Ana içeriğe atla
31 Aralık 2010 tarihinde Ufoloji2R17B3O tarafından gönderildi

Gunes Yılı

1 GÜNEŞ YILI, 255 MİLYON SENE!

Şu anda yaşadığımız dünyada farketmemiz gereken bir şey var, o da şu:

Dünya nasıl güneşin çevresinde bir turunu tamamladığı zaman "1 yıl geçti" deniyorsa, aynı şekilde güneş dediğimiz yıldız da içinde bulunduğumuz "Samanyolu" adını verdiğimiz galaksinin merkezi etrafında tur atıyor.

Bizim Dünya’mız ve biz, Dünya ile birlikte Güneşe tâbi bir biçimde, Güneş’le beraber galaksinin merkezi etrafında tur atmaktayız.

Güneş, “Samanyolu” adını verdiğimiz bu galaksinin merkezinden yaklaşık 32 bin ışık yılı mesafeden, galaksinin merkezi çevresinde tur atıyor ve bu attığı turu tam 255 milyon senede tamamlıyor.

Yani Güneş’in 1 yılı, 255 milyon sene sürüyor!.

Biz dünyaya nisbetle, “1 sene” dediğimiz zaman 365 günlük süreci anlatmaya çalışıyoruz; ama Güneş’in galaksinin merkezi etrafında atmış olduğu bir tur, yani bizim Dünya’mızın Güneş’e tâbi olarak, Güneş’le beraber galaksinin merkezi etrafında attığı bir tur, 255 milyon sene sürüyor!!! Gerçek Güneş yılı 255 milyon sene!

Güneş etrafındaki Dünya turuna nisbetle değil de, Galaksi merkezi çevresindeki dönüşümüze nisbetle “YIL”dan sözedersek, 255 milyon yıl da “bir yaş” yaşamış oluyoruz!!!

 

"verildi ise silinmesini yada konuya eklenmesini rica ederim."

saygılar.

Yorumlar