Ana içeriğe atla
14 Aralık 2010 tarihinde ttayfunn tarafından gönderildi

Güneş artık eski güneş değil!

Güneş'te meydana gelen patlamayla ilgili NASA'dan yapılan açıklamada, ''bu aktivite o kadar büyüktü ki güneş faaliyetlerine ilişkin eski fikirleri sarsabilir'' denildi.
Güneş'te 1 Ağustosta meydana gelen patlama üzerinde yapılan analizlerde, patlamanın, güneşin yarıküresini sardığı anlaşıldı.

Manyetik lifler ve patlamalar güneş küresini bir ağ gibi sararken, şok dalgaları ve tsunamiler tüm güneş yarıküresi boyunca yayıldı.
Bu faaliyetler Güneş'in uzaya, milyarlarca ton sıcak gaz taşıyan dalgalar göndermesine yol açtı. NASA sayfasındaki haberde, ''bu aktivite o kadar büyüktü ki güneş faaliyetlerine ilişkin eski fikirleri sarsabilir'' denildi. .
Lockheed Martin'in Güneş ve Astrofizik Laboratuvarı'ndan Karel Schrijver, ''1 Ağustostaki bu olay, gözlerimizi açtı'' derken, ''böylece güneş fırtınalarının tüm güneş küresini sarabilen olaylar olduğunu gördük, bunların ölçeğiyle ilgili bilgilerimiz değişti'' dedi.

Güneş patlamalarının, Güneş üzerinde lokalize olmuş olaylar olmadığı, Güneş alevleri, tsunamiler ve Güneş'in koronal tabakasının yarattığı dev püskürmeleri içeren ''şiddetli olaylar konseri olduğunun anlaşıldığı'' ifade edildi.

Patlamayla ilgili haber ve görüntüler NASA'nın internet sayfasında, http://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/news/global-eruption.html bağlantısıyla izlenebiliyor.

Bu sayfaya konan video görüntüsünde patlamanın Güneş'in üst yarıküresi boyunca giderek nasıl yayıldığı görülebiliyor.

ntvmsnbc

Yorumlar

Güneş artık eski güneş değil..sanki o da yaşlandı artık anlamında :)Demek oluyor ki bir gün güneşte öylesine büyük bir patlama olma ihtimali varki allah muhafaza dünyayı bir anda yok edebilir..Güneş ile dünya arasındaki mesafe o kadar ilginç o kadar hassas bir noktada ki güneşin biraz daha örneğin mesela yüz mt.gibi yakın olması veya uzak olması dünyayı tamamen değiştirebiliyor o kadar hassas bir mesafe...
Ayrıca küçük patlamalar olduğu sürece büyük patlamalarda olabilir ve olmamasının da hiç bir garantisi yok..Teşekkürler ttayfunn..

Sn. Cann

eğer DDV lerin inmesinden bahsediyorsanız ,

 Daha çok beklyeceğiz bizim neslimiz zaten görmeyecek. eğer resmi bir tanışma ve buluşma anlamında daha bir kaç asır daha var benim düşünceme göre..

bu 2012  aydınlanma ve bununla bağlantılı DDV ziyaretleri malesef abartıldığı gibi olmayacak.

saygılar.

olumlu düşünün bence!!!!!!!!!!!!çünkü,düşündüğümüzü yaşıyoruz.paralel evren örneğinde olduğu gibi...herbirimiz farklı gibi dursak da evren tek bilinçten oluşmakta!!lütfen olumlu düşünelim ve çevremizdeki insanlara da bunu yayalım.nasıl ki hava ısısı ölçülebiliyorsa,düşünce şeklimiz de ölçülüyor ddv lerce.çünkü herbirimiz bir enerjiyiz ve enerji alanları oluşturmaktayız.0lumlu düşünce=olumlu hayatlar...

Sn Ttayfunn,Belki cahilce bir soru olacak:)  Güneş ,nasa yada dünyadaki diğer ilgililerce ne zamandır bu kadar yakın takipte?geçen yüzyıllarda da bu kadar ayrıntılı bilgi alınabiliyormuydu?

bunu neden sordum;belki 3-4 yy.da bir güneşte böyle patlamalar oluyordu ama bizim haberimiz olmuyordu.çok yakın takip etmeye başlayınca gördük ki güneş bizi korkutacak patlamalar yapıyormuş.O zaman sorun yok demek tir:)

Sevgili feray hanım tabi ki teknolojinin gelişmesi bilim ve bizim için çok önemli.Ancak eski uygarlıklardan özellikle mayalar ile ilgili araştırma yaparsan güneş hakkında bugün bilmediğimiz ama o zaman bilinen bazı bilgileri bulabilirsin.Özellikle John Major Jenkins "MAYA EVRENBİLİMİ M.S. 2012 DÜNYANIN SONUMU YOKSA YENİ BİR BAŞLANGIÇ MI?"kitabı.Sevgiler