Ana içeriğe atla
12 Ocak 2011 tarihinde Ufoloji3R27O2C tarafından gönderildi

Dünyanın Ekseni Kayıyor!

Kutuplar, manyetik olarak yer değiştiriyor, günlük kayma 50 metre...

Avrupa Uzay Ajansı bu kaymayı incelemek için gelecek yıl 3 uydu fırlatacak.

Kâşifler yönlerini bulurken, yıldızlara ya da ağaçların yosunlu taraflarına bakar. Bir de pusulalarına... Pusula kuzeyi gösterir, kaşifler de yönlerini böylece bulur.

Ancak, kutuplar, manyetik olarak yer değiştiriyor, günlük kayma da, 50 metre... Bu bilgiden hareketle, günün birinde manyetik olarak pusulalar güneyi gösterebilir... Tıpkı bundan 780 bin yıl önce olduğu gibi...

İşte bu tezden hareketle, Avrupa Uzay Ajansı yeni bir proje başlatıyor. 2012’de Rusya’dan fırlatılacak 3 uydu ile dünyayı çevreleyen manyetik alana ilişkin 3 boyutlu ölçümler yapılacak.

Her biri yaklaşık yarım ton olan uydulardan ikisi aynı yörünge üzerinde olacak. Diğeri ise onlara yaklaşık 90 derece açıyla duracak. Böylece bir üç boyutluluk sağlanacak. Bu proje, bugüne kadar jeomanyetik anlamda geliştirilen en kapsamlı proje...

Yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayacak uyduların gönderdiği verilerle, kutuplarda varolduğu bilinen kaymanın hesaplanmasındaki eksikliklerin giderilmesi hedefleniyor.

Manyetik Alan Neden Önemli?

Bugün yapılan araştırmalarda ulaşılan veriler, bir zamanlar Mars’ın da bir atmosferi ve manyetik alanı olduğunu gösteriyor. Ancak güneş rüzgarları ile bu atmosfer ve manyetik alan yok oldu.

Uzmanlar bu noktada, son yıllarda dünyadaki bazı manyetik alanlarda güç kaybı yaşandığını belirterek, sorunun nedenini de bulmayı umuyor.

Yorumlar

paylaşım için teşekkürler.

 manyetik alanın dünya eko sistemi üzerinde büyük önemş var özellikle göç eden canlılarda bu hayati önem arzeder.

geleceğe yönelik pek içaçısı bir haber olmasada . rahatlatan bir yönü bunun çok uzun asırlar hatta bin yıllar sonra olacak olması.

 

 

saygılar.

izledigim bir national geographic belgeselinde konu incelenmisti (isin uzmanlari böyle bisey olmadigini aciklamislardi ),ayrica böyle bir olacak olsa bile  5-10 yil falan degilde ,binlerce yil sürecek bir sürec oldugunu  belirtmislerdi.ama avrupa uzay ajansinin bu konu icin uydu göndermesi ilginc dogrusu.paylasim icin tesekkürler.

burada dikkate değer tek şey 3 tane uydu ile geniş bir veri sağlanma isteği kimse durduk yere 3 tane uydu göndermez... national coğrafya tam anlamıyla amerikan güdümlü politik bir belgesel kanalı durmadan amerikan savaş gemilerini uçaklarını tanklarını vs vs vs şeylerini tanıtıyor reklamlarını yapıyor... değerini kaybetti gözümde.... saygılar...

Uzay kirliliği ile ilgili bir videoda izlemiştim...13 000 den fazlaydı sanki,saymadım ama:))Balinalarla yunuslarda yönlerini manyetik alana göre buluyorlar...zaman zaman toplu intiharları oluyor...ben intihar ettiklerini hiç sanmıyorum.demek ki dünyanın manyetik alanında ara sıra olan bu tip sapmalar onların yönlerini şaşırtıp karaya vurduruyor:(avrupalı bilim adamlarıda böyle bir sapmaya denk gelip kolları sıvamış olabilirler...?onlara bahane lazım...kim bilir hangi amaçla gönderecekler bu gerekçenin arkasına gizlenip???dünyanın da kendince sıkıntıları var,kendini yenilemeli evrene ayak uydurmalı...belki bizim varlığımızdan bile haberi yoktur:))hangi birimizin vücudundaki organizmalardan haberi var:)ayrıca asırlar alacakmış kayması,bilgi için Sn.palindromik ve Sn muzii55"e tşk.ler:)

dediginize katiliyorum  ,natonal geographic in amerikan yanlisi programlar ,belgeseller yaptigi dogru,zaten  bu yüzden cok da elestiri almakta.Ama bilimin temel özeligi yanlislanabilir olmasidir.bir gün baska bir bilim adami yada adamlari cikar ve aslinda eksen kaymasi vardir ve kaynagimiz da bu diye ortaya koyarlarsa ozaman bu kurumun bi itibari kalmaz ,kimsede birdaha ciddiye almaz.eksen kaymasi gibi önemli bir konuda cikipta yalan söyleyeceklerini düsünmüyorum,cünkü dedigim gibi bilimin temel özeligi yanlislanabilir olmasidir.ama bazi uydu gözlemleri ile konu daha da aciga cikacaktir süphesiz.saygilar.

sayın uzay22 dunyanın manyetıgı kayması farklı bır şey guneşle olan durumdan çok canlıların ozellıkle kuşların goç
yollarının şaşmasını saglıyor bılırsınız kı kuzey ve guney kutupları manyetık olarak yorunge ayarlayıcılardır bunun 50 metre gunluk kayması ve şu anda %20 geçmıştır .kayma artık kuzey dogru kuzey ve guney degıldır açıkçası bunun bu şekılde olması teknolıjıden yasama herkesın etkılenecegı bır duruma gıtmekte olup ayrıca 24 saatlık zamanın artık 16 saat içinde yasandıgı 2012 yılına kadar 1 saatın altına duşmesı tıtreşimin hızlanacagını ve bıze yenı deneyımler sunacagı kanısındayım.ışık sızınle olsun

sayın dostum 50 metre gunde kayması kuşların dalgalar halınde yonunu bulamama anlımına gelebılır sahsı fıkrım %90 tahmınım ve 2-3 gundur aldıgım bılgıler bunu gosterıyor ve bunun baslangıç oldugunu duşunuyorum.kusura bakma musaıt olmayan bır ortamda degılım en kısa zamanda donucem saygılarımla.ışık sızınle olsun

sayın feray sıkıntı şu gosterdıgı yer daha evvel gosterdıgı yer olmadıgı soylenıyor bılım adamları tarafından zaten 1996 kryon bunu basladıgını bılgısını vermıştı akasa yayınlarından bulabılırsınız.ama kendım denemedım.zaten 2-3 gundur saat olarakta 24 saat zaman saate gozukse bıle aslında 16 saat normalde gunu bıtırdıgımız hakkında bılgı aldım .he yukarıdan degıl bır fızık grubunun açıklamalarından.ışık sızınle olsun

dünyanın bu hallerndeki denişiklikler için kıyamet alametlerini okumanız yeterli olacaktır bence olmuş ve olacak herşey orda peyganber efendimiz tarafından haber verilmiştir bizlere biz kendimizi bilip kurana ve sünnete sıkı sarılır ve büyügümüzü kücügümüzü bilir başkalarına özenmez kendimiz olabilirsk milimum zararla atlatabiliriz bu olayları yani özümüze dönmeliyiz gayrimüslimlere özenmemeliyiz kurandada allahda bunu emrediyor zaten ufo olayıda yecüc mecüc olabilir bence saygılar.