Ana içeriğe atla
3 Ocak 2011 tarihinde Ufoloji4D27Y6W tarafından gönderildi

2012 yeni senaryo

diyelim 2012 aralık ayı geldi ve benim gibi bir çok kişi ddv , zaman , farklı canlılar , yakın temas , bir yenilik , değişim vs...bu liste uzar gider , beklentiler içindeyiz hem de heyecanla ama düşünsenize oldu ya 2012 geçti 2013 oldu hatta ömrümüzün bundan sonraki 50 - 60 senesini geçirdik artık sona geldik yaşlandık gün sayıyoruz ölüme ama ne gelen var , ne de giden, o zaman şu anki fikirlerimiz yada o heyecan , bekleyiş kafamızdaki ve evren ile ilgili bütün sorular hiç cevaplanmamış olacak o zaman ne düşünürsünüz yada hissedersiniz ???

Yorumlar

sevgili jackal8888...Bütün bunların bizim dönemimizde olmasını bekleyemeyiz,bizler şunu istiyoruz:uzaylılar gelsin irtibat kuralım,başka yaşanabilir gezegenlere gidebilelim gibi..Yani her gizemli olayı çözüp ne olduğunu anlayıp yaşamak istiyoruz.Düşünün bakalım bundan 20-30 yıl önce ölen insanların örneğin, en basitinden bir bilgisayardan dahi haberdar olmadıklarını,yakın tarihte ölen insanların örneğin abd başkanının bir siyahi olduğunu hiç görmediklerini,ve bundan sonraki gelişmeleri de asla göremeyecekleri gibi.Bu onların şanssızlıklarını ortaya koymaz tabii ama bizlerinde çok çok şanslı olduğumuzu da ortaya çıkarmaz..Yani bugüne kadar gördüklerimiz ve 2012 ye kadar göreceklerimiz her şey demek değildir..Bu anlamda bizden sonra gelecek nesillerinde mutlaka yeni keşiflere ihtiyacı olacaktır ve doğanın ve kainatın düzeni de bu yönde çalışmaktadır..Bizler bütün çözülemeyenleri çözüp işi bitiremeyiz,bizden sonra gelecek olanlarında görecekleri gizemler mutlaka olacaktır..Ne keşifler gizemler bilinmeyenler biter, nede kainat ve sırları..Teşekkürler..

Ben de 2012 yi bekliyorum ama 2012 de hic birsey ( uzaylilarin gelmesi,kiyamet senaryolari falan kastediyorum) olmayacagina okadar emin oldugum icin ,2012 büyük seyler olucak diyenlerin tepkisini görmek icin bu yili sabirsizlikla bekliyorum sadece :-)..Hayal kirikligina ugramis insanlar sonra yeni bir tarih bulmaya calisicaklar 2020 gibi mesela :-) bu islerin sonu yok acikcasi..

Ama uzaylilarin varligina inaniyorum ,kainat bizim icin yaratilmayacak kadar büyük sonucta.Ama öyle uzay gemileri ile tepemize dikilip biz geldik demekle ugrasicak canlilar olduklarina inanmiyorum.Sonucta bizler icin bi tarih ifade eden 2012 onlar icin hic bisey ifade etmiyor..i Niye bu yili diger yillardan daha uygun bulup topluca dünyaya gelmeyi secsinler ?

Sn Jackal8888

 

2012 ile ilgili kitap yazı makale ve filme kadar giden  silsilelelrin ardında ben ticari mantık görüyroum.  şimdiye

kadar olması beklenen senaryoların hepsi özellikle DDV lerle ilgili tamamen ütopya olduğunu düşünüyorum.

onun dışında gördüğüm bu knouda kitap ve film yapanlar milyon dolarları götürdü.:)

gerisi malum..

 

saygılar..

2012 yilina bende inanmiyorum , inanmak istemiyorum. Cunku insan oglu baska insanlari kandirarak para yapmaktan baska bir ise yaramaz. Herkes birbirini somuruyor.. Ama merakli bir insan oldugum icin, gerek 2012 gerekse baska konular olsun, edindigim bilgiler bana 2012`yi isaret ediyor. Inanmak istedigim icin deil fakat gercekten birseyler 2012`yi israrla isaret ediyor. 2012 olmasa bile bu yakin zaman icerisinde biseyler olacagina inanir gibiyim. Hic uzayli gormeme ragmen, uzayda biseyler oldugu kesin bence. Kuantum fizigi de bunu one suruyor.. Koskoca evrende biz cok ufak bir dunyayiz. Hatta Buyuk dedigimiz gunesimiz , cogu gunesin yaninda cok ufak kaliyor. Evren sonsuz!! Milyonlarca galaksinin oldugu ise kesin , teori deil! Ben kendim dusundugumde koskoca evrenin sadece bizler icin yaratildigi dusuncesi cok sacma..

Bizim nesilimiz 26.000 yıllık döngüye rastlayan bir nesil olduğu için çok şanslı.Çünkü bu beşinci döngü ilk defa bedenlerimizde kalarak geçireceğimiz bir döngü imiş.Ve kıyametin ne zaman kopacağı mevzusunu bırakalım artık.2012 kıyamet değil değişim sadece ama insanların film açlığı yüzünden ve holywood denen hırsızın doymakbilmez miğdesi yüzünden 2012 dünyaya çok yanlış anlatıldı.Amerika'nın bir pisliği daha.

cok dogru bir soz.. ornegin ben foton kusagi olayini 3 senedir biliyorum. Okudugumda hem ilginc hem de komik geliyordu.. Butun cihazlar islemeycek hale gelecekmis, Karanlik altinda kalackmis falan filan. Kulaga hem ilginc hem sacma geliyor. Fakat 2010 yilinin sonuna dogru , NASA nin aciklamasina bakin ! Gunesteki solar patlamalar yuzunden 2011 sonuna dogru dunyanin manyetik alani cokecekmis. Paralel evrenleri bulan Cin asilli bir amerikan vardi. Ismini unuttum su an. Youtubeda bulup izleyebilirsiniz. Cok korkunc patlamalar sonucu manyetik alan devre disi kalacak ve buna nasil hazirlanacagiz bilmiyorum dedi. Bunu duyunca sok oldum ve birden aklima Foton kusaginda yasanacak olan cihazlarin calismamasi geldi. Teori sanki dogru cikiyor... Sizcede oyle deil mi ?

Evet kesinlikle.Ruslar bize yaklaşmakta olan devasa boyutta iki ana gemi tespit ettiler.2012 de burda olacaklarmış.Nasa çok büyük güneş patlamaları bekliyor 2012 de olacakmış.Bakın, kanıtları! hiç araştırmasanız bile bunlardan 2012 'de az da olsa bir değişiklik olacağını anlarsınız.Ve zaten bunların çoğu biliniyordu.Ama artık toplumdan saklanamayacak hale gelince de söylediler.Gerçekleşene kadar da saklayacaklar ama yumurta ....... gelince onlar da birşey yapamayacak biz de.Geçenlerde bu sitede bir haber çıkmıştı.Güneşin etrafında Gezegen büyüklüğünde metaller var güneşin yörüngesinde dönüyorlar, denmişti ve 2012 de galaksinin merkezine güneşe ve dünyaya dik pozisyona gelecekmiş.Sanırım bizi yok etmeye yetecek kadar fotonu süzmek için...

cok haklisin. Herkes merak eder. Eger varsalar niye gelmiyorlar? Eger baska galaksiden bizim gezegenimize gelecek kadar aklli ve ileri varkisalar , bize kendilerini su anda gostermeycek kadar da akillidirlar eminim. Dunya buna hazir deil cunku.. Bu arada maya takvimi 21 aralik 2012 olmayabilir, bazilarina gore 28 Ekim 2011.. 21 aralik olsa bile hersey birden o gun degismeycek. Bu sene icerisinde hatta subat ve mart ayindan sonra dunyada hissedilecek derecede farkli seyler olabilir.. Bunlarda solar patlamalarla bile ilgili..

Eveet 28 Ekim'de somut değişimlerin başlayacağını okumuştum.Ve 2012 ye kadar devam edecekmiş.21 Aralık geldiğinde ise 6 günlük dönem başlayacakmış.Bu tamamen dünyanın hareketleriyle ilgili.Yani güneş tutulması için ay hazırlanır ve bi anda olur biter.Bunun gibi...ve insanların hazır olmadığı konusunda hemfikiriz.Düşünsene O KADAR basit olaylara şaşırıp korkuyoruz, kaldıramıyoruz, kıskançlık hırsızlık cahillik vesaire gibi şeylerle uğraşıyoruz.Gökten gelen herhangi birşeye de taş atmaya hazırız.Bu Türkiye'nin hali.Diğer ülkeler bizim kadar kötü değiller.En azından olumlu yaklaşıp kabul ediyorlar dünya dışı yaşamı.

maya takvimi ile bir şey söylemek istiyorum müsdenizle. Takvimin bittiği tarihi bazıları bir takım kuresel olaylar ve

felaketlerle ilişkilendiriyor.

 

nerden biliyorlar .

belki bu takvimi yapan kişiler o sırada yada ara vedikleri bir anda öldüler . yada başalrna bişi geldi ve takvim yarım kaldı !!

yada takvimi yapan kişi yada kişilerin sosyal yaşantılarında büyük bir olumsuz anlamda değişikklik oldu ve kendilerini başka bir şeye kanalize ettiler. !!

 

yada bunu bir kişi yapıyordu hesaplamaları işi bilen bir kişi. oda bir şekilde ölünce devamını getirecek kimse kalmadı. !!

 

yad kabile yönetimi değişti takvimi yapanı görevden aldı yada idam etti.

 

buna benzer bir sürü senaryok yada komplo teorisi üretebilirim.

 

takvimin bitiş tarihi bir şeyi işaret etmiyor benim düşünceme göre..

 

saygılar

HAYIR! Takvimin bitiş tarihi yokki.Sadece kendini tekrar ediyor.Bizim güneş takvimini 2011 yıldır kullandığımız gibi.Sıradışı olan ise Maya yazıtlarında gizli.Çok karmaşık hesaplamalar sonucunda 26.000 yılda bir sıçrama gerçekleşiyor.Bu süreçte takvim kullanılıyor hemde defalarca ama son kullanım tarihine geldiğinde yeniden başlıyor.Bu seferki 5. sıçrama.

Bilgi için teşekkür ederim verilen bilgilere göre yorum yaptım

Takvim ile ilgili detaylı bir bilgiye sahip değilim araştırmadım . 2012 yılına kilitlendiği için herkes ona göre bir yorum

yaptım.yorumlarım genelde 2012 tarihindeki teorilere yöneliktir. Ama verdiğiniz bu bilgi bana ilginç geldi..araştırıcam aslını öğrenicem. yani neden 26.000 yılda bir döngü yapıyor

bunun sebebi anlaşılınca sanırım bir çok gizem yada muallak konu ortaya çıkmış olacak..

 

saygılar.

sizin gibi insanlarla tartışmayı çok seviyorum çünkü hepiniz bilgi sahibisiniz, yeniliklere açık ve anlayışlısınız.Ben teşekkür ederim yorumun için.Ayrıca bu konuyu yani 2012 konusunu daha sağlam bir kaynaktan öğrenmeni isterim.O yüzden Öner Döşer'in Değişim zamanı adlı kitabını oku orada heepsi var.Ayrıntılarıyle hemde.Hesaplamalarla...

Sn. mnakilase

 

şuana kadar 2012 ile ilgili hep sansasyonel bilgiler ve haberler verildiği için hep ona odaklandım ve yorum yaptım. Şimdi 2012 ye yorum ve kehanetlere sebep olan takvimin  aslı astarı nedir tam anlamıyla öğrenmek farz oldu.

yoksa yazdığımız yorumlar bir kısmı havada kalacak.. :)

biraz zaman istiyorum sabır yani. sonra edindiğim bilgileri paylaşacağım.

 

saygılar.

 

 

Üye olduğumuz site neredeyse soyut olgular üzerine kurulu, bu yüzden ne acele etmene gerek var, nede havada kalacak diye yorumlarını saklamana.Her bilgini paylaşmalısın hepsini.Bulmacayı çözmek için parçalar kafamızda.Bunları bizden saklama....Burdaki herkes sana karşı sabırlı, dediğim gibi acele etmene gerek yok sindirerek öğren.Bilgilerini bekliyorum.

 

Eywallah çok teşekkür ederim...

acele  değil sadece mevcut bilglerin haricinde hiç bir yerde yayınlanmamış yada paylaşılmamış bilgilerin peşindeyim herzaman.. ondan dolayı zaman istedim. çünkü sizde takdir edersinizki her bilhi hop diye kucağımıza düşmüyor.

kimi zaman araştırmak kimi zaman mücadele etmek gerekiyor.kimi zaman karşılıklı bilgi takası yada başka şeylerle elde edebilyorsunuz bilgilerinizi.

 

saygılar.

 

Sn. Mehmetcyp

 

ben teori uretmedim yada bişi demedim maya takvimi ile. sadece 2012 ile ilgili teorileri yazdım ve kendi

görüşümü yazdım. Maya takvimi ile ilgili ise şudur yada budur demedim. .Yalnızca takvimin bitiş tarihi olarak

26.000 bin yılda bir döngü olduğunu gözden kaçırmışım ona göre farklı bir yorum getirildi.

 

Diğer farklıkonularda teorilerimi yad bilgilerimde bir çürütme varsa buyrum açığım beraber tartışalım varsa yanlışımız beraber bulalım..

 

ama tek şartım var. karşılıklı usluplere özen ve saygı sınırını aşmamak kaydıyla .Tartışmaya bilenlerle her zaman sonuna kadar varım.

 

saygılar.

Takvim belli bir astronomik bilgiye göre yapilmismidir bilmiyorum ama takvimi yapanlar sunun surasinda dünya tarihinde en vahsi kabul edilen kavimlerden biridir.yani sebepsiz yere kurbanlar verip ,birbirinin bogazlarini kesen bir kavim bunlar ,birbirilerini katletmek icin yapmadik rezillikler birakmamais bir topluluktur.bu insanlari yücelestirmek niye onu bir türlü anlamiyorum ? yani onlari bukadar doga üstü bulmamiz niye acaba ?neden bu ilkel ve vahsi insanlarin yaptigi seyler gözümüzde okadar büyüyor  ? cok mu tekonojik acidan gelismislerdi de biz mi bilmiyoruz acaba ! takvimleri daha ileri bir tarihi göstermiyor diye dünyanin sonunu getiriyoruz resmen.ama 2 yil sonra gercekelr ortaya cikinca ,yeni tarihler belirlemek icin takvimi daha ilerisini göstermeyen yeni kavimler illaki bulunur elbette :) pazarlamanin sonu yok ..

Evet pazarlamanın sonu yok insanların kafasını meşgul edip gerçekleri saptırmanında sonu yok.Ama mayalar hakkında da bu kadar sert konuşmayın lütfen günümüz insanları vahşi diye mayalar da vahşi olacak diye birşey yok!!!!!!Sebepsiz yere kurbanlar ve vahşiliğe gelince siz bence biraz daha araştırma yapın.

vahsi tabiri pek bana ait sayilmaz ,gercek manada tarihciler tarafindan mayalar icin zaman zaman  kullanilan bir tabirdir.Bunda asaglama amacli degil gercek anlamda ingilizce "wild" kelimesi ile örtüstügü icin tercih edilir.gerek avcilik ,gerekse birileri ile sürdürdükleri cok kanli savaslar olmustur.yani bu 2012 olayi daha gündeme  cikmadan önce ,mayalar iicin  tarihciler tarafindan kullanilan bir deyimdir.Mayalar tarihini daha yakindan okumanizi öneririm ,sonra neden bu tabirlerin kullanildigini daha iyi anlama imkani olur.Bu arada günümüz insaninin daha vahsi oldugu konusunda kismen hak veriyorum :)

Astrolojik olarak 2012 yılı;

Astrolojiye göre 2012 yılında Dünya kova çağına girecek ve birçok astroloji danışmanına göre bu insanlık için yepyeni bir dönem ve olumlu bir değişim demek.Kova çağının özelliklerini taşıyacak olan 2012 ve sonrası insanın uyanışı,üstün akıl ve bilinçlilik seviyesine ulaşması,bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi,evrensel düşünebilme,sosyal adalet,tarafsızlık ve özgürlük kavramlarının yayılması demek.

Yorum; Ben astroloji adı altında toplanan konulara hiçbir zaman inanmıyorum. İnternette araştırma yaparsanız. Bugüne kadar gerçekleşmesi ön görülen birçok şey ortaya atıldı. Ancak bunların hepsi sonuçsuz kaldı. Ayrıca astrolojik hesaplamaların neye göre yapıldığı hala muammada kalmış bir konudur.

Maya Takvimine göre 2012;

Mayalar da 21 aralık 2012 yi  içinde bulunduğumuz çağın sona erip yeni bir çağın başlangıcı,insanlığın farklı yönlerinin vurgulanacağı bir değişim olarak ifade ediyorlar.

Yorum; Mayalar nekadar ileri bir toplum olsalarda sonuçta çifçilik ve hayvancılık yapan kabileler halinde yaşayan bir toplumdu. Tarihe bakarsak böyle toplumlarda herzaman bazı inançlar mevcuttur. Afrikadaki kabilelerin ruhlarını arındırmak için ağızlarını ve dillerini şişlerle delmesi gibi düşünebiliriz. Belki Mayalarda 5. dönem dedikleri bu tarihin yeni bir çağ olacağına inanıyorlardı.

Foton Kuşağı Ve Marduk (Niburu) 2012;

2012  yılı için ortaya atılan bir başka konu ise Foton Kuşağıdır.

Yüksek enerjili fotonlardan oluşan büyük bir kuşak. 2012 yılında güneş sistemimiz tüm gezegenleri ile birlikte bu kuşağa girdiğinde dünyamızın ozon deliği onarılacak ve tüm yaşam 3. boyuttan 5. boyuta geçecek. İnsanların 2 sarmallı DNA'ları ikişerli olarak biraraya gelip 12 sarmallı bir DNA'ya sahip olacaklar. Bu olay sırasında tüm insanların chakra'ları açılacak ve duyuları ve algılamaları artacak. Herkes birbirinin düşüncesini okuyabilecek. Bu ilk önce kısa süren bir kaosa neden olacak fakat daha sonra herkes bir düşünce birliği halinde bir araya gelerek, önyargının, yalanın ve kötü düşüncelerin olmadığı bir ortama geçilecek. İnsanlar birbirinin auralarını görebilecekler. 12 sarmallı DNA'ya geçiş sonrası insanlarda hiçbir hastalık kalmayacak, hasta olanlar kendilerini ve birbirlerini iyileştirebilecekler. İnsanlar ölümsüz olacaklar. Ölüm olayı ise fiziksel dünya'da kalmaktan vazgeçip başka bir boyuta geçmeye karar verme şeklinde olacak. Yani, dünya'da geri kalanlar (kalmayı seçenler) ölmeye (başka boyut gitmeye) karar verenlerin ortadan bir anda kaybolduğunu görecekler. Fiziksel dünyamızda kalmayı seçen insanların ışık bedenleri olacak ve bu cennete benzeyen ışıklı dünyada çok güzel vakit geçirecekler. Fiziksel olarak 2000 yıl sürecek olan bu olay sonrasında foton kuşağı güneş sistemimizi terkedecek.

Yorum; Yukarda okuduğum paragraf bilim kurgu filminden fırlamış gibi gözüküyor. Eğer doğru olduğunu farzedersek bizden önce Dünyada var olan canlılar bu kuşağa girmiş demektir. İnsanlar ölümsüz olacak kadar mutasyona uğradıysa hayvanlarında baya bir gelişmiş olması gerekir. Bu nasıl bir ışıksa artık zamanında 5. boyuta geçen atalarımızdan sonra tekrar insan ırkı dünyada oluşmuş, aletler icat etmiş, yayılmış, savaşlar olmuş, pek çok olaydan sonra yine foton kuşağı denk geliyor. Dinsel açıdan bakılması imkansız zaten ölümsüz olan bir insan tanrıyla eşit konumdadır.

Marduk;

Teorilere göre 10. gezegen denen Nibiru (NASA'nın 2001 KX76 olarak katalogladığı gezegen) güneş etrafındaki 3657 yıllık her dönüşünüde dünya'ya yakın olarak gelip geçerken dünya üzerinde türlü felaketlere sebep olmaktadır. Bu seferki geçiş ise kimilerine göre 2012 yılında gerçekleşecektir. Güneş sistemimizdeki elemanlar olarak Zecheria Sitchin Güneş'i ve Ay'ı da cisim olarak ele aldığında 11 cisim söz konusu olmaktadır. Nibiru'yu bu sisteme eklediğinde 12 sayısına ulaşılmaktadır (Sümer tabletlerini çeviren Sitchin'e göre). Güneş ve Ay'ı saymazsak 9 gezegenden oluşan güneş sistemimizde Nibiru 10. Gezegen olmaktadır. Zecheria Sitchin'in kitabında anlatılan 12. Gezegen ile bugün tartışılan 10. Gezegen aynı gezegendir.

Yorum; Dünyada ve uzay boşluğunda binlerce astronom, amatör astronom ve bilim adamları en düşük teknolojiden en yükseğine kadar her şekilde uzayı, gezegenleri ve yıldızları gözlemliyorlar. 2012 yılına sayılı günler kala Dünyadan 4 kat daha büyük olan bir gezegeni yörüngesinde gözlemleyemiyorlar. Çünkü kataloglanan gezegen Dünyaya yakın geçmeyecek ve yakın bir mesafede değil. Dünyanın yakınından geçen ve çekim kuvveti 4 kat daha fazla olan bir kütlenin bir önceki geçiminde sadece felaketlere neden olmaz. Dünyayı yörüngesinden çıkarabilir. Uydusu haline getirebilir. Ve daha bir çok şey söyleyebiliriz.

Güneş Patlamaları Ve 2012;

Dünyaca ünlü bilim dergisi New Scientist 2012 yılının eylül ayında güneş fırtınasının kopacağını iddia etti.

Cep telefonu şebekeleri çökecek, radyo-TV yayınları kesilecek, herşey devre dışı kalacak, binlerce kişi ölecek…

Bundan 153 yıl önce meydana gelen güneş fırtınasının Kuzey Amerika ve Avrupa’yı 2012 yılının Eylül ayında vuracağı belirtildi. Uzmanlara göre bu durumda TV, radyo yayınları tamamen kesilecek, elektrik sistemi tamamen devre dışı kalacak, cep telefon şebekeleri çökecek, sular kesilecek, GPS sistemi çalışmayacak.

Yorum; Dikkatinizi çekerim bu bir teoridir. İdda üzerine kurulmuş seneryodur. Teoriler gerçekleşebilir. Böyle bir durum söz konusu olduğu takdirde elbet Dünyada yaşayan bizler pek çok sıkıntılı durum içine girebiliriz. Ancak %50 lik bir payla teori gerçekleşmeyedebilir. Her iki koşulda da hala 3. Boyut canlısı olarak kalacağımızdan eminim.

Sonuç; Atladığım felaket seneryosu varsa kesin onun üzerinde düşünüldüğünde çelişen durumlara ve abartılara rastlayacağız. Bende bir sabah uyandığımda Dünyanın tamamen değişmiş bir yer haline gelmesini isterim. Doğanın gücüyle yüzyüze gelip monotonlaşan hayatlarımızın ne kadar anlamsız olduğunu anlamamızı isterim. İnce ayrıntılarla kırdığımız kalplerimizi genel yaşamlarımızı bakış açımızı ve kurduğumuz düzenin bütün bozukluklarını telafi etmek iyiyle kötü zenginle fakir arasındaki adaletsizliklerin düzelmesini isterim.

Ancak; yukarda belirttiğim gibi bu tarih bugün gibi sıradan birgünde olabilir. Bunuda düşünerek ve eleştirisel bir bakış açısıyla ıspatlanmış veriler üzerinde kafa yorarsak daha mantıklı hareket etmiş oluruz.

Uzaylı Dostlarımıza gelince, akıl almaz boyutlarda ki büyük evren içerisinde sadece bizim gibi zavallı canlıların yaşadığını düşünmek kibirliliktir. Henüz çözemediğimiz yada bizim yetemeyeceğimiz ve kullanamayacağımız düzeyde teknolojiye ve bilinç düzeyine sahip birçok varlık DÜnyamızı ziyaret ediyor olabilir. Yapabileceğimiz en iyi şey güdülerimizde var olan iyilik ve güzelliği ortaya çıkarmaktır. Çünkü evrende biz Türk yada başka biri değiliz. Biz Dünyalıyız. Herbirimiz Dünyadaki insan ırkını temsil ederiz. Kendimize çevremize nekadar bu bilinci aşılar ve bakış açımızı genişletip sevgiyi ve doğruyu ilke edinirsek. Ozaman Semalarımızda gördüğümüz ufolar ve uzaylı dostlarımız bizler için geleceklerdir. Bu sebeple herbirimiz görevliyiz. İnsanlığı daha iyi duruma getirmek için, yanlışları doğru yapmak ve mümkün olduğunca iyiliği barındırmak için.

Saygılar,

 

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürederim. Umarım hepimiz birgün dil din ırk millet kavgalarını bir yana bırakıp Evrende sadece dünyalı varlıklar olduğumuz gerçeğini kavrar ve savaş için değil öldürmek için değil yüksek bilinç için bilim için ve bütün güzellikler için çabalarız. Emek ve enerjilerimizi doğru kullanırız.

kesinlikle katılmakla birlikte öncelikle evrensel değerler dediğimiz konuları anlamaız ve uymamız gerekiyor

.sonrada öncelikle kendimize sonrad karşımızdakine her anlamda saygı duymamız lazım . gve en önemlisi aklımızı

özgür bırakmamız lazım..

gerisi çorap söküğü gibi gelecektir eminim. bu nezaman olur ?

zaman veremiyorum  bilmiyorum. ama umudum var.

 

 

 

sayılar.

ufak bır bılgı eklentısıde ben yapayım evet 26.000 bınyıllık sıklus ve maya takvımı aynı zamanda bıtıyor soyle seçeneklerde var tabıı bızde bıtmek kıyamet olarak algılandıgı için dunyalı olarak bu olayları sevıyoruz dunyamız bu gelen yenı enerjıyı tabıkı alıp bır degışıme ugrarken hatta kutupların yerı şimdıden sapma gostermeye başlamışken bız ustunde yasayan varlık bıreylerınden bundan etkılenmemek komık olurdu ama surda bır sıkıntı var bızım burda yaydıgımız negatıf ve pozıtıf enerjıye gore şeçeneklerden hangısının gerçeklesecegı bellı degıl ama şu ankı bılgıler dunyada degışım yuksek derecede fızıksel faalıyet olursa gemılere alınarak dunya varlıklarının sarmalı tamamlaması (bellı bır bılınç sevıyesıne gelebılenler)veya 3 gunle 7 gun arası karanlık oluşması ve dunyanın foton baloncuguna gırmesi. aldıgım son bılgı sam amcanın haarp projesındekı bılım adamları galaksımıze gırış yapan 3 adet uzay gemısının kaydını aldıkları ve bunların en buyuklerının 240 km çapında oldugu pluton gezegenıne yakın oldugu.ışık sızınle olsun

kücük bir eklenti bende yapayim galaktik :) kutup kaymasi falan diye birsey söz konusu degilmis, national geographic in güzel bir belgeseli vardi o konular hakkinda .bu söylentilerin hepsinin uydurma oldugunu bilim adamlari cok güzel anlatiyordu.kutup kaymasi olabilmesi icin en azindan 2-3 milyon gibi bir zaman gerekliymis ki zaten dünyanin rotasinda böyle bir sapma olmadigi kesinlikle vurgulanmisti.belgeselin adini hatirlamiyorum ama güzel aydinlatici bir belgeseldi.

ikinci konuda isik hizini asan gemilerle seyahat eden ( en azindan öyle oldugu saniliyor) uzaylilar satürn yada neptün yörügesindeymis gibi uyduruk haberleri ciddiye almiyorum pek (zaten 3-5 saniyede burada olacak teknolojileri varken ne diye traktör hizi ile gelsinler iki yilda :) ).zaten böyle ciddi bir  olayi kim kimden saklasin ,diyelim ki nasa sakliyor (iki yil sonra ne diycekler halka,itibari ne olur ),zaten dünyada nasa dan baska bir sürü ülkenin astronomi kurumu mevcut.özellikle cin hükümetinin bu tür konularda halktan bisey saklamadigi bilinmektedir.hic bir resmi kurumdan böyle bir aciklama gelmedikce bu tür speküle haberlere itibar etmemek gerek diye düsünüyorum..

Sayın muzzi55, sizin söyledikleriniz şu an için daha geçerli görünüyor gibi..Nasa gibi bir bilim kurumunun yapmadığı bir açıklamayı ve yapmadığı bir haberi var olarak kabul edemeyiz..Voyager adlı uzay aracının uzayın nerelerine kadar gittiğini ve hala gitmekte olduğunu biliyoruz,böyle bir teknolojiye sahip olan insanların dünyaya yaklaşmakta olduğu söylenen uzay gemilerinden nasıl haberi olmaz..

Yani eğer 240 km.çapında bir uzay gemisi dünyaya doğru yaklaşsaydı bu hemen farkedilirdi ve bilinirdi..Biraz da olayın her halde bizler daha farkında değiliz gibi geliyor bana,yani düşünün bir kere devasa bir uzay gemisi dünyaya doğru yaklaşacak ve bundan bilim dünyası hiç bahsetmeyecek..böyle bir şey olsaydı dünyada tabiri caizse kıyamet kopardı..Nasa nın geçenlerde özenerek dünya basınına kıyamet koparırcasına aktardığı bakteri olayını hatırlarsanız,bu anlamda devasa uzay gemileri dünyaya yaklaşacak ve nasa bundan bahsetmeyecek,olur şey değil..

Ayrıca dünyanın sonu ile ilgili olarak herhalde yine bizler dünya gezegenini biraz hafife alıyoruz gibi..Dünyanın kendi kendini onarma ve düzeltme yeteneğinin olduğunu sanırım gözden kaçırıyoruz..Ozon tabakasındaki deliğin kapanmasını insanlar başarmadı bunu dünya kendi kendine onardı..Kutuplardaki kaymaya gelince bunada pek inanmıyorum çünkü,dediğim gibi dünyayı biraz hafife alıyoruz sanki..dünya kendi kendini olumsuz yönde bozmayacak kadar mükemmel bir gezegen olmakla beraber eğer insan hatalarından kaynaklanan bazı olumsuz etkiler oluyorsa da yine dünya bu hataları telafi edecek harika bir dizayn ile meydana gelmiştir..

Dünyanın coğrafi yapısındaki değişimlere gelince hani kıtaların zamanla kayması gibi bazı değişimlerin olması da yine dünyanın kendi mantığı ve kendi düzeni içinde yaptığı olağan ve olması gereken değişimlerdir..

Daha doğrusu bu gezegenin kendine ait mükemmel bir aklının olduğunu ve bunu kullandığını söyleyebiliriz..Yani akıllı gezegen dünya....Teşekkürler..

Güzel bir yorum yapmissiniz Muzaffer bey,gercekten insanlardan saklanabilecek bir haber degil bu nitelikteki bir haber..yani hic bir kurum bukadar rezilce bir olaya kalkismaz.su andaki teknoloji ile birakiniz neptün yada satürn yörüngesini 22000 isik yili uzakliktaki bir yildizin etrafindaki gezegenleri ( bugün itibari ile kesfedilen günes sistemi disi gezegen sayisi 500 dür)kesfedebilen teleskoplar mevcut.Hubble ,spitzer,kepler gibi inanilmaz uzay teleskoplari bütün galaksimizi durmaksizin taramaktadir.dedigim gibi 22000 isik yili uzakliktaki gezegenleri kesfedebilen bu devasa teleskoplar yani basimizdaki (bizim günes sistemimizdeki,arka komsumuzu )neptün ün yaninda bulunan devasa uzay gemilerini yada marduk yada adi her neyse artik ,o bahsi gecen gezegeni göremiyecek nitelikte degildir.Bu yüzden söylentilerden daha cok astonominin ulasmis oldugu teknolojileri takip edersek kafalarda hic bir soru isareti kalmaz.Ne uzay gemisinin nede dünyaya yaklasan bir gezegenin görülmeme sansi cok net söylüyorum ki % 0 dir.

tek ihtimal bütün ülkelerin uzay kurumlarinin ve bütün saygin ünüversite astronomi birimlerinin ayni anda bu gercegi bütün insanliktan sakliyor olmasidir ki.bu olabilecek bir ihtimal degildir.ama fazla bisey kalmadi 2012 ye artik 2013 umarim herkesin kafasi rahat bi sekilde girer :).saygilar.

Plüton Dünyaya ışık hızıyla X yıl kadar mesafededir. Bahsettiğiniz uzay gemileri en yakın galaksi olan Andromedadan geliyor olsa bu XX ışık yılı kadar bir mesafe eder. O yüzden bu araçları ışık hızının üzerinde olduğunu varsayalım. XX ve üzeri mesafeyi aşan uzay gemileri X mesafeyi 2 senede aşıyor olması oldukça mantıksız. Fotoğraflanan cisimler büyük ihtimalle nebula yada yıldız oluşumudur.

Deminde açıkladığım gibi eski uygarlıkların takvimlerinin bitmesi bize birşeyler olacağını ıspatlamaz. Şuanda bile her toplumun farklı kültürleri var ki bahsettiklerimiz kabile hayatı yaşayan uygarlıklardır. Takvimleride onların inanç sistemleri içerisinde oluşturdukları bir düzenden ibaret olabilir. Ki bu ihtimal oldukça yüksek. Sadece mayalara değil tarihte birçok uygarlığa bakarsak yeni çağa giriş gibi pek çok olgularla karşılaşabiliriz. Bunlardan çoğuda geçmiş zamanda yaşanması beklenen ama gerçekleşmeyen olaylardır.

Her madde enerjidir. Evrende bulunan maddeler bizde dahil olmak üzere birbirimize enerjisel olarak bağlıyız. Ki bu bilimsel deneylerle ortaya çıkmıştır. Bu nedenle pozitif bir yaklaşım bencede çok önemlidir. Ancak bahsettiğiniz dna sarmallarının 6 gün içinde 12 sarmallı bir hale gelip bizim galaktik insana dönüşmemiz gerçekleşmeyecek birşey. Bunu foton kuşağının etkisine bağlıyorlar aşağıda da bahsettiğim gibi bu tamamen bilim kurgudur. Biraz eleştirisel bakınız ölümsüz olmak, boyut atlamak, iyilerin ödüllendirilmesi, telepatik olmak, aura görmek, hastalıkların iyileşmesi ... Sizcede biraz herkesin duymak istediği cümleler değil mi ?

 

Eski uygarlıkların takvimlerinin bitmesi bizim için önemli olmayabilir dediğinizde bu konu ile ilgili olarak geçen gün yaptığım forum konusu aynen şu;

Bu bağlamda sizin sözünüzü onaylar nitelikte olduğu için yazıyorum..

Maya takviminin 2012 de bitmesini bizler neden acaba kıyametin zamanı/tarihi olarak algılıyoruz?.Belkide bu tarih Mayalara göre bizim bilemeyeceğimiz daha başka bir olayı temsil edecek şeklinde olamazmı?..Veya Mayalar kendi uygarlıklarının 2012 ye kadar devam edeceğini ve bu tarihte de kendi uygarlıklarının sona ereceğini veya kendi uygarlıklarının içinde  büyük bir olayın olabileceğini mi düşünerek bunu belirttiler?..

Yani 2012 tarihi dünyayı değil sadece bizim uygarlığımız ile ilgilidir şeklinde bir tarih belirtme olamazmı?..Uygarlıkların kendi takvimlerini oluşturup kendi takvimlerine inandıklarını düşündüğümüzde bunun böyle olması daha muhtemel görünmüyormu?.

Ayrıca sadece Maya takvimini baz almamak gerekir ki bunun yanında birde hicri takvim var.Hicri takvime göre ise kıyamet senaryoları ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır..Kurana baktığımızda da kıyametin saatinin,zamanının sadece yaratıcı tarafından bilindiğini biliyoruz..Kıyamet zamanını sadece ben bilirim diyen yaratıcı ise maya takviminin kıyameti belirtmesine neden müsaade etsin?..

Maya takviminin büyük kıyamet ile alakalı olmadığını ve mayaların kendi uygarlıklarının 2012 ye kadar devam edeceğini varsayıp buna göre 2012 tarihini belirlediklerini ve bu tarihte yine kendi uygarlıkları ile ilgili bir olayın olacağını sandıklarını düşünüyorum..

 

Evet dediğiniz gibi birçok anlama gelebilir. Zaten bazı kaynaklara göre kıyamet bazı kaynaklara göre değişim olarak geçiyor ama ikisininde olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar zaten sürekli değişim içindeler gerek toplumsal gerek teknolojik boyutta her geçen gün değişim yaşıyoruz. Umalım ki bu değişimler iyi yönde olsun güzel kullanılsın.

Ek bilgiler için teşekkürederim.

Soru ve Cevaplarla NASA nın 2012 komplo Teorilerine verdiği açıklamalar.

HER 3 bin 600 yılda bir güneşin yörüngesine girerek dünyanın yakınından geçen Marduk, (Nibiru) isimli gezegenin dünyaya çarpacağı söylentileri ayyuka çıkınca NASA, halkın endişelerini ortadan kaldırmak için bir açıklama yaptı. NASA, Marduk'un 21 Aralık 2012'de dünyaya çarparak Maya takviminin son gününde dünyanın sonunu getireceği iddialarına internet sitesinden soru-cevapla yanıt verdi:

2012'te kıyametin olacağı nereden çıktı?

Marduk söylentisinin kökeni Sümerlere dayanıyor. Bu gezegenden gelen uzaylıların dünyayı ziyaret ettiğine inanılıyordu.

Sümerler astronomide çok gelişmişlerdi. Öngörüleri doğru olamaz mı?

Sümerler Uranüs, Neptün ve Pluton'u keşfetti. Ama dünyanın güneşin etrafında döndüğünü anlayamadılar.

Marduk 1983'te "Gezegen X" olarak keşfedilmedi mi?

1983'te IRAS uydusu anlaşılamayan bir şey görüntüledi. Bunun bir galaksi olduğu anlaşıldı. Ama basın bunu yeni bir gezegen olarak ilan etti.

İnternette bir çok Marduk fotoğrafı var. Bu gerçek olduğunu kanıtlamaz mı?

Fotoğrafların çoğu güneşin arkasında saklandığı iddiasına destek vermek için güneşle yakın gösterilmiş. Ama hepsi fotoşop ürünü.

Ama güneş fırtınalarının Amerika'yı 1 ay felç edeceği söyleniyor? Kaynakları da NASA. Bu nasıl oluyor?

Araştırma en kötü senaryoya göre hazırlandı. Ancak basın bunu olacak gibi verdi.

2012'de dünyaya bir de meteor çarpacağı söyleniyor.. Bu doğru mu?

Hayır. 2012'de dünyaya hiç bir şey çarpmayacak.

Marduk bir aldatmacaysa NASA neden bununla ilgileniyor. ABD hükümeti neden bir şey yapmıyor?

İddiaları NASA ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. İnternette de yayan bilgilere karşı bir kanun yok.

2012 Doomsday filmi için ne düşünüyorsunuz?

İnsanların hükümetine güvenmemesi üzerine kurulu bir film.

Gezegenler hizaya gelecek

Marduk'un koordinatlarını Google Sky ve Microsoft Telescope'un kararttığı iddia ediliyor?

Dünya hareket ediyor. Bir gezegen nasıl hep aynı noktada görünebilir. Google ve Microsoft eksik veri yüzünden o bölgeleri boyadığını açıkladı.

ABD panik yaratmamak için bu gerçeği saklıyorsa?

Dünyanın sonu nasıl gizlenir.

Maya takvimi neden 2012'de bitiyor

Maya uygarlığı çok zekiydi. Karmaşık bir takvim geliştirdi. Dünyanın bu zamana kadar varlığını sürdüreceği öngörülmediği için 2012'de sonlandırdı.

2012'te tüm gezegenler aynı hizaya gelecek. Dünya da Samanyolu'nun tam ortasında yer alacak. Bu dünyanın çekim kuvvetinin tersine döndürür mü?

Dünya Samanyolu'nun merkezinden 30 bin ışık yılı uzakta. Gezegenlerin aynı düzleme gelmesi de özel bir çekim alanı yaratmaz.

2012'deki güneş fırtınaları dünyanın manyetik alanını değiştirecek mi?

Güneş fırtınaları her 11 yılda olur. Şimdiye dek dünyada bir canlıya zararı dokunmadı.

 

 

saygılar.

maya takvimi 2012 de bitiyor ve yeniden başlıyor. bizim takvimimizin aralık sonunda bitip ocak 1 de başlaması gibi. neden insanlar devamlı felaket beklentisi içinde anlamıyorum. elbette felaketler olabilir dünyamızın dengesini bozduk. ama neden eski uygarlıkların dedikodularına bu kadar ehemniyet veriyoruz. o uygarlıklarla ilgili çözülemeyen şeyler olduğunu kabul ediyorum. uzaylı ziyaretleri olmuş olabilir ama teknolojileri gelişmedi. marduk gezegeni gelecekmiş. gezegenler uzay araçları gibi ordan oraya gidemezler. böyle bir gezegene gezegen denmez gök taşı denir. göktaşlarında da uygarlıklar yaşayamaz en fazla üs kurarlar ancak gelişmiş uygarlıklar zaten kendi yaptıkları araçlarını kullanarak yolculuk ederler. bunlara ihtiyaç duymazlar.