Ana içeriğe atla
22 Ocak 2011 tarihinde Minakilase tarafından gönderildi

Rüyamı Kaydettim

Merhaba arkadaşlar.Bugün Çağlar adlı üyenin konusnu okudum ve benim 1 ay kadar önce gördüğüm rüyaya çok benzeyen bir rüya gördüğünü öğrendim."Çok İlginç Rüya" adlı başlıkta bulabilirsiniz.

Ben de çok benzer bir rüya görmüştüm ve ilginç olduğu için çizmeye karar verdim.Çok iyi çizerim bu yüzden aynısı oldu bile denebilir.Normalde sırf hatırlayabilmek için bir tane, a4 kağıda çizmiştim.Ama güzel bir resim olacağını düşündüm ve daha büyük bir kağıda çizdim.Hatırladığım kadarını.Yani resimde hala boşluklar var.Hatırladıkça da ekleyeceğim.Çünkü hala gözümün önüne o rüyayla bazı görüntüler geliyor alakasız zamanlarda.Yeni halini de paylaşacağım.

Ve bugün de Çağlar'la paylaştım.İlginç bir resim oldu.Birşey idda etmiyorum sadece inceleyin istedim.Değişiklik olsun. :)

Bu arada kızı tutanın kafasına dikkat edin.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/512b48b195.jpg

Yorumlar

yanık bi ev yanık bi araba 4 adet mezar ve 2 canlı... belki küçük kızı buraya çeken bişey vardır. ve kızı ordan uzaklaştırmak isteyen bi ebeveyn veya ordan kurtarmaya çalışan.. tamam kızı kurtarmış olabilir ama hala kızı çeken bişey var ki başı eve dönük.. karmaşık bi rüya... benimde aklıma silent hill geldi...

(-_-) Resim çom ilginc eyer bu resim gerçekse ve  tam olarak rüyandaki gibiyse (küçük detayları unutmuş olabilirsin

 tabi )  ki öyle olduğuna şübhe etmiyorum  resimde şunlar dikkatimi çekti.

Öncelikle resimdeki ev,ağaçlar,araba herşey zarar görmüş yani yanmış  ve evin önünde 4 mezar var.Belliki

birşeyler olmuş eyer heryer yanmışsa ve evin bulunduğu yerde ormanlık araziyse ki resimden öyle görünüyor

demek ki bu bir  orman yangını ola bilir ve yanqından kurtulan 2 kişi var cacuk ve onun elinden tutan adam.

mezardakılarda yakınları olsa gerek ki toprağa gömmüşler.sadec bir şeyi anlayamadım adam neden çıplak ???

Acaba uzaylı olabilirmi uzaylıysa neden insanları gömsün ve neden yalnızca cocuğu kurtarsın ???

 

ARkadaşlar, kızı elinden tutup götüren adam, yada başka birisi değil.Çıplak evet çünkü rüyamda herhangi bir kıyafet giymemişti...Ve çok uzundu bu kadar kısa değildi.ama ben ölçüyü tutturamadım çünkü ilk önce o canlının üstündeki kayaları çizdim bu nedenle boyunu tam olarak belli edemedim.Yoksa emin olun kızın 3 katı kadar ve çok belirgindi.Ve kafa şekline baksanıza !

bu resim psikolojik açıdan değerlendirilmesi gerekir.

olayda çocuk merkes nokta olarak görülüyor. resimde yalnızlığın verdiği bir karamsarlık var. mezarlar ölüleri temsil etmiyor. uzun zamandır görülmeyen hasret kalınmış veya arkada bırakılmış kişilere işaret ediyor. Ev yıkılmış virane halde burasıda bir zamanlar iyi günler geçirlilmiş ama artık geri dönülemez mekana eşdeğer tutulabilir.

Hurda araba ve ağaçlar çevreyi yansıtıyor. Eski ve yoğun duyguları belirtiyor. ortamdaki kaos ve karamsarlık betimlenmiş olabilir.

Kızın elinden tutan insan ilk balışta maddesel olarak algılansada, hareketleri takip ettiğimizde ruyayı gören için bağlanılmış bir ortamdan ayrılmanın verdiği duyguyu bir nedene bağlamış olduğunu görüyoruz. Bu olayda kendini yalnız hisseden kişi geri dönüşü olmayacağını düşünüyor olabilir ve geride bıraktıklarını bir daha göremeyeceğinden kaygılı olabilir.

Resmi hemen bir fenomene bağlamak doğru olmaz. İnsan beyni ruyalarını saniyenin 10da 1 i gibi bir sürede görebildiği için daha detaylı psikolojik analizlerin yapılması gerekir.

Eğer böyle ruyalar görmeye devam ediyorsanız bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim. Aksi halde altta yatan pasif bir depresyon belirtisi bulunuyor olabilir.

Sn iceTR yorumunuz ilgimi çekti...oldukça mantıklı bir analiz gibi görünüyor."gibi" dedim çünkü analizi doğrulayacak yada eleştirecek birikimim yok:)yalnız şunu merak ettim,beni yanlış anlamayın lütfen,bu konuyla ilgili bu kadar  detaylı yorum yapabiliyorsanız ya uzmansınız yada çok fazla okumuş ve araştırmışsınız demektir...sizce her rüya psikolojik bir sentez mi?

Çok teşekkürler ama tekrar söylüyorum bu gördüğüm en net rüyaydı.Hiçbir rüyayı üzerinden iki hafta geçtikten sonra sanki gerçekten görmüş gibi hatırlamamıştım.Evet , bazı arkadaşlar gördüğün her ilginç rüyayı ciddiye alma diyorlar, ben de görüyorum hemde çok ama bu seferki farklı.Yoksa sizle paylaşıp yoruma açmazdım...Bakın bu his nasıl biliyor musunuz, 2 hafta önce tatile çıktığımı düşünün.Tatilde kaza geçirdim.Kaza anında bayıldım.Uyandıktan sonra birşey hatırlamadım.ama üzerinden zaman geçtikçe çok iyi hatırlamaya başladım.Çok iyi hatırlamamın nedeni yaşamış olmam...Benimki rüyaydı.Ama anlattığım kadar gerçek geldi.Bu sayede çizebildim.Düşünebiliyor musunuz evi kafamdan yaptım!?

sayın minakilase benim izlediğim kadar evin merdivenlerinde biri duruyor gibi yalnız insana benzemiyor ve birde bahcede hurda bir kamyonet var gibi ayrıca 4 adet mezar kızın elinden tutana baktım uzak oldugu görüntüsü olduğundan pek bir sey anlamadım ama burası perili eve benziyor cok esrarengiz bir yer bu rüyada neyi yasadınız da böyle bir cizimi gercekleştirdiniz saygılar.