Ana içeriğe atla
27 Aralık 2010 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Zamanda yolculuk için...!

Bilim adamlarına göre zamanda yolculuk yapabilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey var...

Toronto Üniversitesi'nden Endel Tulving'in PhysOrg'a yaptığı açıklamaya göre, insan beyninin zamanda yolculuk yapma yetisi bulunuyor. Beynin bu yeteneği çoğu zaman "kronotezya" adını alsa da aslında "zihinsel zamanda yolculuk" anlamına geliyor.

Tulving'e göre bu tür zamanda yolculuğun iki işlemi bulunuyor; "İlk önce böyle bir yolculukta, ne olduğu, oyuncuların kim olduğu ve olayın nerede gerçekleştiği düşünülüyor. Bir film izlemeye yakın bir olay. Daha sonra ise bu olayın zamanın neresinde gerçekleştiği düşünülüyor; geçmiş, şu an ya da gelecek."

Tulving bu olayın gerçek olabileceğine dair ipuçları bulduğunu şu sözleriyle anlatıyor; "Beynin bazı bölümleri, geçmişi ya da geleceği resmederken, şu anı resmettiklerinden daha fazla çalışıyor."

Tulving ayrıca bazı uygulamalara geçmeden önce bilinen, hatırlanan ve hissedilen zamanla ilgili daha çok bilgi sahibi olmaları gerektiğini söylüyor; "Bir olay yaşadığınızda yalnızca orada olduğunuzu ve olayın olduğunu değil, aynı zamanda olayın "dün" gerçekleştiğinin de farkında oluyorsunuz. Yani araştırmamızda kendimize sorduğumuz soru, nasıl oluyor da bu olayın, şimdiki zamanın dışında olduğunu beynimiz algılıyor?"

Yorumlar

Normal de bilim ve teknoloji her nekadar hızlı gelişiyor desekte bazı konularda çok yavaş malesef. Umarım  özellikle beyin konusunda daha fazla araştırma yapıp ( eminim yapıyorlardır) insanlara imkansız yada çok zor olan şeylerin, sadece insanın kendi potansiyeli ile , teknolojiye hitiyaç kalmadan nasıl yapabildiğini yani insanın kendisini yeniden keşfini hızladırabilirler.

Bir kaç bin yıllık bir gecikmede olsa ( belki daha fazla ) eninde sonunda ufak ufak farkına varmaya başladılar bazı şeylerin.Yada  kamuoyu ile paylaşmaya başladılar.

 

 

saygılar...

Sanırım bu ınancınızdan kaynaklanan bır kısırdongu eger gecmıse yolculuk yapılırsa yapılanlar degısır vs... dınsel anlamda da bu konu bıraz muallak heralde :)

 

bence zaman da ılerı gıdılebılırse gerı de gıdılebılır bu tek yonlu olmaz quantum mekanıgıne gore hem orda hem burada olabılınılır gıbı bır durum soz konusu ..

zaman bızım uydurugumuz bır olcme mekanızması bence hatta kendımız yarattıgımız zaman kavramını bıle objectıf olarak gozlemleyemıyoruz sonra da cıkıp zaman gorecelıdır gıbı bır kavram la kendı eksıklıgımızı yamamaya calısıyoruz . burada yada dunya uzerınde kım olursa olsun zamanın gorecelıgının ıspatı olarak sunulan olayların aksını ıspat edebılırım basıt bır sekılde ama şu da var gorecelı olmadıgını ıspat edebılecek ne ben ne de baska bır ınsan olamaz .. sadece onumuze konulan bazı teorılerın aslında yanlıs oldugu cok asıkar ama sanırım su andakı bılımsel zayıflıgımız nedenı ıle kabul etmekte zorlanıyoruz aynen 500 yıl once dunyanın yuvarlak oldugu gün gibi bellı ıken cogunlugun kabul edememesı gıbı ...

 

Hayır dinsel anlamda muallak lık yok aslında bilgi sahibi olanlar için. Ben "zamanda geriye gidilemyeceğin biliyorumz zaten" demek istemiyorum ozaman konu farklı yerlere gelir. ancak bunu  70  80 belkide 100 yıl sonra ( öngörülüyor ) ozaman gelsin görelim diyecem ama ozaman kim öle kim kala çok uzak bir zaman dilimi.

ik işekilde ele almıştım birincisi mantık olarak , 2 ncisi dinsel anlamda ve yaratıcının kurguladığı ( eğer inanıyorsanız) sistemin değişikliğe uğratılması ile ilgili..

Zaman makinesi çalışmalarının yapıldığını hatta bu konuda 5 ülke bu konuda araştrımalar yaptığı ,ayrıca bir tanesininde bir prototip geliştirdiğini söylemiştim.

dini anlamda yaptığım yorumun arkasında israilin  ilk olarak geçmişe giderek Hz Muhammede suikast planları olduğunu iddaa etmiştim en büyük emelleri bu çünkü  geçmişten günümüze önlerindeki tek engel islam..

yoksa tarihleri boyunca 27 peygamberi katleden ve Allahın lanetlediği tek kavim olan israilin bunu yapmak istemesi bana çok doğal geliyor.

 

şu aşamada sadece kişisel görüşüm diyip geçmekten başka diyeceğim bir şey yok . Herkesin fikrine ve yorumuna saygı duyuyorum.

 

saygılar.

İnsan beyni neyi yaşamış ise ona bir şekilde geri gidebilir.Yani geçmişe yolculuk yapabilir.Bu ise şu an için sadece düşünce  ve gelişmiş bir rüya tarzı olan astral olayı ile mümkün olabiliyor.Ama geleceğe asla bir yolculuk olamaz çünkü daha gelmeyen,yaşanmayan bir zaman olduğu için.Yani on yıl önceki şeklinizi bire bir biliyorsunuz ve düşünce veya astral ile on yıl öncesine seyahatınız olabilir fakat on yıl sonraki şekliniz ile ilgili beyniniz bir düşünce üretimi yapamaz ve bu seyahati de yapamazsınız..Ve bu ilahi bilime göre de böyledir,çünkü geleceği kimsenin bilmesi mümkün değildir şeklinde..Yine ilahiyata göre geçmişi kimse bilemez diye bir kural konmamıştır,aksine bu kural geleceği kimse bilemez şeklinde konulmuştur..

Geleceğe yolculuk aslında kabaca zamanı eğme  meselesi olarak görüyorum. Geçmişteki (tasavvuf anlamında baakrsanız çok uzak mesafelere çok kısa zaman dilimlerinde gidilebilmesi , Ayrıca peygamberimizin mirac ta yaşadıkları aslında kısmen gelecekten haberdir.) Bunları küçük birer ipucu ve ışık olarak algılıyorum insanoğlu için.

geçmiş ve gelecek aslında hepsi zamana bağlı bizim zaman diye algıladığımız birer olgudur.

Bir takım ipucları verildiğine göre gelecekle ilgi sınırlıda olsa insanların bir tkaım bilgileri alması mümkündür ama bu genellenemez..ada herkese özgü olamaz. 

Medyumlar açısında bakıldığında bazı insnları zaman dilim her nekadr yakın olsada daha olamış olayları tahmin edip görebilmesi gelecekten bir haberdir aynı zamanda..  Bu konuyu geniş çercevede düşündüğünüzde  ve ele aldığınızda  bunun mümkün olabileceğini farkedersiniz.

bahsettiğiniz ilahi düşüncede böyle bir düşünce yoktur...Yada o islami bir ilahi düşünce değildir kanımca yada biraz bilgi konusunda yetersiz olanlar söylemiş olabilir.

Geçmişe yolculuktan kasıt . hatırlamak seyretmek ise ona diyeceğim yok ancak kanlı canlı bir şekilde gidip oradaki hayata dahil olma  ve bir şeyleri değiştirme açısından bakıyorsanız buna itirazım var...

düşüncenizin tam tersini idda ediyorum geleceğe gidilebilir ama geçmişe gidilemez .( kanlı canlı )

saygılar.

Ben size sıradan bir insanın sözlerini değil,geleceğe yolculuk yapılamaz ile ilgili olarak size yaratıcının uygulamasını yazdım ve buna katılmadığınızı belirttiniz..O halde size daha sağlam kanıtlar sunmak istiyorum ..Sadece bir kaç örnek..

“Gaybın anahtarı Allah’ın yanındadır. Onları ancak O bilir.” (En’âm Sûresi, 59) “Hiçbir kimse yarın ne yapacağını bilemez.” (Lokman Sûresi, 34) “De ki: Göklerde ve yerde Allah’tan başka kimse gaybı bilemez.” (Neml Sûresi, 65)

Bu sözler sokaktaki adamın sözleri değil buna dikkat etmenizi tavsiye ederim..

Bu sözlerde yarın ne yapılacağını bilmeme derken geleceğe yolculuğun mümkün olmadığı anlatılıyor.gaybı kimsenin bilmemesi derken yaratıcı gayb yani geleceği kasdediyor ki geleceği bilmeyenin de geleceğe yolculuk yapması mümkün olmaz.. 

Şimdi siz bana kendi düşüncenizi değil var olan ve mantıklı olacak  geçerli kanıtlarınızı sunabilirsiniz...

Farklı değişik bilgiler vereceğime inanıyorum.

 Gerçi bu konu işlenmiş ama ;  ben ışınlanma ve çeşitleri konusunu işlerken  bununla bağlantılı olduğunu farkettiğim ve Sn Feray ında eminim aklındaki tahmin yada süpheleri  giderecek bir takım bilgiler paylaşacağıma inanıyorum.

 

yoksa geçmiş konularda baya bir detaylı işlenmiş sanırım.

 

saygılar..

Adı üstünde "gayb"  ben gayb dan bahsetmiyorum..Burad aarapça olan kuranın türkçeye çevrilmesindeki kısır tercüme ile bu işin fıkıh kanadına baktığınızda bunun aslında geleceğe yolculuk ile gayb den haber verme konularının biraz farklı olduğunu farkedersiniz.

 

Allah bilgi vermediğin konuları zaten bildirmiş. Bazılarında ise bişi dememiş. Tek bir ayetle bu konuyu bağdaştıramazsınız bende size sayfalrca ayet ve bilgi dökebilirim. ancak bura yeri değil. Gayb ile gelecek gitme ve gelecekten haber verme farklı konular..

Size bazı yaşanmış somut örnekler verdim özellikle medyumlar ile ilgili çok küçük bir örnek. ozaman Allah yalan söylemeyeceğine göre çeviride yada alınan örneğin tercümesinde  yada algılanmasında  hata var.

Atlantis ile ilgili bilgiyi mesela kuranda alınmadır. nerede olduğu ne zaman batırıldığı ve ne zaman tekrar yükseleceği. ( yükselme olayı ibret olsun diye olacaktır ve içindekilerle birlikte canlı olarak yükselecektir )

şimdi Allah buna gayb dememiş vermiş bilgiyi sadece  burada yanlış anlamayın ama sadece neyin gayb olup neyin gayb olmadığını bilmemeniz ve bilememizden kaynaklanmaktadır.Ama direk bakıtğınızda kuranda bunu görmezsiniz ilmi ile bakarsanız herşey aleni apaçık verilmiştir. Yani aynı cümlemi tekrar edeceğim.

bilmediğimiz ve inkar ettiğimiz şeyler şunaki bilgi düzeyimizin yetersiz olmasındna kaynaklanmaktadır.

saygılar.

 

 

Bu bana göre doyurucu bir bilgi değil olayı gereksiz olarak çok dallandırmışsınız :)  neyse..

Medyumların gelecekten haber vermelerinin bazı varlıkları kullanarak yaptığını ve bu varlıklarında insanlardan başka varlıklar olduğunu ve medyumların bu olayının da yasaklandığını,ki bu görünmeyen varlıklarında aslında gelecekten haber vermeyip sadece kendi ilmlerini kullanarak bunu yaptıklarını ve yalan haberler verdiklerini,yalan olmayan haberleri de o  medyumun görmeyip göremeyeceği yaşamadığı ve yaşayamayacağı bir olayı onların görüp bilgi edinip ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda sadece varsayım olarak medyuma aktardıklarını da bilmeniz gerek..

Ayrıca merak ettim şu atlantis konusu kuranda nerede geçiyor acaba..yapmayın efendim :))

 

Ben medyumları kastettim sanırım kahinlikle karıştırdınız. Bazen anlık Bazen kısa zaman dilimlerini önceden görebilme yetisi Bu beyinle alakalı olan bir durum.

Bahsettiğiniz cinlerden bilgi alma olayına katılıyorum. Ancak bunu kahinler yapıyordu..

 

Sonuçta sizinde kendi mantığınıza ve  kendinize göre yorumlarınız ve açıklamalarınız var .

Saygı duyuyorum.

 

 

Kahin kelimesini kullanmadınız.. Ancak bahsettiğiniz cinlerden haber alma olayını medyumlar değil Kahinler yapar günümüzde kavramların altı ve içni boşaltıldığı içni ve artık kahin tabiri caizse demode bir kelime olduğu için aynı zamanda cin lerle bağlantıs olanlara artık medyum da deniyor.

 

Sadece kavram kargaşası var. Sanınırım bundan dolayı anlaşamadık.

Gerçek manada medyumların cinlerle ilişkisi yoktur..

 

 

saygılar.

Sn Muzaffer bey

Dedıklerınıze dını anlamda katılıyorum hatta bu durumda sayın palındromık ın kahınlerle ılıskılendırdıgı durumu da acıklaması lazım dedıklerınıze gore o da olmaması gereken bır durum oyle degılmı ? ama bu durumda bazı hadıslerlerde boşa cıkmıyormu ?

 

ama benım merak ettıgım su bazı dını seylerı cok tutarsak sonradan tersı cıkınca ya olayı palındromık gıbı etrafından dolandrarak kelıme cevırı hatasına yorucaz yada baska seyler dusunecegız ? yanı ya zamanda yolculuk yapılabılırse ? o zaman sızın dusuncenız ne olacak merak edıyorum ?

bence zamanda yolculuk yapılır yapılmasına ama bız bızım cocuklarımız yada torunlarımız goremez ben en az 200-300 yıl sonra olabılıecegıne ınanaıyorum eger dısardan destek almazsak :)

 

 

Sn diabolica

 

"ama benım merak ettıgım su bazı dını seylerı cok tutarsak sonradan tersı cıkınca ya olayı palındromık gıbı etrafından dolandrarak kelıme cevırı hatasına yorucaz yada baska seyler dusunecegız ?"

burad bana dokundrma yapmanıza gerek yok. Size uymayan yad tezinize tes düşen şeyleri ters soru psikolojisi ile çürütmeye çalışmanız  hiç doğru değil.  Burada sanırım eğer konuyu (sizinle önceden kalma yorumlarımızı ) dini açıdan bakrsanız eğer ( dini inanışınızı bilmiyorum ) müslüman iseniz böyle bir soru sormaya ihtiyaç duymazsınız.

Bu şuna benzer  ;

Ben Allah var diyorum iman ediyorum  ve kesin bir dil kullanıyorum. Sizde bana diyorsunuzki

"Ya eğer allah yoksa" ozaman nolcak..?

şimdi soruyorum böyle bir ters mantık sorusu olablirmi. ??

ozaman Eğer müslüman iseniz dinden çıkmazmısınız. ( hiç bir müslüman bunu sormaz soramaz mantığı yok çünkü )

 

saygılar.

 

 

Sevgili diabolica zamanda yolculuk yapılabilir mi dediğimizde bunun nasıl olacağını hiç kimse şimdiye kadar çözebilmiş değil ve şimdiye kadar yapılmış bir uygulama yok,her şeyden önce bunda mutabık kalmamız gerektiğine inanıyorum..Ancak ve ancak öncedende defalarca yazdığım gibi ancak geriye yani geçmişe doğru bir yolculuk olabilir fakat bu yolculukta zaten bilimsel olarak mümkün olmayıp yani bedenen mümkün olmayıp ancak düşünce veya rüya veya rüyanın gelişmiş şekli olan ve bilimsel adı astral seyahat olan bir taktıkle kişinin tecrübesi ile olan olabilen bir haldir ve yine söylüyorum bu ancak ruhsal olarak olabilmektedir..

Geleceğe bir yolculuğun şu ana kadar olmadığını ve büyük bir ihtimal ile olamayacağını da belirtmek istiyorum,ne bedenen ne ruhsal olarak geleceğe gitmenin mümkün olmadığını bilimsel olarak biliyoruz en azından şimdiye kadar böyle bir yolculuğun hiç yapılamamış olmasına dayanarak bunu söylüyorum..Eğer ilahi anlamda böyle bir yolculuk olabilirmi diye düşünürsek bununda mümkün olmadığını yani yaratan tarafından mümkün kılınmadığını ve bunun kuranda geleceği yani bilinmeyeni,bilinmezliği,kimsenin aşamayacağını allah defalarca kuranda belirttiği halde çıkıpta geleceğe seyahat yapılabilir veya gelecekten haber alınabilir diye söylemenin ve böyle düşünmenin nasıl bir mantığı olabilir, kaldı ki bu olabilir diye bunu destekleyip ısrar edenlerde var.O zaman ilahi anlamda allahın bu sözünü çürütmeye çalışmak gibi çok gereksiz bir mantıkla karşı karşıya kalmış olmazmıyız..

Gayb demek bilinmeyen olaylar,bilinmezlik,allahın insanların bilgisine sunmadığı ve ısrarla sunmayacağı olaylar demektir ki gaybı bilmek peygamberlere ve cinlere de verilmemiştir..Bunu çıkıpta medyumlar veya kahinler bilebilir demek son derece yanlış ve mantıksız bir durumdur o zaman demekki allah yanılıyor şeklinde tehlikeli bir durum da söz konusu olur..Gayb ile ilgili bir çok ayet olmakla beraber hepsi bu kelimeyi yani bilinmeyeni sadece allahın bileceğine,bildiğine bunu insanların asla bilemeyeceğine işaret etmektedir..Teşekkürler..

sn Palindromik ben geleceğede müdahale edilemeyeceği kanısındayım:(ziyaretler olabilir ama müdahale olabilirmi?ha geçmişte kendi çıkarın için müdahale etmişsin ha gelecekte...aynı şey değilmi?Hani hep var olan bir düzenden bahsediyoruz ya!O düzen karmakarışık olmaz mı?Hiçbirşeyin sonu gelmez o zaman.Birşeylerin sonu gelmezsede yeni başlangıçlar olmaz...yeni başlangıçlar olmazsa temizlik olmaz...temizlik olmazsa hiçlik kirlenmez mi?hiçlik kirlenirse biz yaradanı nasıl bulur ona nasıl kavuşuruz nasıl karışırız?
Çalışmanızı bekliyorum sn palindromik:)bu arada bazı kişilerin aklı karışabilir diye yazmadığınız konularıda merak etmiyor değilim aslında:)Akıl karışıklığı sanırım herkesde var.Akıl karışacak ki düzene girdiğinde kaybolan ya da yeni alınmış bilgiler ortaya çıksın...hiç karışmayan akıl kullanılmıyor demektir:))

saygılar:)

Sn feray aynen katılıyorum 

 Geçmişe müdahale yapılamayacağı gibi geleceğede yapılamaz. geleceğe gitmekteki amaç oradaki yenilikleri görüp bir nevi ipcu almak ona göre günümüze dönüldüğünde  gördükleri şeylere göre plan program yapabilmek ve hayat standartlarını yukseltmek . yoksa müdahale sözkonusu değil..

Ayrıca yanılmıyorsam gelecekten materyal de getirilemeyecek. Yani orada gördüklerinizi ya aklınıda tutacaksınız yada başka bir formül kamera vs.. ancak mesela teknolojik bir  cihazı parasını verip alıp getirme gibi bir durum da sözkonusu değil.  Sanırım tek  güvenebileceğiniz şey aklınız yaşadılarınızı gördüklerinizi hatırlamak.tam detaylı hatırlamak içinie hipnoz ... :)

saygılar..

Zihinsel yolculuk derken bu zaten trans halinde bir tür rüya ve rüyanın biraz daha gelişmiş hali,yani astral seyahat denilen olay..Astral seyahat esnasında ister geçmişe ister geleceğe gidebilirsiniz normal rüyada ise bu seyahat kişinin kendi iradesinin dışında kalır..Endel Tulving in bunu açıklamasına gerek yoktu,çünkü çok bilinen bir konu olduğu için..Ayrıca bir olay olduğunda insan beyi bunun ne zaman olduğunu niçin anlamasın,beynin en büyük özelliği zaten hafıza kaydı değilmi ..Yani insan beyninin ;olay dün,öbür gün,veya geçen yıl,veya on yıl önce şeklinde algılamasını zamanda yolculuk ile bağdaştırmak istemiş fakat bu insan beyninin devamlı olarak yaptığı bir olaydır,mesela şimdi çocukluğunuzu düşünün ve işte zamanda yolculuğun küçücük bir örneği...Zaten hafıza zihinsel olarak bir tür zamanda yolculuk anlamına geldiği için astral ile veya benzer taktiklerle bunu yapabilmek ve geliştirmek biraz tecrübe biraz ilim sayesinde zaten mümkün...

Buna ilaveten insanların geleceğe  gidilemeyeceği konusunda düşünceleri sadece bulunduğumuz zaman dilimindeki bilim ve ilim seviyesinin bunu anlamakta ve idrak etmekte yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır.

 

tıpkı Sn Galaktik in verdiği"galileo" örnekteğindeki gibi ..

 

saygılar.

Zamanda yolculuk ister geçmişe ister geleceğe olsun:sadece görüntüden ibaret olmalı...Biz kabul etsekte etmesekte,somut bir zaman kavramı var!değil mi ki doğum var ölüm var birşeylerin başlangıgıcı ve sonu var!Zamanda var işte!!!adı bile "zamanda yolculuk"...ister bükülsün ister eğilsin değilmi ki bu beden içinde hapis olmuşuz bizim için yaradan bunu reva görmüş ve sınırları çizmiş...ruhun özgür ama bu bedende sınırlısın.Zamanda yolculuk yapabilirsin ama müdahale insiyatifin olamaz.Yoksa her insan geçmişe ya da geleceğe gidip gelip birşeyleri kendi lehine çevirmek ister.
israilin Hz Muhammede yapmak istedikleri gibi:)Yaradan buna izin verirmi?Haddini bilmeyen zihniyetlerin boş çabası bence...Kusursuz yaratıcı bu olasılıkları göz önünde bulundurmamış olabilir mi:)Yalnız şöyle birşeyde var;sn Muzaffer geçmişten ve gelecekten haber alınıyor!!!sn Palindromik'e bu konuda katılıyorum:)olay yerine giden medyumlar orada ne yaşandığını ya da neler yaşanacağını biliyorlar...Yaradan ruhumuza özgürlük vermiş bence...ruhumuz astral yolculuk yapabiliyor.gelecekten haber almak günah değil:)eğer öyle ise Kuran neden gelekten haber veriyor?Ya da bilinmeyen pek çok olayı şifrelerle sunuyor bizlere?Zihnimizi özgür bırakalım:)ruhumuzuda...O zaman olabilecek tüm yolculukların mümkün kılarız:))Ne dersiniz?

saygılarımla:)

Geleceğe yolculuk yapmanın mümkün olmadığını ve bu bağlamda da gelecekten haber almanın da mümkün olmadığını yazmama ve kanıt göstermeme rağmen sizlerin hala kendi kurgu ve varsayımlarınızla geleceğe gidilir ve haber alınır şeklinde ki düşünceleriniz bana anlamsız geliyor..Eğer gelecekten haber alınır geleceğe gidilir şeklinde bir düşünceye inanıyor iseniz o zaman ben sizlere şimdiye kadar geleceğe kim gidip haber aldı diye sormak isterim..Geleceği bilmek olsaydı büyük olaylar,depremler,doğal afetler,suikastler ülkelerin geleceği,kişilerin geleceği vs..bilinirdi öyle değil mi..Demekki geleceğe gitmek ve gelecekten haber alma gibi kimsenin bir lüksü yok..Bunlar hem bilimsel olarak hemde dinsel olarak böyledir..Geçmişe yolculuğun zaten sanal olarak yani ruhi olarak olduğunu yazmıştım.Ayrıca Kuranın gelecekten haber vermesi ile insanların gelecekten haber vermesi arasında fark vardır,biri allahın gelecekten haber vermesi,diğeri ise insanın gelecekten haber vermesidir,bunu birbirinden ayırmakta fayda var..Teşekkürler

Bak şimdi!!!Arada sert tartışmalara denk geliyordum.Ama bende gerilip yanıt vereceğimi sanmıyordum!!!Sn muzaffer bey bize sunduğunuz kanıtları bizlerde (kendi adıma yazayım)bende biliyorum...ancak bu kanıtlarında zamanla ortaya çıkan yeni gelişmelerle açılıma uğradığını,gerçek anlamının ne olduğunu,nasıl yorumlanması gerektiğini,aslında bir kelimenin birkaç anlama geldiği falan konuşulmaz mı?Ben hiçbirşeyi tamam bu budur b ukadardır diye kestirip atmam...Bazı konularda aşırı hassasiyet gösterdiğiniz için rahat yazamıyorum.sizi gereksiz yere kırmak istemem.Ama allah akıl vermiş,kullanabildiğim yere kadar kullanmaya gayret ederim:)inatçı değilimdir:)hayal edebildiğim herşeyin mümkün olacağını biliyorum...çünkü insan var olmayan mümkün olmayan hiçbirşeyi hayal edemez.daha öncede yazmıştım...zamanda yolculuğu hayal edebiliyorsam mümkün olduğu için hayal edebiliyorum.benim bu işe katkım ne olur:müdahale edebilirim edemem işin kimyası fiziği nedir falan gibi düşüncelerle bu hayali süsleyebilirim.süsleme işindede gerekli kaynaklara başvururum.en olabilirine inanırım.hatta ona bile inanmam belki...siz nasıl bu kadar kesin ifadelerle işi tamalıyorsunuz?kimin ne yaşadığını bilmeden kesin tavırlı olmak inatlaşmaktan başka birşey getirmiyor inanın:)siz hiç zaman sıçraması yaşadınız mı?ya da başınıza gelecek bir olayı daha önceden bildiğiniz oldumu hiç?sanırım olmamış...olsaydı istesenizde istemesenizde kalıplara sığmazdınız:)sonuçta burada boş konuşmuyoruz. saygılarımla

Dın konusunda cogu zaman Muzaffer bey ıle ılımlı sekılde tartısmalarımız olsa da katılsamda katılmasamda goruslerıne kendısının cızgısı bellıdır hıc bır seyı ozellıkle de Kuran da olan seylerı cekıp cekıstırmeden dogru duzgun sekılde nakleder ve destekler ama sızın yukarıdakı ve ondan oncekı yorumlarınızı ben de su sekılde algılıyorum

ısımıze gelınce Kuran kesındır degısmez ama ısımıze gelmeyınce yada oyle gelınce yenı bakıs acıları ıle degerlendırılebılır buna bır karar verelım ya Kuran ne yazdıysa o dur ya da yenıden yorumlanmalıdır

Gayb nedır ? Palındromık bey de bunu bır acıklarsa sevınırım ?

Sn diabolica Gayb :

 Gayb, duygu organları ile veya hesap ile, tecrübe ile anlaşılmayan şey demektir. Gaybı ancak Allah bilir. O, Âlim-ül-gayb [gaybı bilen]dir (Haşr 23) ve Allâmül-guyûb [gaybları en iyi bilen]dir. (Sebe 48) Buna bir çok ayet gösterilebilir.

Mutlak gaybı Allah’tan başka kimse bilemez

Nısbi Gayb :Bazı kimselerin bildiği,bazılarının da bilmediği olaydır Bir takım olayların haberlerini,bazı cin ve şeytanlar ,mutlak gaybten çıktıktan sonra öğrenirler Çünkü yapıları itibarı ile uzaklardaki olayları bile bilebilirler

Unutulmamalıdır ki cinler her şeyi bilemez Onlarda insanlar gibi gördüğünü,duyduğunu bilir Ve de çok yalan söylerler Kur’an’ı Kerim’in bazı ayetlerinde cin ve şeytanların kulak hırsızlığından bahsedilir Peygamberimiz Hz Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)in nübüvvetinden önce bu varlıklar görevli melekleri dinleyerek gelecek ile ilgili haberleri öğreniyorlardı Bu haberleri bilgileri ilişkide bulundukları kimselere bildiriyorlardı O kişide falan zamanda şu olacak diye açıklardı Anılan zaman gelince de söylediği olaylar gerçekleşirdi Gelecekten haber veren bu kişilere Kahin denir

Ancak, Rasulullah efendimize Allah’u Teala tarafından peygamberlik verildikten sonra, gök katları cinlere ve şeytanlara kapatıldı, kulak hırsızlığı yapmak isteyenlerin üzerine de şihap (yakıcı ışın) gönderildi Bu suretle de cinler ve şeytanlar melekleri dinleyemediler ve kahinlik ortadan kalktı Eski ünlü kahinlerin gelecekten bazı haberleri verip doğru çıkmasının sırrı buradadır Kahinler o zamanın cincileriydi ..

Gaybları bilen, ledünni ilme sahip olan bu zatın Hazret-i Hızır olduğu bildirilmiştir. Resulullah efendimize ise, birçok gayblar bildirilmişti ( burada peygamberin bilmiş olması normal biz sıradan insanlarında bileceği anlamına gelmez. ) genelleme yapmamak lazım.. Burada asıl çarpıltılan konu şudur ve konu başka yer özellikle çekilmiştir.

Gaybı Allah bilir. Ona şüphemiz yok Anlaşmadığımız nokta şudur. Geçmişten yada gelecek ( gelecek derken aslında var olan ama insanların henüz bilmediği ancak çok zaman sonra keşfedecekleri yada yapacakları şeyler kastediliyor ) ten bir takım bilgiler alınabiliyorsa. Rüya yolu , medyum , kuran , ruhani varlıklar , evliyalar , şehitler ve Hızırlar……

Bu onların GAyb olmadığı anlamına gelir.

Benim sizlere sorduğum ve hala cevap alamadığım soru şu tekrar soruyorum.

 

“ Neyin gayb olup neyin gayp olmadığını nerden bilyorsunuz ?

 

kıyametin tarihi gayb dır. Bunu Allah bizzat bildirmiştir. Kuranda asla böyle bir bilgi yoktur.Sadece Allah katında ve Allahta saklıdır..

Diğer konularda ise eğer kuranı dikkatli okuduysanız bazı konulardan bahsedilirken “siz bilmezsiniz” seklinde uyarılar vardır. Bunlar işte gayb dır.

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın asla bulamazsınız. Sizler yorum yaparken kelime ve kavramları yada konuyu tam anlayarak bakmadığınız için farklı sonuçlara gidiyorsunuz. Bizin konumuzda yaptığımız yorumlarda zamanda yolculuk ile gelecekten haber verme ve konuları birbirine karıştırılarak anti tez üretiliyor. Hatta yazılanlara baktığınızda kendi içinde bile kendine tezat yorumlarla dolu.

 

Saygılar.

Sn. diabolica

"ısımıze gelınce Kuran kesındır degısmez ama ısımıze gelmeyınce yada oyle gelınce yenı bakıs acıları ıle degerlendırılebılır buna bır karar verelım ya Kuran ne yazdıysa o dur ya da yenıden yorumlanmalıdır"

 

Böyle bir yorum yapaiblmenizi çin kuranla ilgili hiç bir şey bilmiyor olmanız gerek.. Bende kuran hakında hiç birşey bilmediğiniz farzederek bir açıklama yapayım.

kuran nedir  ..

çok detaylı girmeyeceğim.  sadece sizin sorunuza cevaben yazacağım

kuran genel olarak  3 bölümdür  ( ana tema olarak )

1. Kuranda Yaratıcının emirleri , yasakları i uyarı ve tavsiyeleri vardır. ( bunlar değişmez)

2. Geçmiş kavim peygamber ve toplulukların hayatlarında ve tarihinden bahseder. ( çoğu ibretliktir ve bilgi verir)

3. geri kalan bölümde anlamı normal olarak çözülemeyen yad sadece bu işin ilmini alanlar tarafından sürekli araştrılan ve yeni bilgiler edinilebilen bölümleridir. Bunlar araştırmalar devam ettikçe  kişinin içinde bulunduğu zaman ve  bilgi seviyesine göre anladığı ve yorumladığı ayetlerdir. ( günümüzde hala çözülememmiş ve yorumlanamamış yada asla bilinemeyecek olan ayet yada harflerde vardır. )

örneğin  ;" araç " kelimesi geçiyorsa bunu 1500 sene evvel "deve" yada "at" olarak yorumlarken

bugün bunu araba , uçak , gemi hatta mekik olarakta yorumlayabilirsiniz.

çok kaba bir örnek oldu ama mantalite olarak sanırım bir bilgi olmuştur.

 

Diğer boyutlara girmiyorum . çok derin ve kafa karşıklığına sebep olabilir.

 

saygılar.

Sn muzaffer

 Burad bahsettiğmiz konularda günümz şartlarının teknolojik anlamda ( diğer türlü zaten yapılıyor ) zamanda yolculuğa müsati olmadığını söylemiştik. Biz gelecekten bahsediyoruz ileride teknoloji gelişince yapılcaktır. Zaten 5 ülkenin bu knouda çalıştığını hatta birinde prototip olduğunu söylemiştim. Mevcut ve  günümüz teknolojisinin tamamında haberdar değilsiniz vede değiliz malesef .hiç bir ülke sonra elde ettği teknolojiyi açıklamaz.

Emin olduğum bir konu var şu an sizin bildiğiniz en ileri teknoloji bilgisi en az 20 30  belkide 50 yıllık önceki bilgiye dayanmaktadır.

 

bizim burada yaptığımız yorumlar öngörüden ibarettir geleceğe yönelik. şu anki teknoloji ile zaten somut bir örnek yok varsada haberimiz yok şu an için.

 

kuranda "gayb" konusunu söylemiştiniz. Ancak neyin gayb olup olmadığına sizmi karar veriyorsunuz yoksa Allah mı.* Bazı bilgiler elde edilebiliyorsa kurandan yada farklı bir şekilde demekki allah onu gayb olarak kabul etmemiş..yoksa Allahın kudretini geçip baız bilgilere ulaşma gibi bir durum söz konusu bile değil.

Biz gaybı söylemiyoruz zaten söyleyemeyiz. sınırlı verilen bilgileri sunuyoruz kimisi yakın zaman kimisi çok uzun zaman. ama genelde hemen hemen hiç birinde zaman tarih verilmiyor dikkat ederseniz. ( bir iki istisna olablir )

kişilerin kader ile ilgili hiç bir bilgi yok .. Dunya yaşamı ve teknoloj ile ilgili bilgiler farklı bir şeydir  , insanların kader ive yaşamı ile ilgili bilgiler farklı şeylerdir. siz bunları birbirine karıştırıyorsunuz sanırım ..görüş farklılığımız bundan kaynaklanıyor...

buyuk afetler ve diğer konularda bilgiler var ancak zaman konusuna şuana kadr hiç denk gelmedim..

Size orta kıyametten bahsetmiştim. nukleler savaş ama tarih vermedim.. ( zaten bunu herkes tahmni edebilir )

Ayrıca bir kaç gezegende yaşam olacağını söylemiştim.  hatta gezegen isimlerinide verdim yanılmıyorsam. ama bunada tarih vermedim. işte bunlar gayb değildir.

 

".Demekki geleceğe gitmek ve gelecekten haber alma gibi kimsenin bir lüksü yok..Bunlar hem bilimsel olarak hemde dinsel olarak böyledir."

bilimsel ve dinsel olarka bu böyledir derken hangi bilgi ve titr ile veriyorsunuz bu bilgiyi .Dunyadaki en büyük Alimler bile bunu diyemezken.....

 

geleceğe gitme ve haber alma ve verme biraz detaylı ve ince konular hepsini ayırmak lazım gerektiğini düşnüyorum.

insan ruhunun yaptığı ışınlanma konusuna girince aynı zamanda bu bir nevi geleceğe yolculuk olarak nitelenebilceğini göreceksiniz..

not:  özellikle bilim kurgu Filmlerde gördüğünüz yaratıkların  % 81 i gerçekte var olan canlılardır.( hepsi hayal ürünü gibi geliyor normalde )

oradaki olan teknolojiler ise % 41  ( rakamı net hatırlamıyorm ) i gerçekleşebilen teknolojilerdir. 

Aslında filmlerde gelecekte nasıl olacağımızı gösteriyor.( tabi % 100 öyle olmayacak )  Size bir çok imkansız gelen olaylar dönüyro filmlerde ..acaba gerçekten imkansızmı ??

X files dizisinin % 60 ı geçek olaylardan alınmıştır. ( bir çoğu çok uçuk ve sıradışı )

 

saygılar..

 

 

 

Hiç bir yazılanı kabullenmiyorsunuz ve mutlaka aksini ispat için çabalayıp sonrada batmaya başlıyorsunuz.eğer bu şekilde yazmaya devam ederseniz inanın ki yazdıklarınız komediden öteye geçmeyecektir,ki bunu her zaman yapıyorsunuz ve bu altta kalmama mantığından başka hiç bir şey değildir.Her şeye muhalif olup daha sonra benim sözlerimi dolaylı yollardan kabul ediyor ve tekrar benim sözlerimle beni vurmaya çalışan bir mantık yürütüyorsunuz.

Bazı olaylar nasıl açıklanmış ise o odur,bunu sizin fikirleriniz değiştirmez değiştiremez .Kurana göre geleceğe yolculuk yapılamaz ise bu budur,yine kurana göre gelecekten yani gayb dan (gelecekten bahseden ayetlerde gayb olarak geçer)  haber verilemez ise bu budur..Bunun dışına çıkıp aksini açıklamaya çalışmak sadece ben bilirim mantığını çok sevme anlamından başka bir şey olamaz..

Aşağıdaki şu sözlerinize bakın...mantık arayıp bulamadığım ve sadece yazmak için yazılmış sözler..üzgünüm ama bunu yapmamalısınız...

 

""Emin olduğum bir konu var şu an sizin bildiğiniz en ileri teknoloji bilgisi en az 20 30  belkide 50 yıllık önceki bilgiye dayanmaktadır.""

""bizim burada yaptığımız yorumlar öngörüden ibarettir geleceğe yönelik. şu anki teknoloji ile zaten somut bir örnek yok varsada haberimiz yok şu an için.""

""kuranda "gayb" konusunu söylemiştiniz. Ancak neyin gayb olup olmadığına sizmi karar veriyorsunuz yoksa Allah mı.* Bazı bilgiler elde edilebiliyorsa kurandan yada farklı bir şekilde demekki allah onu gayb olarak kabul etmemiş..yoksa Allahın kudretini geçip baız bilgilere ulaşma gibi bir durum söz konusu bile değil""

""Biz gaybı söylemiyoruz zaten söyleyemeyiz. sınırlı verilen bilgileri sunuyoruz kimisi yakın zaman kimisi çok uzun zaman. ama genelde hemen hemen hiç birinde zaman tarih verilmiyor dikkat ederseniz. ( bir iki istisna olablir )""

""not:  özellikle bilim kurgu Filmlerde gördüğünüz yaratıkların  % 81 i gerçekte var olan canlılardır.( hepsi hayal ürünü gibi geliyor normalde )""

""oradaki olan teknolojiler ise % 41  ( rakamı net hatırlamıyorm ) i gerçekleşebilen teknolojilerdir. ""

 

 Bu sözlerin neyi anlatmaya çalıştığını artık anlamak dahi istemiyorum..Kusura bakmayın fakat siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz ve sık sık karıştırıyorsunuz ve yine kusura bakmayın fakat sadece yazmak için yazdığınızı anlıyorum yoksa konunun ciddiyetine ve bütününe ve karşınızdakilerin düşüncelerine olan aşkınızdan değil..

Bir arkadaşımız burada sizin için "yazdıklarınızı kimse okumuyor" şeklinde bir yazı yazmıştı..Bu yazıya maruz kalmamanız açısından bende artık yazılarınızı biraz daha mantık ağırlıklı yazmanızı istiyorum.Üzdüğümü biliyorum bunun farkındayım fakat bunun da sebebi sizsiniz..Teşekkürler ..

 

bu yazı tamamen kompleks dolu.  üzüldüm açıkcası.

 

sizinkileri önce inkar sonrad dolaylı kabul etmek gibi bir mantığım asla olamz ben doğru olan neyse onun peşindeyim. Benim bilgilerime ve insan aklına ve mantığına ters gelen şeyleri tabiki kabuletmem mümkün değil.

 

"Bir arkadaşımız burada sizin için "yazdıklarınızı kimse okumuyor" şeklinde bir yazı yazmıştı..Bu yazıya maruz kalmamanız açısından bende artık yazılarınızı biraz daha mantık ağırlıklı yazmanızı istiyorum.Üzdüğümü biliyorum bunun farkındayım fakat bunun da sebebi sizsiniz..Teşekkürler .."

 okuyup okumaması çok önemli dğeil. madem okumamış nasıl yorum yapıyor oda garip doğrusu.Herkes fikir be bilgi paylaşıyor kablu eden olur etmeyen olur.

herkes saygı duymalı...

 

Sn Feray yazdığınız yazıda "ben böyle dedim siz hala başka yazıyorsunuz deyip" azarlar gibi ahkam keserseniz başkalarıda  bu budur deyip mantık çerçevesinde karşı yorum yapar.

siz kendinizi dünyadaki tüm alimlerin üzerinde görüp bilimde ve dinde bu yoktur derseniz .. size gülerler....

 

dikkat ederseniz gelecekte olması muhtemel ve olası konulardan bahsediyoruz. günümüzde çok sınırlıda olsa bunun örnekleri olduğunu yazdık....

günümüz teknolojisi ile zaten zamanda yolculuk yapılamayacağını söylemiştik.

2 kere 2   4 ediyorsa arada sizde doğruları söylerseniz.  ben buna 5 demem kimse demez bu doğru olanı kabul etmektir . sizi kabul ettiğim( iz ) anlamına gelmez. Burad biraz kişiselleşme ve kompleks havası sezdim. üzülerek.

beni trartışmayı bırakın yazılanlara bakın

konuya odaklanın.

beni okumayan varsın okumasın . aman herkes okusun peşimden koşssun gibi bir amacım ne niyetim olmadı olmazda.. böyle basit şeyleri çoktan aşmış olmamız ve olmanız gerekiyor..

 

bir söz vardır.

 

küçük insanlar kişileri

normal insanlar olayları

büyük insanlar ise fikirleri

tartışır konuşur.... ( ana tema  bu )

biz fikirlere bakalım . uymuyorsa saygı gösterelim. Bizlerin yada sizlerin fikirlerine uymuyorsa oforoz etme mantığından sıyrılalım artık.

farklı görüşler olacakki buranın rengi olsun.  tekelcilik mantığınu terketmek lazım artı kvakti çoktan gelmiş geçiyor..

 

saygılar.

 

 

 

 

 

 

Benim asıl amacım şu;siz devamlı olarak yanlış bilgiler veriyor ve bunun doğru olduğunu savunuyorsunuz.Yanlış yazılar yazıyor ve ısrarla doğruluklarından bahsediyorsunuz..Yazın ama doğruyu yazın gerçeği yazın..Birde kalkmış dolaylı olarak isteyen inanır isteyen inanmaz diyorsunuz bu nasıl bir mantıktır böyle..

Demek oluyor ki söylediklerimde yine yanılmamışım..Yine sizin altta kalmamak için yazı yazma mantığınız gerçekleşti,sayın kardeşim benim size defalarca yazmama rağmen hala inatla anlamsız kelimelerle şov peşindesiniz..Küçük insanlar dediğiniz kişiler (sağlıksız düşünen insanların bir örneği olarak bunu yazdınız herhalde)  kendinizi savunma adına başkalarının saçma sözlerini burada söylemeniz çok tuhaf..

Sn muzaffer..

 

 Benim size bir sorum daha olacak neyin doğru neyin gerçek olduğunu sadece ve sadece sizmi biliyorsunz. Evrenin sırrını ve tüm ilim ve bilimleri sizmi çözdünüzki neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilyorum mantığında konuşuyorsunuz. ve sadece ve sadece siz karar veriyorsunuz buna. Bu tekelciliği bırkaın lütfen bir kenara...

burada üstü kapalı bir kibir var.

işinize gelmeyne noktada altta kalmamak terimi sikolojik bir baskı ürünüdür.

ben doğru olduğuna inandığım yad bildiğim herşeyi sonuna kadar savunurum.

şov konusu çok  seviyesiz ve basit bir iftiradır.

konuyu bu  hale getiren sizsiniz malesef. sizin mantığınıza uymayan herşeyi yanlış oalrka damgaliyorsunuz noter gibi. eğer başarılı olamazsanız bu sefer yorumu yapan kişileri şov yad başka şeylerle itham ederek psikolojik olarak sindirmeye çalışıyorsunuz.

buna izin vermem.

Herkesin kendi fikir ve görüşleri vardır.

en yakın zamanda görüş ayrılığı olduğumuz bir konuda

benim söylediğim cümleyi hatırlayın.

" sizin görüşünüzdür saygı duyarım " dedim. ( yanlış bilginiz olduğunu bilmeme rağmen )

 

aynı yaklaşımı bende beklerdim.. ama olmadı....

 

herkesin bakış açısı ve olaylara yaklaşımı farklıdır sizde böyle yapıyorsunuz ama hiç doğru bir yaklaşım dğeil.

Size uymayanları aforoz ediyorsunuz...

 

 

Sn muzaffer Kimseye birşey demeyin muzaffer bey!!!size cevap vermemek başarı yada başarısızlık değildir!yazılarımız yanlışsa okumayın.Bakalım siz bunu başarabilecekmisiniz??muzaffer yerine mazaffer yazmış olmamda türkçeyi katlettiğimden değil sadece yalnış tuşa bastığımdandır...haddinizi aşmayın,küstahlıkta bir üslup ister...inanın üzgünüm:((fotoğraflarınızı beğendiğimi yazdım karşılığında aldığım cevaba bak!bunu siz paylaşmasaydınız bir başkası elbet paylaşırdı...sonuçta o fotoğrafları siz çekmediniz...

yazdığımı bir daha yazıyorum bakın.."""""""( mazaffer ) birde şu türkçeyi doğru kullansak :)"""""""""""

Bunu bir latife olarak yazdığımı anlayamayacak kadar bir düşünceniz yoksa ben ne yapayım..Palindromik kardeşimize de türkçeyi doğru kullanalım diye bir kaç kez latife yaptım ama o sağolsun anlayışlı çıktı ve oda esprili bir şekilde yanıt verdi..

Ve sizin bana şu yazdığınız yazıya bakın,beni küstah olmakla suçluyorsunuz ayıp çok ayıp.

Siz böyle kelimeleri burada kullandığınız zaman küstah olan acaba kim diye düşünmek gerek değilmi..ayıp ayıp ayıp...

muzaffer kardeşim ( sizde uslupte o şekil kullandığınız için yazıyorum . ben ayna gibiyimdir karşımdaki nasılsa aynen yansıtırım )

 

Bakın daha öncede uslup ve saygı konusunda bir kaç yazı yazmıştım. insanların fikirlerini paylaşmayabilirsiniz. ancak saygı göstermek zorundasınız .

size uçuk gelir mantıklı gelir mantıksız gelir. Herkesin kendine göre bir altyapısı ve bilgi seviyesi ve ileri görme ve ileri projeksiyon yapma yeteneği vardır.

şimdi bazılarına  siteninde başlığında olduğu gibi ; "Senin dünyan nerede bitiyor" demek geliyor içimden

ben şahsen şu ana kadar yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla bir kaç kişinin dünyasının bittiği yerde sıkıntı yaşadım sebebi benim dünyamın hala devam ediyor olması ( illaki başka arkadaşlarımızda vardır. ) ve yeni ve hiç duyulmamış yada gündem dışı bilgiler vermiş olmamdır.

Benim farkım ve anlayışım budur.Kimseyi yadırgamıyorum.. Bunu kablu edersiniz yada etmessiniz . ben yada biz nasıl saygı duyuyor isek , aynı yaklaşımı sizlerdende beklerim.

bunun yerine ahkam kesmek ,  ve şu uslubu kullanmak ne kadar medenice ve yeniliğe açık olmaktır acaba..

"geleceğe yolculuk yapmanın mümkün olmadığını ve bu bağlamda da gelecekten haber almanın da mümkün olmadığını yazmama ve kanıt göstermeme rağmen sizlerin hala kendi kurgu ve varsayımlarınızla geleceğe gidilir ve haber alınır şeklinde ki düşünceleriniz bana anlamsız geliyor.."

( ortada kanıt yerine geçen hiç bir bilgi yoktu tamamen alıntılarınıza kendi düşüncelerinizi katmanızı kanıt olarka sunuyorsanız bişi diyemem. )

daha önce bu konuda yormuunuz yaptınz ve başkalrıda yaptı. siz bunun üzerine yukarıdaki yaızyı yazıp azarlar  gibi bire uslup takınmak sınırı aşan bir davranış değilde nedir.

Allah aşkına sus sayın arkadaşım ne olur artık sus ve susmasını bil saçmaladıkça saçmalıyorsun sus artık yahu.Psikolojinizde bir sorunmu var.Daha dün yazdım bana yazı yazma diye hala kalkmış üşenmeden bana cevap hakkı tanıyacak şekilde ezici tahrik edici konuşuyorsunuz.Bana siz yazmayın artık.benim ile ilgili olarak yazmayın.Anladım ki siz biraz rahatsızsınız..Tekrar ediyorum bana yazmayın..

Ve hala benim yazılarımı kopyalayıp güya aklınıza göre fikirler üretiyorsunuz sizi bir psikoloji uzmanının görmesi lazım..

Sayın Palindromik

Ben yazarken Sn Feray ın ve sızın ne demek ıstedıgımı anlamanızı beklemıstım. Bakın Kuranı kerımı 3 e ayırmıssınız guzel kendınıze uygun deve at- araba ucak ornegınıde vermıssınız oda guzel . ben de aynen bu yaptıgınızı kastedıyorum ısınıze gelınce Kuran da kı betımlemeler gunuzumuze yansıtılabılıyor ısınıze gelmeyınce Kuran da bu yazıyor daha baska ne kanıta ıhtıyacımız olsun dıyebılıyorsunuz . 

ayrıca yazdıklarınızın sonuna hep benım dusuncem vs.. yazıyorsunuz ama kullandıgınız dıl sureklı yazdıklarınızın dogru oldugu seklınde oluyor boyle, su sekılde ,%81 dogru vs... yanı hep sızın yazdıklarınız dogru bızımkıler yanlıs.

Bu sekılde ıs tartısmak olmuyor karsılıklı fıkırlerımızı ıspata donuyor ..Yazdıklarınızın %1 ını bıle ıspat edemezken yazdıgınız seylerın dogru oldugu varsayımını kabullenememızı heralde yadırgamassınız ..

Neyse yıne konunun uzerınde kalmayı basaramadık ..

 

ama ılk yorumumda yazdıgım sey dogru ıste zamanda gerı gıdılemez demenızın sebebı ınancınız geregı dusulecek mantık boşlugu .. olmus olayların vs degısmesıne Tanrı ızın vermez seklınde ( Hz. Muhammed e yapılabılecek suıkast mesela )

Bakın quantum mekanıgınde her olasılıgın aslında yasandıgı sonsuz sayıda evren oldugu dusuncesı vardır.yanı bazı bılım adamları zaten olasılıgı olan her olayın yasandıgı bır yasam oldugu seklınde bır kuramları var .

Bu sızın bahsettıgnız bılgıler belkı de bu farklı evrenlerden gelen bılgılerdır bazı ınsanların duyu algılaması belkıde dıger evrenlere ulasabılıyor dur kım bılır o nedenle bahsettıgınız sey bu tarz seyler olabılır . sonucta sızde emın olamassınız oyle degılmı ?

 

bakın ılerıden bılgı alabılen olsa ıdı mutlaka bır seylerı degıstırırdı ıster pıyango deyın ıster deprem deyın vs.. Demıssınız kı tarıhsel bılgıler olmuyor boyle seylerde o yer de bellı degıl mı ? dunyada kahın yada benzerı oldugunu one suren mılyonlarca ınsan var 1 tanesı bıle ne bır deprem ne bır pıyango ne de baska bır seyı bılemıyorlar. Insan beynı manıpule edılmeye cok musaıt (unlu bır yazı vardır seslı harflerı olmayan bır cumleyı fark etmeden normal olarak okursunuz) sıze genel gecer bılgıler verılınce ınsan beynı onları bır olaya mutlaka baglıyor bunun adı da kahınlık oluyor sonucta

 

neyse uzattım

saygılar

 

 

Sn diabolica

 

 Birden fazla konu var  değindiğiniz hepsine tek tek girmek istemiyorum yoksa tabiri caizse "lastik" gibi uzayacak.

Ben bazı konularda yuzde verirken bir kısmı istatistik x files gibi.. benim fikrim dğeil kendi ilanlarıdır.

diğer yüzdeler ise benim farklı bir şekilde almış olduğum  ( kaynaklarımdan bir idiyelim ) bir bilgidir. Bu sizlere havada bir bilgi gelebilir. katıla bilirsiniz yad katılmazsınız. ona bişi diyemem tamamen sizleri bağlar.

Kahinlik konusu ise sonraki yaptığım açıklamada detaylı olarak bilgi veridğime inanıyorum. Ben atmadım o konuyu ama açıklamak ban düştü sorun değil. Kahinler eskiden vardı şu an yok....sonuç olarak

konular birbiri ile bağlı. yeni knoular hazırlıyorum fırsat bulursam

zaman , zamanda yolculuk , ruya gelecekten haber verirmi , ruyada zamanda yolculuk , vs vs..

ben gelecekten haberle ilgli bir çok örnek getirebilirim. ancak hepsnde ortak bir nokta vardır. hiç birinde zaman verilemez...benimde verdiğmi bilgiler gelecek değil çoğu. Mevcut olan ama bilinmeyenler ( bundan dolayı tepki oluyor biraz kabullenmek zor oluyor ) yad bilinen ama sadece ileri  projeksiyon yapılması gereken konular.

benim öyle bir iddiam yok sadece günümüzde çok az insanda çok sınırlıda olsa yakın gelecekle ilgil ibir takım hisler ve tahminler yapabildiği tüm dünyada bilinen ve kabul edilen bir  olgudur. (medyumlar.. ancak cincilerden bahsetmiyorum)

piyango konusu ise size şöyle diyim ;  eğer bir gün zaman makinesini çalıştırabilirlerse e geleceğe giderlerse ileride zamandaki loto sonuçlarını alıp .  çok para kazanabilirler..

Gelecekten haber verme açısından bakarsanız  medyumlar için konşuyorum. Bu  kişilerin kaderi ile ilgili haber vereceklerini sanmıyorum. ancak çok istisnai durumlar olmuştur. ondanda zaman ve tarih verilememiştir.

Ayrıca kurandan bilgi elde etme yöntemi ile bir takım bilgilere ulaşmak mümkündür . Yine bunda zaman verilememektedir.Bununda ilmini almış insanların yapabilmesi mümkündür. tıpkı geçmiş konularda ismi geçen Muhyittin Arabi gibi.....kişiler...

Birde peygamberimizin açıkladığı bilgiler vardır. onlardanda faydanılarak yapılablir bu. Henüz gerçekleşmeyenler varsa eğer.

 

birini söyliyim hemen ;

Peygamberimiz ( S.A.V.) eliyle  gökyüzünü göstererek " bir gün ümmetim oralarda yaşayacak" ( burad ümmetim kelimesi "insanlar" da oalblir tam hatırlamıyorum kafam dağınık şu anda )

Bunu "ay" ve "diğer gecegenler" Hatta Başka sisitemler olarakta alabilirsiniz.

dikkat edilmesi gerekn konu şudur ; bunu herkes yapamaz genellenemez. bu ilmi almış olanların neredeyse bu yolda ömür tüketmiş olan kişilerin yapabilceği şeyledir. Oda garanti değildir.

"bildiklerinizle amel etmedikçe bilmedikleriniz öğrenemezsiniz"  Bu söze göre  hareket ederim ve gerçektende bilmediklerimi ve bilmediğiniz şeyleri öğrenirim.

Ayrıca rüyada bile gelecekten bir takım bilgilerin verilmesi mümkün olmaktadır. Buradaki tek fark bu sizin isteğinize ve kabiliyetinize bağlı değildir. Tabiki bunun doğru bir şekilde yorumlanmasıda çok önemlidir.

rüyada ise zamanda ruhsal olarak zamanda yolculuk yapılmaktadır. ( ruhsal olarak astral seyahat vs bunu zaten kabul ediyorsunz sanırm ) ancak bilim adamlarının tespitleri en uzun rüyanın 2 dk olmasına karşın rüyada belki yıllara varan deneyimler yaşanmaktadır..

Astral seyahatlerdede zamanda yolculuktur aslında .

bunları tek tek uzatablirm. Hepsi kendi alanında bir çeşit yolculuktur.

bizim burada sorunumuz , gelecekten bilgi ile zamanda yolculuk konularının birbirine girmesi ve usluplerden kaynaklanan sıkıntı olmasıdır. Tabiiki görüş ayrılıkarıda..

verilen bilgileri yalan yanlış diye nitelendiren bir anlayışa kayıtsız kalmamı bekleyemezsiniz..

Geriye yolculuk( bedensel olarak ) konusu ise benim kişisel tahmin yada görüşüm oalrka sadece sebeplerden birini yazmamdır. Zaten ruhsal olarak yapılabliyor.

Anca gözden kaçırılmaması gerekn bir konuda bunların çok sınırlı yapılıyor olması ..Bunun  tüm herkesin yapabileceği anlamına gelmez.

Kurandaki örnektede kesin dediğim şeylerle yoruma açık olanları ayırdım.  verilen ayete göre kesin olması yada yoruma açık olması durmuna göre düşüncemi yazdım.

Yani işime geldiği gibi değil.

yoksa bende 10 larca 100 lerce ayet yazabilirim. burası yeri dğeil..Bazı noktalarda  frenliyorum yada susuyorum..