Ana içeriğe atla
5 Ocak 2011 tarihinde deepblue7 tarafından gönderildi

10 yaşındaki kız süpernova keşfetti

Kanada'da babası gibi amatör olarak astronomiyle ilgilenen 10 yaşındaki bir kız çocuğu, süpernova (yıldız patlaması) keşfetti.

Kanada Kraliyet Astronomi Kurumu'nun bugün yayımladığı bildiride, ülkenin doğu kesimindeki Fredericton'da yaşayan Kathryn Aurora Gray'in böyle bir keşifte bulunan en genç kişi olduğu belirtildi.

Bildiride, babasıyla çalışan Gray'in teleskopla alınan uzak galaksilerin görüntülerini bilgisayarda incelerken süpernovayı tespit ettiği kaydedildi.

Gray'in yıldız patlamaları içerisinde yapılan derecelendirmede 17. büyüklükte olan bu süpernovayı, dünyadan 240 milyon ışık yılı uzaklıkta C 3378 adlı gökadada, zürafa takımyıldızında bulduğunu söylediği belirtildi.

Kathryn Gray'in keşfi, iki gökbilimci tarafından da onaylanarak Uluslararası Astronomi Birliği Merkez Bürosu'na bildirildi ve ''Supernova 2010lt'' ismiyle kayda geçirildi.

Alıntıdır.

Yorumlar

hmm haklisin yazinda ama sunuda göz önünde bulundur, türkiyede bir cok baba kizlarina özen göstermiyor, deseki babasina süpernova kesfettim yada ufo gördüm, babasi git isine sen kim ufo kim rüyya görmüssün der yada süpernova ney kiz?yildiz kaymistir der, ama oglu görse aslan oglum astronot olacak diyen baba cok, türk cocuklari derken amerikali kizlarla arada fark bu yoksada türk cocuklari arasinda ne aslan kizlar var.yada erkek cocuklari-

Türkiyede çocuklar ufak yaşlardan itibaren yarış atı gibi sınavlara hazırlandırılır. Sonra bütün gereksiz bilgilerle birlikte para kazanıp yaşam savaşı vermek başlar. Bu döngü böyle devam eder. Bilime verilen değer azdır. Soru soran çocuklar susturulur. Ezberci bir eğitim vardır. ( ki bunada nekadar eğitim denirse ... )

Türkiyede bırakın çocukları kaç evde bir teleskop vardır çok merak ediyorum. Bu ve daha sayamayacağım kadar çok etkenle birlikte toplum olarak böyle bir anlayışa sahibiz malesef.

Ben de bir teleskop edinmek istiyorum.bunun için biraz girişimde bulundum ama alsam nereye koyacağım heryer bina gökyüzüzü görebileceğim bir evim olacak imşallah bu sene:)çatı katı:)sabırsızlanıyorum...en çokta oğlum için istiyorum...meraklı zaten.bizim imkanlarımız yoktu,onların olsun bari:)valla oğlumu saat 22"de yatmaya zorluyorum,sağlığı için...ama "teleskopla birşeyleri keşfediyorum anne dur biraz" dese,bayıla bayıla sabahlarız beraber:))

Bence babası bulmuştur,ama kızını bulmaya yönlendirip yardım etmiştir.yani kızını bu konuda eğitirken ona cesaret ve mükafat olarak sunmuştur bu bilgiyi gibime geliyor:)anne olduğum için bilirim bu duyguları ve hedefleri:)brova valla...herkese kısmet olsun buna benzer fırsatlar,her alanda:))