Ana içeriğe atla
4 Ocak 2011 tarihinde id tarafından gönderildi

NASA En Kötü ve En İyi Bilim Kurgu Filmlerini Seçti

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) seçtiği listeyi, Times gazetesi 'Pardon kıyamet mi dediniz?' başlığıyla verdi.

Star gazetesinin haberine göre, ‘NASA, Bilim ve Eğlence İhracatı’ adı verilen listenin ilk sırasını Roland Emmerich’in ‘2012’si kimseye kaptırmadı. Dünyanın sonunu Maya takvimine dayandıran 2009 yapımı film için ‘En aptalca senaryoya sahip yapıt’ tanımlamasını yapan kurumun astroid bölümü başkanı Donald Yeomans, şu görüşleri aktardı:

"2012 NASA’nın vaktini çaldı. Filmi izleyen binlerce kişinin kaygılı sorularını cevaplamak zorunda kaldık. Yetmedi bir de panik atak geçirenlere özel website kurduk. Bu anlamda Hollywood NASA’yı fena incitti. Bir kere saçmalık filmin başında başlıyor. Bir göktaşı dünyaya gelecek de NASA bunu herkesten gizleyecek. Bizim dışımızda pek çok uzay kurumu ve çok iyi ekipmanlara sahip onbinlerce astronom var. Peki ya Maya takvimine ne demeli? Takvim efsaneden başka bir şey değil. Afetler zincirine hiç girmemekte fayda var. Zira bu bölümdeki olaylar fizik, mantık ve doğa kurallarına aykırı."

TAMAMEN MANTIK DIŞI
NASA’nın tüm zamanların tartışmasız en saçma filmi dediği 2012’yi, başrolünü Bruce Willis’in oynadığı Armageddon izliyor. Filmde bir göktaşının dünyaya çarpmasını engellemek için yola çıkan sondajcının maceralarının tamamen mantık dışı olduğunu söyleyen NASA, Armageddon için “Ancak bu bile 2012’yle boy ölçüşemez” ifadesini kullandı.

ZAMANDA ABUK YOLCULUK 3. SIRADA
NASA’nın listesinin 3. sırasında başrolünü Arnold Schwarzenegger’in oynadığı 2000 yapımı ‘6th Day’ izliyor. Film, bir helikopter pilotunun, kendi hayatının bir kopyası tarafından yaşanmakta olduğunu; bu kopyanın evde karısı ve çocuklarıyla vakit geçirdiğini öğrenmesiyle başlayan mücadelesini konu alıyor.

SPİELBERG BÜTÜNLEMEYLE SINIFI GEÇTİ!
NASA Gattaca ve Hollywood’un ünlü bilimkurgu ustası Steven Spielberg’in Jurassic Park filmlerinin senaryolarının bir miktar da olsa gerçekçilik barındırdığını açıkladı. 1997 yapımı Contact ve 1927 yapımı Metropolis de NASA’nın övgüye değer bulduğu filmler arasında yer aldı. NASA, Jurassic Park’ta geçen “Genetik güç, gezegenin şimdiye kadar tanık olduğu en büyük kuvvettir” sözünü mantıklı buldu. 

Düzeltme: Yurt dışı sitelerden gördüğüm kadarıyla asıl liste aşağıdaki gibidir.

NASA’nın En Kötü Top 7’si

1. 2012 (2009)
2. The Core (2003)
3. Armageddon (1998)
4. Volcano (1997)
5. Chain Reaction (1996)
6. The 6th Day (2000)
7. What the #$*! Do We Know? (2004)

    NASA’nın En İyi Top 7’si

    1. Gattaca (1997)
    2. Contact (1997)
    3. Metropolis (1927)
    4. The Day the Earth Stood Still (1951)
    5. Woman in the Moon (1929)
    6. The Thing from Another World (1951)
    7. Jurassic Park (1993)

    Yorumlar

    Barış ''Dünyayı Kurtaran Adam'' bazı üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğretim yılının açılış filmi olarak gösterilir ''siz sakın bu kadar kötü film çekmeyin'' diye biliyor musun!

    Bu filmin videosu sadece 6 evet altı adet satılmıştır. Amerika'da bir Türk yedinci'yi alınca devam filmini çektiler.

    ''Dünya'yı Kurtaran Adam'ın Oğlu''.

    nasa nin en kötü film listesine tamamen katiliyorum..2012 kadar igrenc bi film  seyretmedim desem yeridir.armegedon bile okadar kötü degildi :)..yani bazi filmler vardir hata ararsiniz ya filmin icinde ,2012 filminde mantikli tek sahne yada mantiga aykiri olmayan bir olay aradim ama bulamadim..asiri rezaletti..

    yazdıklarım tamamen benim kişisel düşüncelerimdir, hiç bir şeyi savunmuyorum.:) alla alla sinema benim için inanılmaz keyif veren bir araçtır. bir konu hakkında fikir almak isteyenler için kütüphanede araştırma yapmalırını tavsiye ederim film izlemelerini değil, kaldı ki nasanın böyle bir polemiğe iyiden iyiye girmesini şaşkınlıkla seyrediyorum. 2012  yi izledim ve keyif aldım. saçmalığı beni ilgilendirmiyor. john cusack ın orta seviyedeki oyunculuğunu gözledim, armageddon, benim ve bir çok kişinin de aynı olabileceğini inandığım durumu ise o filmde bruce willis abimizin oynuyor olmasıdır. tmm büyük bir propaganda yapıldı. falan felan ama sırf bruce willis var diye gittik biz o zaman sinemaya gök taşını meraktan değil. :)))) 6. gün sıralamada var. çok saçma ahlaki bir dibe vurum senaryosunun bilimsel bir platformda neye dayanarak sıralamaya almışlar. kendi çalışanları arasında zevkine bir sunum olmuş bu nasa saçmalamış diyorum. insan kopyalamanın kıyametle ne ilgisi var seller göktaşlarıda  çarpmıor :) dünyayı kurtaran adamı kötülemek yada ona gülmek yerine  sen daha iyisini yapmayı başar pozisyonuna girersek büyürüz. başkalarının yaptıklarına gülerek değil.

    kıyamet senaryolarında saçmalıksa neden the eye, tepenin gözleri  yok öyle korkunç varlıklar zaten dünyanın sonunu getirirler sonra signs, hayalet avcıları :)))), star wars, 6. günün alakası neyse o kadar alakalı :), yarından sonra için neden bir yazı yazılmamış algılayamadım. salak bir gazetenin uydurma popülist bir açıklaması olarak görüyorum. kaldı ki ufo yoktur diyen bir kurumun güvenilirliği zaten tartışılır. onlar önce kendi sorumluluklarını yerine etirsinler sinema eleştirmeliği yapmasınlar. sinirlerimi kaldırıyorlar yaa :) salak yerine konuyoz. yorum yazarken dikkatli olalım lütfen

    simdi nasa yapti diye kötü demiyoruz filmlere zaten , ama 2012 filmi hakikaten cok kötüydü bence..ha daha da kötü bilim kurugular cekilmedi mi cekildi tabiki..ama cok fazla seyirci toplayan ve gündem yaratan bir film oldugu icin tahminim o yüzden listeye girmis olabilir.film zevkleri degisebilecegi gibi genel anlamda dünyada elestirmenler tarafindan basarisiz bi film olarak görülür 2012.Ha nasa neden böyle bir liste yapma geregi duymus o da  enteresan tabi..bu arada bruce willis in oynadigi hic bir filme bakam :) okadar sinirlerime dokunuyor adam :)

    yaaaa merak ediyorum da star trek için de buna benzer şeyler söylenmiş midir? ben 100 de 100 evet diyorum mesela: tmm adam ışınlamayı yapamadık ama otomatik açılan kapılar, :) yüksek teknolojik bilgisayarlar, saate basıp  başkalarıyla konuşmak, ince ekranlı televizyonlar ve hologram. beyler 70 lerde çekilen filmde bunlar var. amaan saçmadır bunlar diyenler oldu olmadı demeyin :) gülerler adama :) vede filmlerde ki olaylar dünyanın her yerinde yapılan araştırmalar ışığında yani bilimsel doneler doğrultusunda yapıldığını kendisi de söylüyor(roland emmerich) bana kalırsa nasa gene ört bas peşinde. ufo yoktur dediklerinde nasıl yalan söylediklerini biliyorsak bundada aynı durum var. sadece şu durum abartılı yer kabuğu kayıyor ve her şey düzeliyor çok hızlı bir biçimde ama tatlı sonlar daima insanlar için iç açıcıdır. sinema bu abi adamın hayallerini izliyorsunuz her şey gerçeğe uyarlancak diye bir şart olmaz. :)