Ana içeriğe atla
6 Eylül 2010 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

NASA'dan yepyeni Mars fotoğrafları

Mars'a çok daha yakından bakan NASA, yeni fotoğraflar yayınladı.

289 kilometreden fazla mesafeden top büyüklüğündeki nesnelere odaklanabilen bir telefotografik mercek sayesinde Mars'ın farklı yüzeylerine ait muhteşem fotoğraflar elde edildi.

Volkanik tümseklerden kraterli yüzeylere, kumullardan buz yüzeylere kadar Kızıl Gezegen'in yüzeyinin çok yakından çekilen bu fotoğrafları birer sanat eserini andırıyor.

Fotoğraflar, gezegenin etrafında dört yıldan fazla bir zamandır dolaşan HiRISE (Yüksek Çözünürlüklü Görüntüleme Bilim Deneyi) kamerası kullanılarak gerçekleştirilen bir projenin parçası.

8 Temmuz ile 31 Temmuz arasında çekilmiş 236 yeni çarpıcı fotoğraf bulunuyor. Fotoğraflar Mars'ın yüzeyini neredeyse bir kutbundan diğer kutbuna gözler önüne seriyor.

Fotoğraflar aynı zamanda gezegen üzerinde süren jeolojik sürecin kanıtı olarak da gösteriliyor. Bu kanıtlardan biri ocak ve haziran arasında oluşmuş olabileceği belirtilen yeni kraterler.

Mars'ın Phobos ve Deimos adlı iki uydusu var. Mars ayrıca güneş sistemindeki en yüksek dağa ve en büyük kanyona da ev sahipliği yapıyor.

Umarım hoşunuza gitmişdir...???

Mars kızıl gezegen NASA red planet Mars Fotoğrafları 2010 Mars Fotoğrafları HiRISE Yüksek Çözünürlüklü Görüntüleme Bilim Deneyi Phobos Deimos

Yorumlar