Ana içeriğe atla
2 Ocak 2011 tarihinde BarisAslier tarafından gönderildi

Elmas Gezegen bulundu...

LucyDiamondStarWhiteDwarf

Evet şaka değil gerçek elmas gezegen keşfedildi.Amerikanın ağzı şimdiden sulanmıştır bakalım oraya hangi bahaneyle saldıracak su veya oksijen götürmek için saldırabilir...
NASA tarihi buluşunu açıkladı!
Bilim insanları, Güneş Sistemi’nden 1,200 ışık yılı uzaklıkta yeni bir yıldız keşfetti. Bugüne dek eşine rastlanmayan jeolojik özelliklere sahip olan gezegenin, gök bilimcileri heyecanladıran çok farklı bir yönü var. Gezegenin elmastan olduğu tahmin ediliyor.

Jüpiter’in yaklaşık 1,5 katı olan WASP-12b adı verilen gezegen, çok sıcak bir atmosfere ve yüksek gaz yoğunluğuna sahip. Bu özellikleri, dev gezegenin yaşama olanak vermesini engelliyor. Ancak bilim insanları, karbon yoğunluğu çok zengin olan WASP-12b’nin “elmas örtüsüyle” kaplı olma ihtimalinin bulunduğunu belirtiyor.

Gökbilimciler, her ne kadar yaşamaya olanak vermese de, yüzeyinde Dünya’daki kum taneciği kadar fazla elmas bulunan gezegenler olabileceğini düşünüyor.
WASP-12b’nin sahip olduğu ilginç atmosferik özellikler, gökbilimcilere karbon zengini yeni tür gezegenler hakkında ışık tutuyor. WASP-12b’nin etrafında, büyüklüğü Dünya kadar olan kayalık ve karbon yoğunluğu yüksek diğer gezegenlerin bulunduğunu da düşünülüyor.

Bu şekilde, bu karbon zengini gezegenlerin sahip olduğu kayalık yüzeylerin elmas veya grafitle kaplı olabileceğini belirtiliyor.

Ayrıca, bu gezegenlerde Dünya’da bulunanlardan farklı olarak karbon yoğunluğu yüksek ortamlarda yaşayabilen yaşam türleri olabileceği de değerlendirilen ihtimaller arasında...

Jüpiter ve WASP-12b’nin büyüklük olarak karşılaştırılması...
HAYALİ GEZEGEN

Jüpiter’in 1.4 katı büyüklüğünde olan WASP-12b’nin yüzeyinde sıcaklık 2 bin 200 derece. Bu özelliği, onu Güneş Sistemi dışında bugüne dek keşfedilen en sıcak yıldızlardan biri yapıyor.

Princeton Üniversitesi’nden Dr. Nikku Madhusudhan, NASA’nın (Ulusal Havacılık ve Uzay Kurumu) Spitzer Uzay Teleskopu’nu kullanarak WASP-12b’nin atmosferini analiz etti.

Analiz sonucunda, gezegenin atmosferinde yoğun miktarda metan ve karbon monoksit ve çok az miktarda su bulunduğunu ortaya koydu.

Bu durum, gezegende oksijene oranla çok yüksek karbon bulunduğunu doğruladı...

dr. adam showman...
Madhusudhan, karbon zengini gezegenlerin yapıları hakkında daha fazla araştırma yapılacağını belirtirken, Arizona Üniversitesi’nden Dr. Adam Showman, “Karbon zengini gezegenlerin neye benzediğini hayal etmek bile çok heyecan verici” ifadesini kullandı....

 

Yorumlar

Sevgili barış güzel paylaşımın için teşekkürler..
Ender bulunan her şey değerlidir mantığı ile düşünürsek elmas bir gezegende en değerli şey ne olabilir tabiiki demir
Nasıl ki elmas dünyada değerli,o zaman elmastan oluşan bir gezegende ise demirin değerli olması lazım :) Orada yaşayanlar varsa demiri ne kadar kıymetli görüyorlardır.. Ve elmas gezegen olduğuna göre öyle ya buna benzer madenlerden oluşan başka gezegenlerin olması doğal değilmi,yani düşünün ki sırf altın bir gezegen veya gümüş veya cam benzeri bir maddeden oluşan gezegenlerde olabilir.Hatta sadece su olan gezegenlerde olabilir sadece su başka hiç bir kara parçası yok,olurmu olur tabii neden olmasın..Teşekkürler aziz dostum..

Sn Barisaslıer

Ben farklı açıdan birazda latife ile yaklaşmak istiyorum konuya müsadenizle ,
Benim merak ettiğim bir gün olurda insanoğlu bu gezegene
ulaşmayı başarırsa dünyadaki elmas piyasasının ne olacağıdır. Yani fiyatlar inerse çok makbule geçecek herkes sevdiklerine elmas hediye edebilecek sanırım :)

saygılar...

Bariscim hep enteresan uzay haberleriyle bizi sasirtiyorsun.hep nerde de bulur ;)) hmm elmas deyince tek tas aklima geldi.orada herhalde tek tas o kadarda önemli olmasa gerek?;)) amerikalilar ve ruslar vede cin ülkelerinin agzinin suyu akmistir, getirebilseler kimbilir kac kati satarlar.Dünyayi satin almaya yeter de artar.Yada hic gelmezler, keske bütün sömürgeci ülkeler birlik olsada gitseler o gezegene atmosfere daldiklarinda telef olsalar ne iyi olurdu.

Eğer elmas gezegen varsa başka materyaller içeren (saf ve bol miktarda) başka gezegenlerde vardır?o zaman aklıma şu geldi;demekki ddv.ler ihtiyaçlarını buralardan temin edebilirler...ee bizim gezegende ne yapıyorlar?maden için gelmiyorlar o zaman gibi bir ihtimal olabilir mi?gittikçe iyi niyetlerinden şüpheye düşmeye başladım:)o gezegenlerdeki materyallere ulaşmak masraflı ve riskli olabilir bundan dolayı dünyayı tercih ediyorlar derseniz;sanmam bu kadar ileri teknolojiye sahip uzay araçlarıyla 2000 derecelik ısıdan geçmek zor olmasa gerek.

uzaylılar için elmas bizde olduğu kadar değerlimi acaba. benlerce yıl önce tunç çok değerli bir madendi artık değil.

 

bence uzaylılar için dünyamız, akıllı varlıkların teknolojik gelişimini gözlemleyebildiklerinden dolayı çok değerli olmalı. ( japonyaya atom bombası atıldığında onlarda ordaydı, havaalanları çevrelerindeki gözlemler ). gelişimimizi gözlemledikleri için kendilerini açığa vurmuyorlar. yoksa teknoloji alışverişinden dolayı onlar için cazibemiz kalmaz.  bu demektirki teknolojimiz ilerlediği için onların ziyaretleri aynı hızla artmatka. ilerde onlar için tehlikeli bir teknoloji sahibi olursak bizimle tanışmaya karar verebilirler savaş yoluyla tabi. boşverin nasılsa şimdilik onlar için tehlikeli değiliz.