Ana içeriğe atla
6 Ocak 2011 tarihinde DogusOzgen tarafından gönderildi

Dünyanın sonu mu geliyor?

Dünya'da yılbaşından bu yana peş peşe birçok "gizemli hayvan ölümü" meydana geldi. Bu ölümlerin bazılarının bilimsel olarak açıklanamaması, "kıyamet günü" teorilerinin gündeme gelmesine neden oldu.

İlk olarak ABD'nin Arkansas eyaletinde çok sayıda kuş ve balık ölü bulunurken, hemen arkasından benzer bir olay Louisiana'da da yaşandı. Aynı günlerde İsveç'te yollar yüzlerce ölü kargayla kaplandı.

Brezilya’nın Paranagua plajında yaklaşık 100 ton sardalye, daha sonra Yeni Zelanda plajlarında yüzlerce “snapper” cinsi balık ve son olarak ABD’nin Maryland eyaletinde tam 2 milyon balık ölü bulundu.

BALIKLAR NEDEN ÖLDÜ?

Ardı ardına yaşanan bu ölümlerin nedeni çözülebilmiş değil ancak her kafadan farklı bir ses çıkıyor.

Bilim insanları, ABD’nin Chesapeake Körfezi’nde milyonlarca küçük balığın ölmesini su sıcaklığının çok düşük olmasına bağlamıştı. Ancak bu açıklamayı tatminkar bulan olmadı.

Arkansas Nehri kumsallarına 83 bin ölü balığın vurmasının ardından, yılbaşı günü nehirden yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta bulunan Beebe kasabasında 5 bin kırmızı kanatlı kuş gökten kasaba halkının üzerine yağdı.

NEDEN HAVAİ FİŞEKLER Mİ?

Kentucky eyaletinde de benzer ölümler yaşanmasının ardından, uzmanlar kuşların havai fişeklerden dolayı ölmüş olabileceğini belirtti. Ayrıca, dolu, yıldırım çarpması ve enerji hatlarının gizemli kuş ölümlerinin ardındaki neden olabileceği öne sürdüldü.

Hayvan ölümleri hakkında Kentuck Balık ve Vahşi Yaşam Departmanı sözcüsü Mark Marraccani, bulunan kuşlarda herhangi bir hastalık izine rastlanmadığını ve hiçbirinin zehirlenmediğini belirtti. AP haber ajansına konuşan Marraccani, yaşanan ölümlerde hava veya doğal olayların etkisi olduğu konusunda kesin bir fikre sahip olmadıklarını belirtti.

YENGEÇLER KUMSALA VURDU

Dünyanın dört bir yanında yaşanan balık ve kuş ölümlerinin ardından, İngiltere kıyılarına 40 bin yengeç vurdu.

İngiliz Daily Mail gazetesi, 120 yılın en soğuk kışını geçiren İngiltere’de ölümlerin aşırı soğuklardan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

KIYAMETÇİLERE GÜN DOĞDU

Uzmanların, ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında görülen balık ve kuş ölümlerinin nedenini açıklayamaması, “Dünyanın sonu mu geliyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

ABD’deki birçok basın organı, kıyamet gününü çağrıştıran başlıklar atarken, sosyal paylaşım ağları Facebook ve Twitter üzerinde, “Belki de acil gıda stokları yapmanın zamanı geldi” gibi mesajlar dolanmaya başladı.

Los Angeles Times’a konuşan Georgetown Üniversitesi ilahiyat profesörü Paul Duff, gelişmelerin kendisini fazla endişelendirmediğini söyledi. İncil ve kıyamet üzerine çalışmalar yapan Duff, “Dünyanın sonu yakın diyerek gözyaşı dökmemiş tek bir nesil bile var olmadı” dedi.

Duff, vahşi doğada yaşanan ölümler ve bu ölümlerin bazılarının açıklanamamasının, kıyamet günü beklentileri için harika bir atmosfer yarattığını belirtti. ABD’li ilahiyatçı, kuş ve balık ölümlerinin arkasından önemli bir sonuç çıkmayacak olsa bile, dünyanın sonunun yaklaştığına inananların iddialarından vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

 

 

 

 

Yorumlar

SN Tayfun :) Birşey olmuyor merak etmeyelim:)son 120 yıldır böyle soğuk görmediğimiz için unutmuş olabiliriz...belki o zamanda böyle olaylar yaşanmıştır.eskiler derler ya damdan dama atlarken kedi donardı diye:)aradan bir 120 yıl daha geçer benzer soğuklar tekrarlar yine aynı şeyler olur...adamlar açıklamışlar işte!!!en güzelinide ilahiyatçı söylemiş:)saygılar:)

havai fişeklerden bahsediliyor ama ölümler halen devam ediyor. havai fişeklerden olsaydı bu her yıl tekrarlanırdı ama ilk defa bu derece fazla ölüm gerçekleşti.

      havada gerçekleşen ani bir durum olmalı çünkü görgü tanıklarının anlatımlarına göre kuşlar normal uçarken aynı anda düşmüşler.  neden yerde ölüm yok.