi hammaddeden yapıyorlardır kim bilir..Belki sen biliyorsundur grandrock..

palindromik  yorumlarınızı ilgiyle okuyorum benim derdim siz her konuda kesin konuşuyorsunuz ben buna kızıyorum. sizi tanımıyorum bile nerden güvenebilirim. sizin gerçek kimliğiniz nedir ünlü bir bilimadamı mısınız eğer öyleyseniz açıklayın önünüzde saygıyla eğilirim. ama değilseniz konularla ilgili o güzel yorumlarınıza devam edin ama kesin konuşmayın uzaylılarla irtibat halinde olduğunuzu söylemeyin atlantislilerle ilgili kesin konuşmayın. insanlarla dalga geçmeyin. burada teoriler ileri sürülür bilgi paylaşılır.

Doğru,günahkar olan medeniyetlerin hiç birinin izleri şu anda yeryüzünde yok..Hepsi helak olup gitti..Atlantıs gibi bir uygarlık zaten hiç olmadı eğer olsaydı bunu kuran muhakkak bir şekilde imalı veya imasız olarak yazardı..

Peki bunu yani atlantisin hiç olmadığını nereden biliyorum,çünkü ortada şimdiye kadar hiç bir kanıt,delil,fotoğraf,mağara resmi,yazılı kaynak,yazıt türü kanıtlar,eski tablet,eski yapılar,kutsal yazılar, tapınaklar vs hiç bir şey olmadığı için..

Sümerler,mısırlılar,mayalar,ve geçmiş medeniyetlerin bütün izleri,dahası mağara devri adamlarının dahi ortalıkta binlerce mağara resmi var, ama hani atlantisinkiler...Biz bunları yazdıkça şimdi kimsenin atlantisin olmadığına dair delil göster deme gibi bir luxu kalmıyor,işte gerçek delilleri verdim..

evet muzaffer kardeşim. hele ki söylendiği kadar ileri teknoloji sahibi olsalardı kesinlikle kuranda bir ibret vesilesi olması açısından önemle bahsedilirdi. bakın biz şöyle ileri bir uygarlığı böyle yok ederiz. tarzı ayetler olurdu.

          ayrıca şimdi aklıma gelmiyor ama yakın geçmişte kuranda bahsedilen bir milleti yine kuranda verilen bilgiler sayesinde bulmuşlardı. arabistanın kuzeyinde kayalara oyulu evlerde yaşayan bir halk. hani rabbimizin sadece ses ile yok ettiği halk. semud kavmiydi sanırım.

taşa oyulmuş evlerinde güvenle oturduklarını sanan zinada ileri gitmiş bir halk olarak bahsedilir.

Ses ile bu uygarlığın yok edilmiş olması da çok enteresan grandrock kardeşim..Düşünsene sadece bir ses.. oldukları yerde yığılıp kalıyorlar.Düşünüyorum da acaba hani uzaylılarla bir savaşımız olsa ve uzaylılar da ses ile bizi yok etmeye çalışsa..

Mesela buna kimse kanıt göster diyemez diyenlere gidin görün orada şehirlerinin kalıntıları duruyor deriz..

Evet sesin gücü ve bunu kullanan yaratıcı..çok ilginç bir tesbit yaptın grandrock özellikle teşekkür ediyorum...