Ana içeriğe atla
30 Aralık 2010 tarihinde Ufoloji3R27O2C tarafından gönderildi

Mars'ta UFO üssü görüntülendi! (Resimli+Video)

NASA fotoğraflarında Mars üssü ortaya çıktı.

NASA, Mars’taki keşif araçlarından gönderilen fotoğraflardan bazılarını kısa bir süre önce yayımladı.

Bilim insanları, görüntülerin astronomi dünyasında büyük bir atılım olduğunu söylerken, bazı fotoğraflar Mars'ta üsler olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Benzer iddialar Ay için de yapılmıştı.

Yayımlanan görüntüler, Mars’ın yüzeyindeki Opportunity ve Spirit keşif araçlarının Kasım ve Şubat aylarında çektiği görüntüleri gösteriyor. 

Fotoğraflarda en çok ilgi çeken görüntülerden bazıları, yaklaşık 90 metre çapındaki Santa Marina kraterine ait. Opportunity, yaklaşık bir futbol sahası büyüklüğündeki kraterin görüntülerini ilettikten sonra, 22 kilometre çapındaki Endeavour Krateri’ni incelemeye başlayacak.

Ancak NASA’nın yayımladığı krater ve gün batımı fotoğraflarının yanında, oldukça büyük tartışma yaratan fotoğraflarda mevcut.

MARS’TA ÜS MÜ VAR?

2012'de dünyaya varmış olacaklar!

Tartışma yaratan görüntüler, Spirit uzay aracının Şubat ayında çektiği görüntülerin ortaya çıkmasıyla başladı.

15 Ocak’tan beri hareket etmekte sıkıntılarla karşılaşan ve sadece 34 santimetre mesafe kat eden Spirit keşif aracının 8 Şubat 2010 günü çektiği görüntülerde, bina benzeri yapılar görülüyor.

İnternetteki birçok blog sayfasında, resimlerde görülen yapıların uzaylılar tarafından inşa edilmiş üsler, hatta uzay gemileri olduğu yönünde tartışmalar yaşanıyor.

Haber kaynakları, 22 Mart 2010 tarihine aniden Dünya’yla iletişimi kesilen araçla uzun süre bağlantı sağlanamadığı, 8 Şubat günü çekilen görüntülerden ikisinin de NASA arşivlerinden silindiği öne sürülüyor.

NASA 40 yıl sakladı!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=hpo3mV_94JQ&feature=player_embedded]


Yorumlar