Ana içeriğe atla
13 Ocak 2011 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Mars-a koloni yolculuğu...

İnsanlığın yok olma tehlikesiyle karşılaşması olasılığıyla Mars'ta koloni kurmak için 400'den fazla gönüllü çıktı.

ABD'de yayımlanan bir bilimsel dergide, insanlığın yok olma tehlikesiyle karşılaşması olasılığıyla Mars'ta koloni kurmak üzere dönüşü olmayan bir yolculuğun yapılmasının gerekliliği üzerine bir makalenin yer almasının ardından 400'den fazla okuyucu bu seyahat için gönüllü olduğunu bildirdi.

Fox News'in haberine göre, makalenin Journal of Cosmology'de bir süre önce yayımlanmasının ardından, NASA'nın astronotlar için aradığı ölçütlere uymasalar da 400'den fazla gönüllü, dönüşü olmayan ve özel sektörün girişimiyle 20 yıl sonra yapılması öngörülen Mars seyahati için başvuruda bulundu.

Kaynakları insan yaşamını sürdürmesi için yeterli olduğu düşünülen Kızıl Gezegen'e 10 ay sürmesi beklenen yolculuk için bu kadar gönüllünün olmasını çok şaşırtıcı bulduğunu belirten derginin editörü, başta kendilerine ulaşan elektronik postaları şaka sandıklarını, ancak sonra gelen diğer e-postalarda gönüllülerin bu seyahate katılma nedenlerini ve kendi özelliklerini samimiyetle sıralayınca bu insanların tamamen ciddi olduklarını, psikologların uyarısıyla bile vazgeçmeye niyetleri bulunmadığını fark ettiklerini söyledi.

Dönüşü olmayan seyahat için başvuruda bulunan bir kişi, "Mars'taki yaşamın çok şaşırtıcı, korkutucu, yalnız, çok zorlu ve hareketli olacağını düşünüyorum ama benim deneyimim, 6 ila 7 milyar insanoğlundan çok farklı olacak" diyor.

Yorumlar

Değerli arkadaşlar

burada zamanla ilgili bir şeye dikkat çekmek istiyorum.

planlanan yolculuk 20 sene sonrayı işaret ediyor yani koloninin 20 sene sonra kurulması öngörülüyor.

şu an zaten marsta bir koloni üssü var.. ama niye 20 sene sonraya sallanıyor ilk kez kurulacakmış gibi...

önceki yorum yaptığım konularda bizlere verilen bilgilerin "hep 20  30 belki de 50 yıllık bilgiler" olduğunu söylemiştim. Buyrun bir ıspat daha...bilginin konusuna göre değişiyor bu zaman...biz marsta koloni kurulacağını 20 sene sonra öğreneceğiz onların mantığında bizi şartlandırıyorlar..

yukarıdaki söylediğimin kanıtı olarak görüyroum bu haberi.

insanlar mars taki koloni için 20 yıl beklerken , onlarda rahat rahat mars işlerini yapacaklar. böylece günümüzde ve ileride  marsa yapılacak yolculuklarada bir kılıf olacak bu. koloni için altyapı , araştırma vs vs. gibi

 

bir başka konuda ayda koloni kurmadan marsa koloni kurmak çok saçma geliyor ay bir sıçrama tahtasıdır.

bunun olduğunu açıklamıyorlar ama ayda koloni kurmadan marsta bunu düşünmek biraz garip değilmi sizcede.

 

Ben bu haberleri  şöyle yorumlarım ..mantıkla haberleri birleştirirsek :;

ayda koloni kurduk  başarılı oldu . şimdide marsta kuracağız ( kaldıki marstada koloni  olduğunu idda ediyorum ) bunun için gönüllü aranıyor yada varmı şeklinde...

 

tıpkı Atlantis haberlerini birleştirmek gibi. ve var olduğunu sonucuna varmak gibi. ( gerçi çok daha fazlasını bilmekle birlikte verebileceğim kadarını yazabildim ) zaten öyle birşey olmamış olsa 9 ülke hala niye araştırsın...

 

Ayrıca paylaşım içni çok tşk ler kuzey.. ( önceki söylediklerimin tek tek destekler nitelikte haberler çıkması güzel birşey )

saygılar...

 

sayın palındromık bu konuda size katılıyorum açıkçası 1990 lardan sonra zaten bunun çalişmaları danışıklı olarak yapılıyordu sadece artık açıklayamadıkları bazı sonuçlar yaklaştıgı için insanlıgı bellı noktalara çekmek için yapılmış olay sırsılerınden bırıdır.ayın karanlık yuzeyındekı uslerde marstakı üslerde zaten olagan ve bılgılerı dahılındekı durumlardırda bu özgür irade olayları degıştırıyor ve foton kuşagının yenı enerjısı bunların çogu gızledıklerı şeylerı bır şekılde ortaya çıkıyor veya sızıyor.bakalım daha neler gorecez.ışık sızınle olsun

Sn grandrock sorunuza cvp vermek isterdim ama şuan forumdaki durumumu gözden geçirme noktasına geldim.

büyük ihtimalle artık yorum ve konulara iştirak edemeyeceğim.

bu nedenle sorunuzu istmeyerekte olsa cevapsız bırakacağım

 

üzgünüm.

 

saygılar.

Sn grandrock  Marsta üs olduğunu bende biliyorum...ve gittim...bunu sizinle paylaşabilirdim,ama uslup ve tarzınız samimi değil:(burada yapılan paylaşımlar heryerde görebilrceğiniz tarzda değidir...insanlar bazı şeyleri samimi olarak itiraf ediyor burada...bilgi aktarımı yapıyor.dalga konusu olmak için değil...belki sizin tarzınız böyledir,inandığınız için ispat istiyor olabilirsiniz:)ama benim cesaretimi kırdınız 

valla benim birilerini kendime hayran bırakmak gibi niyetim yok...bazı yaşanan olayları sadece yaşayan bilir...ama bu arada hiç aklıma gelmedi örnek kum getirmek:))ayrıca üs öyle uzaydan görüntülenecek gibi değil zaten...küçük!ben iddia etmiyorum zaten söylüyorum:)

tepkilere niye şaşırıyorsunuz. birçok kullanıcısı olan bir sitede yazıp tepki almamayımı bekliyordunuz. ben insanların dünya dışı varlıklar tarafından kaçırıldığına inanıyorum. bu konuda çok şarlatan olduğunada inanıyorum. illa birilerine açılmak istiyorsanız bunları yakın arkadaşlarınızla yüz yüze paylaşın. o daha çok rahatlatır.

grandrock, polindromik şimdiye kadar araştırma ve sentezlerden yola çıkarak nasa nında nasıl yalan söylediğini hesaba katarak birrrr   önceden olmaz dedikleri ama sonra yaptıkları işlerden böyle bir sonuca varması bildiği değil sadece mantığını aktarması ama bunu söylerken çok fazla inanması onun ciddi olarak sizlere bilgi verme isteğinin yanlış anlaşılmasını doğuruyor ki, beethoven içinde o sağır bunları o yazıp çalmamıştır demek ne kadar boşsa senin üslubunda o kadar samimiyetten uzak. polindromik bende senin mantığınla paralel düşünüyorum. en basit bilinen yalanları ufo yoktur. var olan bir gerçeğe yoktur diyorsan sana yalancı yalancı sana kimse inanmaz şarkısını söylerim ben nasanın söylediklerine artık fazla itibar etmiyorum. doğru ama ne zamanın doğrusu işte bune derinlemesine bir irdelemeleyle düşünüp araştrıyorum. sonuç onlar yalancı yada hiçbirşey bilmiyorlar :)

Sn gandrock

 

uzay yolculuğu yapmadım..)  umarım o günleride görürüz. :) kanıt konusundaki istek ve taleplerinizi anlayabilyorum.. ancak bu tür şeylerin direk kanıtının olması yada bulunması çok zor ..

kimisi yaşadığı deneyimleri anlatıyor.. ama hepsi aklında zihnindeki hatıralar.. bunları somut bir kanıta dönüştüremezsiniz.

kimiside farklı şekilde aldığı bilgileri veriyor. bunlardanda  kanıt çıkması zor çünkü işin içine metafizk varlıklar  giriyor.

kimisi de yine herhangi bir konuda geçmişten günümüze kadr yayınlanmış makale ve haberleri birleştirip bunu aklı süzgecinden geçirdikten sonra mantıkla birleştirip bir sonuca varıyor. bunda kanıt ise haber kaynakları.. oda yetersiz.  ( Ay kolonisi , mars kolonisi , atlantis in keşfi gibi.... )

 

düşünün ki çok gizli bir bilgiyi bir şekilde elde ettiniz ve  düşünce olaraka paylaştınız ama kanıtnız yok. kimse inanmaz yada bilgiyi elde ettiğiniz ülkenin organları size hiç dokunmaz. ancak bu bilgiyi kanıtlatıyla resim video vs. vs. paylaştğınızda bu sfer konunun önemine göre hayatınızı biraz riske etmiş olursunuz. 

 

Bu nedenle burada ve benzer sitelerle çok önemli bilgilerin kanıtı kolay kolay olmaz yada sunulamaz. benim şahsi kanaatimdir.

saygılar...